Skocz do zawartości

Okonie 2011

wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

A ja złowiłem wczoraj okonia 40cm, a dziś - 39. Prócz tego trochę mniejszych i szczupaka 63cm (na łódzkich bajorach, gdzie nic nie da się złowić). Mam z nimi filmy, ale beznadziejne pod każdym względem.

http://www.youtube.com/watch?v=QaR_Jlbi_8E

http://www.youtube.com/watch?v=sRj3yb4CGw4

Dzieki krzysiu .Corka tak szybko go ratowala ze nie zdazylem nawet sie obejrezc a juz ladowal w wodzie .

Zaczelo troche gryzc wiec trzeba korzystac i sie troche pouganiac za pasiastym .Okoni nie lowimy dozo ale prawie zawsze okazale .

Jesienia ja osobiscie przezczesuje na 5-6 m moze delikatnie glebiej .Stoki i podwodne gorki gdzie stada okleji stajka po tafli .A zreszta co Ci bede gadal ,sam mogl bym sie od Ciebie uczyc :mellow: .

pozdrawiam Termos .

Krzysiu oczywiscie ze tak .Oboje trolujemy i napewno moglbym sie od ciebie dozo nauczyc .Tego jestem pewien .Czytajac twoje artykoly ,moje wedkowanie wygloda podobnie a jednak troche inaczej.Wiec wymiana pewnych doswiadzczen itp itd .Zreszta jka lubie lowic z nieznajomymi bo to wtedy czlowiek sie najwiecj uczy .

Kuba nie poznajesz Mnie :mellow: .

A tak powaznie to nie Ja tylko kolega Wikign z krwi i kosci .

pozdrawiam Termos

• 2 tygodnie później...

Gratulacje!!!

Jeśli te wszystkie byki łowisz na jednym jeziorku to pozazdrościć!

No i można od razu przypuszczać że niezłe muszą być tam szczupaki.

Łowisko to nie wszystko kolego, jego znajomość to podstawa czyli ciężko wypracowane doświadczenia i częsta obecność nad wodą, znam jeziora na których występują okonie po 50-60cm, ale co z tego jak nie mogę sobie poradzić... Powoli B) Jakby było więcej czasu... Ostatnio taki około dwójki odprowadził mi 35cm :mellow:

Dziękuję koledzy. B) B)

Faktycznie łowie je na jednym zbiorniku.

Zaprzyjażniłem się z nimi na dobre.

Spływając , ostatnio coraz częściej :angry: z nieudanych polowań na Zedy odwiedzam je upewnić sie, czy aby na pewno jeszcze tu są.

I SĄ. :mellow: :mellow:

I ot cała filozofiiija :D

pozdrawiam,

ZH