Skocz do zawartości

Okonie 2011

wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne rybki.

Mi też udało się wyskoczyć, niestety łowiłem nie o tej porze co chciałem, w najlepszych godzinach musiałem się zwijać...ehhh

Zatoka i na niej spad trzcinowy i na spadzie tejże zatoki jest kamienna rafka, a dookoła rozlega się piaszczysto żwirowaty z nielicznymi kamyczkami blat głęboki na 1.8-2m. Pukaliśmy mannsami niestety w samo południe... Udało się wydłubać w końcu coś przyjemnego, niestety złowił tę rybkę kolega, ja musiałem cieszyć się +- 30stakami... Rybki nie mierzone, pływają nadal. Przynęty jak widać :)Niestety deficyty czasowe coraz większe...nie wiem czy jeszcze uda się wyrwać na ten wspaniały trzcinowy spadzik :D

Fotki niestety z telefonu...

Rybka kumpla

http://img59.imageshack.us/img59/373/dsc00012gi.jpg

I jeden z kilku moich niestety brzdąc

http://img256.imageshack.us/img256/1741/dsc00020yc.jpg

marecki i ja wczoraj zabawiliśmy się nieco w URBAN FISHING. coś tam się działo... jeden z rodzynków wyglądał mniej więcej tak:

.

Przyneta: - widać na fotce :mellow:

kij: standardowo Phenix FX 801 - 1X by RODMAS

linka: SPIDERWIRE STEALTH - ok 10 LB

Multik: Abu Morrum ZX 1601 IV CB + AVAIL

Przypon 1x7 [5 kg]Green - hand made by mifek :mellow:

post-7-1348916026,3952_thumb.jpg

oj tam czepiacie sie... co do kafelkowego tla no coz... mieszkam w tak wysokim mieszkaniu ze w lazience do wanny mam nawet schody (ktore widac za mna jak ktos sie bardziej przypatrzy). a tak calkiem powazniej to takie sa uroki URBAN FISHING. tlo nie zawsze ejst fajne, za to czasem nadrabia to wspolpraca naszych podwodnych przyjaciol (i nie mam tu na mysli chlopakow w masce i pletwami :mellow: )...

swoja droga to zapowiada sie fajna jesien bo tego typu okonie na tej wodzie trafiaja sie czesciej tylko mnie jakos do tej pory zawsze nie po drodze bylo. ale teraz jak juz wiem gdzie ich szukac i majac te wode doslownie w drodze do pracy... zawsze mozna sie zatrzymac na 20-30 minut dla kilku kontrolnych rzutow :mellow:

@Gugcio- :D

@rolek - przepiekne garbusy złowiles.

@mifek - U Ciebie tez sympatyczny pasiak na tle starej cegiełki ;)

Moj garbus natomiast, musial przywitac przebijajace sie przez poranną mgłe sloneczko. Wywabiony kopytem ( marchewa )12cm z 12gr olowiu.

.

post-458-1348916047,0362_thumb.jpg