wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ma ktoś fotki takich okoni złowionych w Polsce? Jak tak to proszę wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Osobiście słyszałem nawet o 58cm, kiedyś miałem nawet foto przy miarce, ale usuwałem wiadomości i mms'a też usunąłem. Osobiście złowiłem dość fajnego w sezonie, myślałem, że miał 40-pare cm, w domu mierzyłem dolnik i wyszło 45-50centów. Czekam na foty od Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Miałem kiedyś ~50cm w nocy na Boxera 7. Drugi podobny spadł w trakcie holu. Zaliczyłem jeszcze wiele nocy w tym miejscu, ale okonie już się nie pokazały. Tylko sumki i szczupaki. Fotki niestety nie mam. Nie miałem aparatu, a z telefonu wyszła czarna plama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jak na Koronowskim były takie okonie to jeszcze cyfrówek ani komórek nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A ja miałem kilka w jeden wieczór a potem się obudziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Przeszukaj wątki - okonie 2008, 2009, 2010 na jerkbait.pl, mam wrażenie, że były - znam łowców takich okoni, którzy wrzucali. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A ja miałem kilka w jeden wieczór a potem się obudziłem Hehe Tomy i 60-tki pływają - przynajmniej ja tak uważam Oki poszukam, Kuzyn albo ktoś inny pamiętam wstawiali fotkę okonia i syna. Zaraz przeszukam Znam kolesia, który w tym roku regularnie takie łowił - miałem mms'y z foto przy miarce, jednak usunąłem z wszystkimi innymi wiadomościami. Między innymi okonie 52 53 55 i 58 Ostatnio słyszałem o 2,52kg więc myślę, że około 50 też miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dokładnie - kuzyn wrzucał. Nie wiem ile ale kilka złowił takich około 5 dych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 5 dych panowie w innym przeliczniku dla mnie granica nie do przebicia ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 @PAMPUCH w tym roku wstawiał sporo ponad 50cm tyle że te chyba nie były polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 @PAMPUCH w tym roku wstawiał sporo ponad 50cm tyle że te chyba nie były polskie. Chyba wszędzie jest więcej ryby jak u Nas w PL Tak więc zagraniczne mnie nie interesują, ale oglądając fotki z wątku natknąłem się na Jego fotki - ładne garbusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Potwierdzam kolega, który pisze o sporawych okonkach z Koronowskiego ma rację i nie można zarzucić mu że jest lepszy niż Andersen i Bracia Grimm. Ja osobiście na Koronowskim w rejonie takiej wysepki największego jakiego złowiłem miał 46 ale widziałem u gostka z Piły okonka który miał sporo ponad 50. Pozdrawiam. P.S. Na Śląsku też jest taki kawałek wody gdzie okonie po 50 cm to chleb powszedni, ale dopóki nie udostępnia wody z łódek to na regularne wyniki trzeba będzie poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ale dopóki nie udostępnia wody z łódek to na regularne wyniki trzeba będzie poczekać.Mam identyczne przemyślenia odnośnie zbiornika, na którym złowiłem 46 i 47. I jestem pewien, że są większe. Tyle, że jak nie daj Boże udostępnią to będzie po rybach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniac Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 A jednak te opowieści o okoniach na koronowskim to już raczej historia. Są jeszcze i to bardzo duże, ale w znacząco mniejszych ilościach i trudno dostępne. Regres łowiska zweryfikowany osobiście a także z relacji połowów rybaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wstawiałem kiedyś zdjecie takiego 48cm zlowionego przez kolege na jednej z małych żwirowni 2 dni temu czyli 1.01 kolega złowił tam 50-taka a słyszałem że 2 lata temu koleś złowił na tej samej żwirowni z pod lodu 55,53,50 wszystkie ryby padły z lodu na blaszkea żwironia chyba nie ma nawet 2 hektarów Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 To zazdroszczę koledze tych 2 hektarów.... Ja od ponad 10 lat rozpracowuję taki jeden zbiornik na Śląsku który ma kilkaset hektarów, w pogoni min. za okoniami i jak do tej pory nie dane było mi wyjąć okonia większego jak 54, a wiem, że są sporo większe. 60-tka........marzenie ściętej głowy, hmmmmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jezioro Miejskie - Pszczew. 15 lat temu złowiłem okonia 54 cm. Nie było wówczas aparatu więc zdjęcia nie mam. A co lepsze - do pomostu okoń został odprowadzony przez stado mniejszych i większych sztuk. Największe miały spokojnie + 60 cm. Inna historia, sprzed kilkunastu lat. Jezioro Chłop - Pszczew/Borowy Młyn. Plażujemy z rodzicami, ja brodzę w wodzie. Z głębiny stado okoni zapędza drobnicę po sam brzeg. wielkie okonie przewalają się koło mnie łykając drobnicę. Okonie nie jakieś 40 cm. Wszystko znacznie większe. Jak jest teraz? nie wiem. woda w rąkach dzierżawcy. Podobno siaty stoją non stop, także z okoniami pewnie tak krucho jak z sandaczem i szczupakiem. Uważam się za szczęściarza, bo na szczyla widziałem jak wielkie okonie razem z perkozami i mewami zaganiały stada drobnicy z głębin po brzeg. W okresie wakacji działo się tak kilka- kilkanaście razy dziennie. Woda się wówczas gotowała, ludzie przystawali na promenadzie oglądać ten ciekawy spektakl. Kiedy ostatni raz widziałem takie polowanie ? Nie pamiętam... Smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 No to kolega jest szczęściarzem, że miał okazję widzieć takie po około 60 i większe jak sam pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 No to kolega jest szczęściarzem, że miał okazję widzieć takie po około 60 i większe jak sam pisze. Co prawda nie widziałem sześćdziesiątek z Pszczewa ale, sądząc po własnych wynikach sprzed kilku laty i wspomnianych okolic (Szarcz), mogę przypuszczać, że takie 50+cm są tam jeszcze .Inna rzecz, to na nie trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 U mnie na żwirowniach które są dziełem faszystów i hitlera na 100% są takie kabany.Postanowiłem w lecie za nimi ponurkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Masz Waldziu rację.W tym przypadku tylko znajomość akwenu i częsta bytność nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo26 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 50-tek i większych to ja się na oglądałem w swoim życiu. Mój ojciec łowił takie okonie regularnie z pod lodu. W tym jeziorze jest ich sporo do tej pory. A jezioro zwie się Krzywe. Mieści się w okolicach Drawna. Mi niestety do okoni nie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 50-tek i większych to ja się na oglądałem w swoim życiu. Mój ojciec łowił takie okonie regularnie z pod lodu. W tym jeziorze jest ich sporo do tej pory. A jezioro zwie się Krzywe. Mieści się w okolicach Drawna. Mi niestety do okoni nie po drodze. taaaaa. za mało kropek maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Nie chodzi o wypisywanie nazw jezior, zdradzania miejscówek Wyluzujcie z tym hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 No kolego przecież pół Polski nie przyjedzie chyba na te miejscówki...... hmmm tak myślę. Ale jest takie jedno jeziorko nie wiem dokładnie jak się nazywa ale jadąc przez Poznań na Kołobrzeg w Wałczu odbija się podobno w lewo i tam gdzieś się jedzie. Znajomy tam jeździ i okonie po byku podobno takie po 2 kilo łowi z 20-25 metrów. Jak się to jeziorko nazywa i dokładnie gdzie leży, to ni cholery.... nie przypomnę sobie. A, że w przyszłym tygodniu wyjazd na Troć to po drodze zerknąłbym na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi