Skocz do zawartości

Kalendarz C&R 2012 - zdjęcie miesiąca styczeń oraz luty

Rekomendowane odpowiedzi

to taki mały ?źarcik emotikonowy. Nawet na to nie zwr?łciłem uwagi. raczej nie mam wątpliwości, co się dzieje z Twoimi rybkami.

To niestety był m?łj pierwszy wyjazd na rybki w tym roku, nie licząc otwarcia pstrągowego obfitującego jedynie w drobiazg, wiec więcej fotek zwyczajnie niet. Jet jeszcze jedno fajne ujęcie, ale to ten sam model...

Mo?źe ktoś jeszcze coś przygotuje na ostatnie dni. Dziś ładna pogoda, jest szansa na ładną fotkę...

Wczorajszy wypad w poszukiwaniu nowych rewir?łw niestety na zero ( ruski mroźny wy?ź), choć koledze posiedział na kiju 50-tak. Byłaby sesja ( warunki były idealne), bo taki był zamysł... a tak niet foto...

Odbije sobie w innych miesiącach :mellow:

Nie to zebym sie czepial, ale troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Temat trudny i wiem, ze dobra fotke bedzie ciezko wykonac. Jak dla mnie to zdjecie @Baloo jest srednio udane - woda sie wylewa z kadru, a ostrosc uciekla na lewa dlon, wiec z zachwytami byl bym ostrozny. Ale sam pomysl jest OK.

Nie to zebym sie czepial, ale troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Temat trudny i wiem, ze dobra fotke bedzie ciezko wykonac. Jak dla mnie to zdjecie @Baloo jest srednio udane - woda sie wylewa z kadru, a ostrosc uciekla na lewa dlon, wiec z zachwytami byl bym ostrozny. Ale sam pomysl jest OK.

B) B) B)

Nikt nie m?łwi, ?źe jest idealne... ka?źdy kto pr?łbował czegoś podobnego wie, z czym to się je... Wyszło i tak lepiej ni?ź przyzwoicie.

Więc odpowiem tylko na temat uciekającej wody... te?ź mam PhotoShopa i te?ź potrafię więcej ni?ź bawić się suwakami światła/cienia i barwy/nasycenia.

Ten nier?łwny horyzont w moich oczach dodaje nieco dynamiki, ale to oczywiście kwestia gustu... jeśli zdjęcie załapie się do kalendarza, na koniec i tak Remek bedzie m?łgł poszaleć ze swoimi ustawieniami...

Jako osoba mocno zaanga?źowana w promocję C&R wierzę, ?źe w kolejnych miesiącach będzie większy wyb?łr konkursowych fotografii... :wacko:

W przeciwnym razie, ktoś z boku mo?źe wyciągnąć wniosek, ?źe albo w rzeczywistości tak mało ryb jest wypuszczanych, albo nikomu nie zale?źy na uwiecznieniu tego szlachetnego czynu.

tak jak w ?źyciu, ktoś woli chłopca ktoś inny dziewczynkę...

niestety ta fotka jest w miarę fajna w małym formacie, po powiększeniu wychodzą jej niedoskonałości...

Niestety z przyczyn technicznych dysponuję tylko stosunkowo małym JPEGiem....

dlatego poza konkursem... jako ciekawostka i miły dla oka obrazek.

Podobnie jak w poprzedniej fotografii, ogromne podziękowania dla Andrzeja! B)

Oba zdjęcia bardzo ciekawe, drugie ujęcie ciekawsze ... mimo, ?źe widać, ?źe technicznie słabsze.

Widać od razu, ?źe fotograf ma rękę i pewnie te?ź cierpliwość do fotografowania, a model ma talent do pozowania ...

Mam na myśli oczywiście rybę <_< :mellow: :unsure:

E.