Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dryzd - pierwszy z lewej jak dla mnie to zasłużona 5 (bdb), ten z prawej takie 4+ (kształt tułowia i przewijka nie tak ładne jak w tym z lewej).

Ogólnie - bardzo dobrze, a biorąc pod uwagę ferwor spraw przedwyjazdowych to wybitnie.

• Like 1

BoBrzanka - pamiętaj, że nitkę z tyłu muchy chowamy!

Ma jej nie być widać na końcu tułowia, chyba, że celowo ją tam dajemy (zwykle w jakimś kontrastowym, jaskrawym kolorze).

Dubbing na tułowiu - trzeba trochę wyczesać, aby miękko wchodził w rybie pyszczki.

Przewijka - staraj się układać zwoje symetrycznie, w równych odstępach i pod tym samym kątem do poprzedniego zwoju.

Świetne kolory wybrałaś. Dobre zestawienia.

A autor tego wzoru i stepa - Krystian Pucek, to Twój krajan z Wrocławia! Więc muchy świetne na okoliczne wody.

Miałam świadomość z niedoskonałości poprzednich much, ale i tak chwilę czasu zajęło mi ich wiązanie. Błędem było użycie sztucznego dubbingu, ponieważ trudno go wyczesać.

Wczoraj kręciłam kolejne egzemplarze już na dubbingu króliczym, lepiej się układa :)

36011bed7683.jpg

ups, trochę nitka wystaje :(

b9e84a6f8061.jpg

• Like 6

W ramach nadrabiania opóźnienia mój "sandy" na haku #12. Jedyna modyfikacja to różowa główka, bo z takimi właśnie idealnie mi "chodziły" te nimfy na sanowych pstrągach w ub. roku.

post-52371-0-32254600-1463336149_thumb.jpeg

post-52371-0-04158400-1463336218_thumb.jpeg

post-52371-0-08753500-1463336495_thumb.jpeg

Edytowane przez robert.bednarczyk
  • Like 6

sucharfishing - spróbuj większy haczyk, na początek najlepiej w rozmiarze 12. Tułów jakiś milimetr dłuższy, na całej prostej części haczyka. Przewijka musi być nawinięta w równych, symetrycznych nawojach o równym odstępie i skosie. Ogonek zawiązałeś ładny. Kształt tułowia też przyzwoity.

• 6 miesięcy temu...
  • Dodaj nową pozycję...