Mirosław Pieślak Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 dryzd - pierwszy z lewej jak dla mnie to zasłużona 5 (bdb), ten z prawej takie 4+ (kształt tułowia i przewijka nie tak ładne jak w tym z lewej). Ogólnie - bardzo dobrze, a biorąc pod uwagę ferwor spraw przedwyjazdowych to wybitnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 maqu77 - wygląda nieźle, ale niestety, zdjęcie ciemne i nie ostre. Trudno mi wypowiadać się o szczegółach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jeszcze dwa do pudełka Pozdrawiam 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ale z wczoraj ten oliwkowy (po prawej u góry) jest taki sobie... Mirek , zgadzam się w całej rozciągłości . Najciekawsze jest to , że trzy miesiące temu byłbym z niego dumny , a dzisiaj się wstydzę . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 pisarz - co szkoła, to szkoła...Zobaczysz za rok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 BoBrzanka - pamiętaj, że nitkę z tyłu muchy chowamy! Ma jej nie być widać na końcu tułowia, chyba, że celowo ją tam dajemy (zwykle w jakimś kontrastowym, jaskrawym kolorze). Dubbing na tułowiu - trzeba trochę wyczesać, aby miękko wchodził w rybie pyszczki. Przewijka - staraj się układać zwoje symetrycznie, w równych odstępach i pod tym samym kątem do poprzedniego zwoju. Świetne kolory wybrałaś. Dobre zestawienia. A autor tego wzoru i stepa - Krystian Pucek, to Twój krajan z Wrocławia! Więc muchy świetne na okoliczne wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Miałam świadomość z niedoskonałości poprzednich much, ale i tak chwilę czasu zajęło mi ich wiązanie. Błędem było użycie sztucznego dubbingu, ponieważ trudno go wyczesać.Wczoraj kręciłam kolejne egzemplarze już na dubbingu króliczym, lepiej się układa ups, trochę nitka wystaje 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 pisarz - co szkoła, to szkoła...Zobaczysz za rok!Był żal za ............ . To i jest pokuta . 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 nie było czasu zrobić zdjęcia ale wkońcu i mój sandy jig proszę o sugestie co tu poprawić na haku 16 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Cześć Akita 14. Taki sobie trzeba poćwiczyć. PozdrawiamSławek 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 BoBrzanka - jest progres. Ten rudy już całkiem udany. Takiego zawiązałbym z wiarą na końcu zestawu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 sdd_ - piękny, wychuchany. Co najwyżej dałbym mniej promieni w ogonku, aby szybciej nurkował. Ale to już niuans i kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Mirek , to już czwarty tydzień jak kręcimy Sandy jig . Czekamy na nowe zadanie . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Hak 12 , ogonek z z mallard flank. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Mirku a co z moja mucha bo nie wiem co poprawić w niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Wszystkie na haczykach #10 i na zwykłych główkach, które niestety utrudniają lepsze wykończenie.Ostatni eksperymentalny, bez dubbingu, tylko na podkładzie z szarej nici. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) W ramach nadrabiania opóźnienia mój "sandy" na haku #12. Jedyna modyfikacja to różowa główka, bo z takimi właśnie idealnie mi "chodziły" te nimfy na sanowych pstrągach w ub. roku. Edytowane 15 Maja 2016 przez robert.bednarczyk 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeszcze jedna na haku #14 ze złotą główką. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 robert.bednarczyk - ta ostatnia najładniejsza. Dobre proporcje i wyczesanie. Brawo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 sucharfishing - spróbuj większy haczyk, na początek najlepiej w rozmiarze 12. Tułów jakiś milimetr dłuższy, na całej prostej części haczyka. Przewijka musi być nawinięta w równych, symetrycznych nawojach o równym odstępie i skosie. Ogonek zawiązałeś ładny. Kształt tułowia też przyzwoity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 To ostatnie moje muszyska 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi