Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Taka woda i taka metoda.

Z tego co wiem jak wygląda trolling na Żarnowcu, to dużo w tym przypadkowości.

Widać to po wynikach...

Ma to z drugiej strony swój urok - przyjeżdża ekipa, która na co dzień praktycznie nie trolluje, nigdy nie łowiła na Żarnowcu i prawie wygrywa zawody :)

Moj wpis nie mial nic wspolnego z tym co piszesz ;) 

Reszte na pw :)

Koledzy czy ten - http://szczupaki.com/zaplanuj-wyprawe/regulami-lowiska/ regulamin obowiązuje na Zarnowieckim? Interesuje mnie zwłaszcza punkt o zakazie wędkowania z pomostu, ktoś potwierdzi/zaprzeczy albo da linka do aktualnej wersji?

Zeszłoroczny regulamin,nieaktualny :)

Gniewino - dobre miejsce - Cennik i kontakt

dobremiejsce.gniewino.pl/turystyka/wedkarstwo/cennik-i-kontakt

No i jestem ... Co prawda w delegacji ale w niedziele planuje wynająć łódkę w Nadolu i tu pytanie - gdzie pływać?

Na szybki wypad, możesz popłynąć w prawo do końca jeziora aż do linii boi. Tam na blatach i spadach , możesz poszukać okoni ale i szczupak się trafia.

Lub w lewo w północną część jeziora pod Lubikowo. Płonąc po plosie jeziora bez problemu wyłapiesz ma echu gdzie dno podnosi się dość ostro na 4-3m i będziesz na rozległych, ładnie porośniętych blatach. Tutaj łowisz szczupłe z ręki. I oczywiście całe jezioro (poza tymi blatami na północy) masz do trola :)

• Like 1

Widziałem film, widziałem na żywo, zapewniam Cię, że nie zawsze tak wygląda :)

Wiem z autopsji, że nie zawsze tak wygląda. Ale z powodu położenia i układu można się bardzo oszukać i nie trzeba na to więcej niż pół godziny. Dla tego na elektryku to można sobie popływać w okolicach przystani lub manewrować na blatach (gdzie się dopłynęło na spalinie). I chyba obaj wiemy o czym piszemy?

• Like 1

Drążysz jakby to było Hjalmaren ;) , otóż pływałem tam zarówno na 3,3m pontonie z 50 lbs, także na łódkach ze spaliną z Orfy i znam również tamtejsze śniadania.  Wystarczy, czy jeszcze masz jakieś pytanie kontrolne ?

Zakładam, że Gobio nie jest dzieckiem i nie wypuści się w kipiel, że potrafi sprawdzić prognozę i w porę wrócić na bezpieczną stronę.

Teraz uwaga ! Na Żarnowieckim zdarza się taka woda ;)

post-53649-0-42306700-1466626977_thumb.jpg

Edytowane przez R0BERT

@Gobio-Gobio

Ja zaczynam urlop nad Żarnowcem w sobotę, mam swoją łódkę z silnikiem wiec jeśli nie znajdziesz środka pływającego to mogę cię zabrać. Załozenia to szczupak z ręki i doskonalenie jerkowania. Zasady na łodzi to dobry humor i C&R ;)

No to pewnie :)

W sobotę pracuję ale gdybyś pływał w niedziele i nie miał kompana to bardzo chętnie dołącze. Też w tym roku zacząłem przygodę z jerkami i chciałbym się czegoś nauczyć.

Drążysz jakby to było Hjalmaren ;) , otóż pływałem tam zarówno na 3,3m pontonie z 50 lbs, także na łódkach ze spaliną z Orfy i znam również tamtejsze śniadania.  Wystarczy, czy jeszcze masz jakieś pytanie kontrolne ?

Zakładam, że Gobio nie jest dzieckiem i nie wypuści się w kipiel, że potrafi sprawdzić prognozę i w porę wrócić na bezpieczną stronę.

Teraz uwaga ! Na Żarnowieckim zdarza się taka woda ;)

Dobra , odpuszczam bo widzę, że jesteś gościu z pełną wiedzą w temacie.

PS. po Hjalmaren jak i Malaren również pływałem  ;)

• Like 3

Pytałeś na przystani w Nadolu, czy w Orfie ? W niedzielę może być ciężko, przystań dodatkowo droższa, willa pewnie ma komplet i trzymają dla gości. Pozostaje rowerek w Lubkowie ;) , gdybyś nigdzie się nie załapał, to przypadkiem nie idź na Piaśnicę, kajak za kajakiem, między nimi nurkowie, szkoda nerwów. To już lepiej do Łeby na kanał/do parku skoczyć za sandaczem.

• Like 1