Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od poniedziałku będę w Łebie i chciałbym wykupić na tydzień pozwolenie na wędkowanie na jeziorze Żarnowieckim i połowić z brzegu, proszę o wskazanie miejscówki do łowienia z gruntu, z brzegu na feedery (biała ryba) lub spinning z brzegu (szczupak, okoń) A może ktoś z forum również będzie w przyszłym tygodniu chciał łowić z brzegu na tym jeziorze i moglibyśmy się zgadać.

Witam, od poniedziałku będę w Łebie i chciałbym wykupić na tydzień pozwolenie na wędkowanie na jeziorze Żarnowieckim i połowić z brzegu, proszę o wskazanie miejscówki do łowienia z gruntu, z brzegu na feedery (biała ryba) lub spinning z brzegu (szczupak, okoń) A może ktoś z forum również będzie w przyszłym tygodniu chciał łowić z brzegu na tym jeziorze i moglibyśmy się zgadać.

Masz info na priv ;)

Na jutro/piątek/mam wolne miejsce na łodzi,info na priv jakby co ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 2

Panowie jestem w Nadolu w willa orfa jestem jeszcze cały tydzień mam łódkę wielkie to jezioro!Ogrom wody!Gdzie tu pływać??Nie to że proszę o konkret miejscówki ale tak miej więcej gdzie się kręcić??Wczoraj kręciłem się blisko bojek.Trafiłem parę okoni 30+ dziś już na zero.A może za szczupłym?Tylko gdzie??:) Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

Dziś od rana załamanie pogody :( Przed chwilą ktoś spłynął do pomostu z północnej części jeziora na zero niestety.Podobno idą za przynętą ale nie chcą zagryzać.Dzięki chłopaki za info jutro jak pogoda się poprawi startuje w lewo od orfy.Okonie męczą na troczka zboczka na 11 metrach między orfą a bojkami.Wczoraj z wieczora trafiłem tam kilka na klasyka z opadu na gumy power-grub 7,5cm.Od białorybu aż czarno w tym miejscu na echu.

Właśnie wróciłem szczupaka nie złowiłem ale okoni połowiłem.Może nie rekordy ale ilościowo mega.Co tu dużo gadać mój syn 4 lata dałem mu moją wędkę okoniówkę zwijał i wyzwijał w pół godziny 15 okoni +- 15 do 25 cm.Ja najwięcej 55 sztuki w około miej więcej 3 godziny.wielkość od 12 do 33cm.Przewaga takich 23cm.Ogólnie wyjazd udany codzienne okonie.Szczupak nie żerował przynajmniej nie u mnie.Ale jezioro ma potencjał i to duży.Powiedzcie mi gdzie np na zegrzu gówniarz 4 lata w pół godziny złowi 15 okoni.Ja pływałem na pałę.Patrzę na echo czarno od ryb silnik stop i jazda.Żadnego rzucania opuszczanie gumy 5cm i bach branie jak na dorszach spadł to drugi walił i jazda.Zegrze się chowa powiedzcie mi czemu tak nie może być u nas na Mazowszu.

Gość dziki1916

Trafiłeś w dni i tyle. Ja ostatnio bylem swiadkiem jak gosc do stanicy splywal na ZZ z 9 okoniami. Najmniejszy mial 36cm. Tez trafil. Tyle w temacie

Ogólnie dwie zupełnie inne wody. Do tego ZZ dwa razy większy i bardziej przełowiony i bardziej zagospodarowany pod względem rekreacji. W weekendy pół mazowsza wbija na skutery, zagle itp. Tak jest i nic tego nie zmieni. Ahoj

Edytowane przez dziki1916
  • Like 1

Gość dziki1916

Ależ może być, tylko trzeba zmienić ZO PZW w Warszawie.  :ph34r:

Nie zebym bronil wladze OM ale prosze mi powiedziec dlaczego teraz tj. W 2016 roku powstalo takiego wielkie larum i jako glownego winnego upatrzono sobie wladze OM? Wiadomo ze kilku lat jest beznadzieja więc dlaczego dopiero teraz? Protesty? Akcje? Petycje? Watki i dyskusje na JB?

Jeżeli były jakies wcześniejsze akcje proszę o przypomnienie gdyż na dzień o takowych nic nie wiem. Pozdrawiam

• Like 1

Trafiłeś w dni i tyle. Ja ostatnio bylem swiadkiem jak gosc do stanicy splywal na ZZ z 9 okoniami. Najmniejszy mial 36cm. Tez trafil. Tyle w temacie

Ogólnie dwie zupełnie inne wody. Do tego ZZ dwa razy większy i bardziej przełowiony i bardziej zagospodarowany pod względem rekreacji. W weekendy pół mazowsza wbija na skutery, zagle itp. Tak jest i nic tego nie zmieni. Ahoj

Na Żarnowcu by legalnie nie spłynął z takimi rybami (choć tam też beretują jak leci czego byłem świadkiem ) i może między innymi w tym tkwi sekret.
  • Like 1

Jeżeli były jakies wcześniejsze akcje proszę o przypomnienie gdyż na dzień o takowych nic nie wiem. Pozdrawiam

http://jerkbait.pl/topic/18259-zmiany-zmiany-idzie-ku-lepszemu/

Były i w kilku okręgach przyniosły skutek. Jednak największy beton - czyli OM - pozostał nietknięty. Ludziom nie chciało się ruszyć dupy ...