Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyniki? Mnie ta fala odrobine zniechęca i płynę szukać okoni na południowej części jeziora. Jak narazie kilka szczurpaków w okolicach 60cm

Jak u Was?Pozdro

b783ad53131cc9f6a200b35871f56c35.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Gobio Gobio
  • Like 4

Pływałem w trolu 1-2.05.  U mnie jedno mizerne branie . Partner zaliczył mizerne 64cm. W wodzie jeszcze zima. Wszystko opóźnione z powodu niskich temperatur w kwietniu. Wiatr i fala były poważnym problemem (przypominają mi się czyjeś teksty o bezpiecznym pływaniu po Żarnowcu ma elektryku :wacko:  :D ). Byłem w stałym kontakcie z Andrzejem W. 30-go zaliczone było na jego łodzi 114cm ;) :) oraz 100

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Pływałem w trolu 1-2.05. U mnie jedno mizerne branie . Partner zaliczył mizerne 64cm. W wodzie jeszcze zima. Wszystko opóźnione z powodu niskich temperatur w kwietniu. Wiatr i fala były poważnym problemem (przypominają mi się czyjeś teksty o bezpiecznym pływaniu po Żarnowcu ma elektryku :wacko: :D ). Byłem w stałym kontakcie z Andrzejem W. 30-go zaliczone było na jego łodzi 114cm ;) :) oraz 100

Z elektrykiem to mieliście 100% racji - ciężko choć widziałem kilku śmiałków którzy się przebijali przez fale. Niestety kilku też było awaryjnie holowanych do brzegu. W pierwszy dzień otwarcia 30.04 wyjechało kilka ładnych ryb z tego co wiem, miedzy innymi 110cm Kolejne dni już zdecydowanie gorsze.

Andrzej W. pływał w trollu z żywą rybą?

Za chwile się zbieram i dalej próbuje [emoji476]

• Like 1

Andrzej trolował wyłącznie na sztuczne przynęty. Pogoda była taka fajna, że 2-go ściągaliśmy z środka Żarnowca, łódkę zerwaną z cumy (przynajmniej coś się złapało ;)  :D )

Dzisiaj ma być jeszcze gorsza pogoda więc się trzymaj ...ciepłego łóżka :P  :D

Z elektrykiem to mieliście 100% racji - ciężko choć widziałem kilku śmiałków którzy się przebijali przez fale. Niestety kilku też było awaryjnie holowanych do brzegu. W pierwszy dzień otwarcia 30.04 wyjechało kilka ładnych ryb z tego co wiem, miedzy innymi 110cm Kolejne dni już zdecydowanie gorsze.

Andrzej W. pływał w trollu z żywą rybą?

Za chwile się zbieram i dalej próbuje [emoji476]

Andrzej Wizner jeśli o nim piszesz to nigdy nie pływał/pływa/z żywą rybą chociażby z tego powodu że nie wolno.

A ryby z pierwszych dni były większe/114,118,111/ o tych wiem,fotki widziałem.

• Like 1

Dzis poranna sesja na pożegnanie z Żarnowcem. Temperatura skoczyła o punkt i ryby jakby aktywniejsze ale całkowicie bez szału. Jedna mamuśka(110-120)na dowidzenia zadrwiła z nas wyłaniając się dwa metry od pontonu w okolicy mojego woblera i majestatycznie, bez spiny zniknęła w głębi. Podsumowanie tygodnia jest takie: 8 ryb/ dwóch, największa 67cm. Początek tygodnia z zapałem rozpoczęty i więcej czasu na wodzie co zaowocowało jedynie odmrożeniami nosa i palców. Pózniej morale spadło i pływaliśmy zdecydowanie krócej.

Ogólnie falstart 2 tygodniowy minimum.

Pozdrawiam

de883a79a5e26a8aa935386861725088.jpg

8900df3480e14cad2651c259dba3ff33.jpg

Edytowane przez Gobio Gobio
  • Like 3

Ja również pożegnałem dzisiaj Żarnowieckie. Po 4 dniach pływania w trollingu największa ryba to 74 cm (wspomniana wcześniej). Oprócz tego była jeszcze jakaś piękna sztuka na kiju, ale chwilę po zacięciu strzeliła plecionka (okazało się, że "porcelanka" na przelotce się obłamała i doprowadziła do urwania linki po zacięciu...). 

Jeszcze tam wrócę ;) 

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...