Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Pany, jest ktoś kto mnie oświeci na jeziorze we wtorek czy środę lub czwartek czy piątek ? I pytanie czy z jerkami max 25 g. jest sens pływać ?

Ja prawdopodobnie będę plywal tez w ktoryms z tych dni, ale jeszcze nie wiem w który (aktualny plan to jutro, poniedziałek i jeden z tych dni)

Sent from my SM-G870F using Tapatalk

Edytowane przez SzymusS

Może jakims cudem uda mi sie wreszcie wyskoczyć. W razie czego odezwę się.

Ja prawdopodobnie będę plywal tez w ktoryms z tych dni, ale jeszcze nie wiem w który (aktualny plan to jutro, poniedziałek i jeden z tych dni)

Będę zobowiązany. Oczywiście partycypuję w kosztach łódki.

Będę zobowiązany. Oczywiście partycypuję w kosztach łódki.

U mnie za free, tzn. nie ma tej samej łódce (bo mam wlasna i komfort lowienia to we dwóch, a zwykle z kimś plywam), ale np spotkanie na wodzie i opowiedzenie co i jak, pokazanie miejsc. W razie czego dzwon: 604289865

Silny, zimny i północny wiatr, słońce i 20-kilka stopni.

Dużo zielska, ale ryby żeruja bardzo słabo. Dzisiaj wyjechała u nas kilka ryb do 60 cm.

Potwierdzam, wczoraj nie brały ( wyjęty tylko jeden 76cm).

Brak aktywności ryb to "zasługa" pewnie skoków ciśnienia... 

• Like 1

Byłem, zobaczyłem...i muszę tam wrócić ;)

Tylko raz udało się wypłynąć, od 6 do 12 na wodzie, pogoda tamtego dnia jak na żarnowieckie warunki bardzo łagodna. Ale pływanie bez echa po zupełnie nieznanej wodzie nie mogło zakończyć się sukcesem. Jeden obgryziony ogon na blacie zaraz za bojami, raczej nie była to ryba życia a jakiś podrostek ;) Piękny kawał wody i kiedyś wrócę tam lepiej przygotowany do wędkowania.

ps. Pani Maria nie może doczekać się sierpniowego najazdu 40tu chłopa :lol:

• Like 3

Ja dzisiaj skonczylem tegoroczny wyjazd na zarnowiec. Dzisiaj tylko 50tak.

Generalnie malo ryb na blatach, ale rozmiary nie rozczarowaly:) W kolejnosci: 112, 96, 90 cm i dosłownie parę mniejszych. Były też dni na zero, ale to mnie nie zrazalo bo dzien spedzony na wodzie to dobry dzień i moge dlugo czekac na to fajne branie:) Ogolnie wiec jestem bardzo zadowolony:)

• Like 5

jak tak patrzę na Wasze sukcesy na żarnowcu to myślę że piszecie o innym jeziorze:) tyle wyjazdów i spotkanych smutnych poddenerwowanych albo zmęczonych mega oraniem spinningistów na przystani i zawsze to samo mizerne efekty:( północne blaty wielokrotnie obłowione, kanty na tych blatach oraz południowo - zachodnia część też i bardzo marnie. Najśmieszniejsze że na mega gumy albo blachy prędzej porządny okoń siądzie niż te mityczne mamuśki. Acha gdy rozmawiam chyba częściowo z Wami to jakoś zawsze kiepskie efekty czasem zasnute tajemniczym gościem który to miał metrówkę o co chodzi z tym przereklamowanym łowiskiem?

• Like 1