radekc1991 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Wczoraj od 16:30 do 18:30 na łąkach.Wreszcie coś się działo nie było wielkich ryb ale zabawa była.Największy 65 cm.I pierwszy szczupak żony 58 ta się cieszyła hehe.Ryba zaczyna być aktywna.Jutro płynę po te wielkie z samego rana. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaPrzez te dwie godzinybte dwie ryby czy jeszcze innych troche bylo ? Wysłane z mojego QUANTUM_1010N przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Ja 65 wyciągnięta druga zrobiła świece i wypluła Jerka koło 70 i jeden bez wymiaru.A żona jeden 58 .Tyle było. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Ja 65 wyciągnięta druga zrobiła świece i wypluła.... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaMistrz wypluwania [emoji106]Cwane te ryby:-) Uwaga: żartuję ;- Sam używam tego określenia często ;-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 1 Września 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Dzisiaj słabo jedna ryba 56 cm. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Dyskusję na temat kondycji szczupaków po wyjęciu z dużych głębokości przeniosłem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/10463-cr-barotrauma/page-5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Panowie jak się miewają żarnowieckie esoxy? Podzielcie się świeżymi wieściami :-) bierom, nie bierom? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Z tego co mi wiadomo to szału nie ma. Zdarzają się pojedyncze ryby jak ktoś trafi w godzinkę zerwania. W moich ulubionych pobliskich wodach jest cisza więc wychodzi na to że narazie coś Je boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Z tego co mi wiadomo to szału nie ma. Zdarzają się pojedyncze ryby jak ktoś trafi w godzinkę zerwania. W moich ulubionych pobliskich wodach jest cisza więc wychodzi na to że narazie coś Je boli Robert, bo jest jeszcze za wcześnie :) Edytowane 16 Października 2017 przez Gadget 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Robert, bo jest jeszcze za wcześnie :)Być może, baby wszelkiego gatunku są dla mnie niezrozumiałe ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Woda nawet głęboka przy 22stopniach ciepła o tej porze roku szaleje ???? ryby także. Dziwna ta pogoda, ostatnio 4dni prądu nie miałem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 3 Listopada 2017 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 No to k... ładnie , co za kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Kolejne dobre łowisko powoli umiera [emoji24]. Co rok po 10/15 T i pustelnia jak Sahara [emoji34]Kurde.....co za kraj [emoji33][emoji24] Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Byłem na Żarnowcu na przełomie czerwiec/lipiec tego roku. Siaty stały na blatach (strefa tzw. spinningu) do końca czerwca bo tak stanowi porozumienie stowarzyszenia z rybakiem. Jeśli teraz jak piszesz wyjechało 10t szczupaka to może trzeba szukać nowej miejscówki na urlop 2018 ;(. Bardzo ale to bardzo lubię to miejsce wiec jak ktoś może zdementować tę informacje to proszę aby to uczynił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Z tego co słyszałem to rybacy odławiają z płytkiej wody, na głębokiej nie stawiają. 10ton wyjechało najmarniej, możliwe że więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 3 Listopada 2017 przez spinnerman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A po co informować? Aby nie przyjechali więcej?Rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A co na to Stowarzyszenie Przyjaciół Żarnowca, które administruje tą woda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Mówicie mi że z wody którą uznaje się za jedno z najlepszych łowisk szczupaka w moim kraju,w ciągu tylko jednego roku sieciami wyjęto co najmniej 10 ton szczupaka?!Kolega @lukson pisze że pozwala na to porozumienie stowarzyszenia z rybakiem?Na wodzie która jest lub ma ambicje być łowiskiem sportowym i jest celem wyjazdów wielu wędkarzy z misją złowienia metrówki?!Z przedmiotów ścisłych jestem słaby ale k...a-10 ton to jest 1000 dziesięciokilogramowych szczupaków?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Kolego @drag Pamiętaj, że żyjemy w Polsce i tu w większości przypadków jezioro jest w dzierżawie PZW lub gospodarstwa rybackiego. Powstają stowarzyszenia jak na Żarnowcu, Dadaju, Powidzu ale to tylko dobra wola dzierżawcy czy ma ochotę podpisać porozumienie i ograniczyć na jakiś warunkach odłowy sieciowe. Dla dzierżawcy, który chce czerpać korzyść materialną ze swojej działalności głównym źródłem dochodu są nadal odłowy. Cała rola tych stowarzyszeń i nas wędkarzy to próba przekonania ich, że kasę można zarobić na turystyce wędkarskiej ale jak widzę nadal jest to trudne ;(. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 ...a może rybacy łowią również zgodnie z zasadą "no kill"?! no bo skąd są jeszcze te metrówki u wędkarzy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Kolego @drag Pamiętaj, że żyjemy w Polsce i tu w większości przypadków jezioro jest w dzierżawie PZW lub gospodarstwa rybackiego. Powstają stowarzyszenia jak na Żarnowcu, Dadaju, Powidzu ale to tylko dobra wola dzierżawcy czy ma ochotę podpisać porozumienie i ograniczyć na jakiś warunkach odłowy sieciowe. Dla dzierżawcy, który chce czerpać korzyść materialną ze swojej działalności głównym źródłem dochodu są nadal odłowy. Cała rola tych stowarzyszeń i nas wędkarzy to próba przekonania ich, że kasę można zarobić na turystyce wędkarskiej ale jak widzę nadal jest to trudne ;(.Ja Cię rozumiem i to że wtrąciłem Twoją wypowiedż to nie był żaden prztyczek.Rozumiem też o co z reguły chodzi dzierżawcy.Znaczy przepraszam-Rybakowi-naszemu bratu.Zastanawiam się tylko-jaki cel ma istnienie stowarzyszenia które ma dbać o interesy wędkarzy jeśli nie ma ono wpływu na decyzje dzierżawcy o jakiś horrendalnych odłowach?Nie rozumiem tego,nie dociera do mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Teraz już poważnie. Gdyby się zapoznać z zasadami (czytaj brakiem zasad) przed podpisaniem ostatnich porozumień ze stowarzyszeniem łatwo było by wyłowić zmiany na korzyść. Po tych informacjach (10 ton ?) trudno w to uwierzyć, ale to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 3 Listopada 2017 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A ja gupi 2 tygodnie temu po płyciznach pływałem:(( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi