Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj od 16:30 do 18:30 na łąkach.Wreszcie coś się działo nie było wielkich ryb ale zabawa była.Największy 65 cm.I pierwszy szczupak żony 58 ta się cieszyła hehe.Ryba zaczyna być aktywna.Jutro płynę po te wielkie z samego rana.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Przez te dwie godzinybte dwie ryby czy jeszcze innych troche bylo ?

Wysłane z mojego QUANTUM_1010N przy użyciu Tapatalka

Ja 65 wyciągnięta druga zrobiła świece i wypluła....

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Mistrz wypluwania [emoji106]

Cwane te ryby:-)

Uwaga: żartuję ;- Sam używam tego określenia często ;-)

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^

• 1 miesiąc temu...

Z tego co mi wiadomo to szału nie ma. Zdarzają się pojedyncze ryby jak ktoś trafi w godzinkę zerwania. W moich ulubionych pobliskich wodach jest cisza więc wychodzi na to że narazie coś Je boli ;)

Robert, bo jest jeszcze za wcześnie :):)

Edytowane przez Gadget
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Byłem na Żarnowcu na przełomie czerwiec/lipiec tego roku. Siaty stały na blatach (strefa tzw. spinningu) do końca czerwca bo tak stanowi porozumienie stowarzyszenia z rybakiem. Jeśli teraz jak piszesz wyjechało 10t szczupaka to może trzeba szukać nowej miejscówki na urlop 2018 ;(. Bardzo ale to bardzo lubię to miejsce wiec jak ktoś może zdementować tę informacje to proszę aby to uczynił!

Mówicie mi że z wody którą uznaje się za jedno z najlepszych łowisk szczupaka w moim kraju,w ciągu tylko jednego roku sieciami wyjęto co najmniej 10 ton szczupaka?!

Kolega @lukson pisze że pozwala na to porozumienie stowarzyszenia z rybakiem?Na wodzie która jest lub ma ambicje być łowiskiem sportowym i jest celem wyjazdów wielu wędkarzy z misją złowienia metrówki?!Z przedmiotów ścisłych jestem słaby ale k...a-10 ton to jest 1000 dziesięciokilogramowych szczupaków?!

• Like 2

Kolego @drag

Pamiętaj, że żyjemy w Polsce i tu w większości przypadków jezioro jest w dzierżawie PZW lub gospodarstwa rybackiego. Powstają stowarzyszenia jak na Żarnowcu, Dadaju, Powidzu ale to tylko dobra wola dzierżawcy czy ma ochotę podpisać porozumienie i ograniczyć na jakiś warunkach odłowy sieciowe. Dla dzierżawcy, który chce czerpać korzyść materialną ze swojej działalności głównym źródłem dochodu są nadal odłowy. Cała rola tych stowarzyszeń i nas wędkarzy to próba przekonania ich, że kasę można zarobić na turystyce wędkarskiej ale jak widzę nadal jest to trudne ;(.

• Like 2

Kolego @drag

Pamiętaj, że żyjemy w Polsce i tu w większości przypadków jezioro jest w dzierżawie PZW lub gospodarstwa rybackiego. Powstają stowarzyszenia jak na Żarnowcu, Dadaju, Powidzu ale to tylko dobra wola dzierżawcy czy ma ochotę podpisać porozumienie i ograniczyć na jakiś warunkach odłowy sieciowe. Dla dzierżawcy, który chce czerpać korzyść materialną ze swojej działalności głównym źródłem dochodu są nadal odłowy. Cała rola tych stowarzyszeń i nas wędkarzy to próba przekonania ich, że kasę można zarobić na turystyce wędkarskiej ale jak widzę nadal jest to trudne ;(.

Ja Cię rozumiem i to że wtrąciłem Twoją wypowiedż to nie był żaden prztyczek.Rozumiem też o co z reguły chodzi dzierżawcy.Znaczy przepraszam-Rybakowi-naszemu bratu.Zastanawiam się tylko-jaki cel ma istnienie stowarzyszenia które ma dbać o interesy wędkarzy jeśli nie ma ono wpływu na decyzje dzierżawcy o jakiś horrendalnych odłowach?Nie rozumiem tego,nie dociera do mnie :( .