Gadda Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Październik/Listopad 2009 lub 2010. Jesienna wizyta na łowisku w środku tygodnia. Byliśmy sami z kumplem na łodzi. Opiekun łowiska prosił aby nie podpływać w okolice posesji właściciela. Pod koniec wyprawy przepływaliśmy w okolicy wspomnianego terenu. Zaintrygowały nas misternie ukryte w trzcinowisku(widać było jedynie fragment dziobu) dwie drewniane kilkumetrowe rybackie łodzie z mechanizmami do ciągnięcia niewodu.Ale jak "czesali sieciami", jak sam pisałeś - to nie widziałeś... A to mnie za gwałt sądźcie, bo też mam do tego sprzęt odpowiedni... Klaudiusz Bulzacki i Artur Banachowski - jeden na jednej, drugi na drugiej "drewnianej, kilkumetrowej łodzi z mechanizmem do ciągnięcia niewodu..." Ale jazda - tu już grubo pojechałeś. A Artur zawsze prosi o to aby nie zbliżać się zbytnio do posiadłości właściciela - Klaudiusz (jeden z listy 100 najbogatszych Polaków) - lubi mieć spokój.... Edytowane 3 Listopada 2017 przez Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Witajcie, Dostałem ostatnio kilka telefonów od Was, że coś złego dzieje się na Żarnowcu ... niestety nie mam czasu na przeczytanie wszystkich wpisów wiec napiszę Wam co się obecnie tam dzieje. 1. "Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec" działa i w przyszłym roku działać będzie - to to totalna plota, że coś jest nie tak. 2. Sprawa z kormoranami wymaga pewnych badań - cały czas coś się dzieje w tej sprawie ale idzie to jak krew z nosa.3. Z zarybieniami nic się nie zmieniło - sandacz dalej został, nie udało się go zamienić na sielawę i szczupaka (trzeba czekać, blokują to nowe przepisy). 4. W 2016 oficjalnie odłowiono niecałe 1400 kg szczupaka - w tym roku będzie mniej (bajka o 10 tonach w tym roku to totalna bzdura - idiota nie jestem i zdaje sobie sprawę, ze w papierach jest jedno a życie życiem ale nie są to takie ilości o których plotkują ludzie).5. ceny połowów - raczej w 2018 się nie zmienią, regulamin - ewentualnie lekka kosmetyka - rewolucji nie będzie (możemy powalczyć o wymiar szczupaka ale .... to jest do przemyślenia i konsultacji).6. Jest szansa na całkowite pozbycie się rybaków z łowiska - rozmowy na początku grudnia (tu musi zostać spełniony pewny warunek z naszej strony - będziemy potrzebować kilku sponsorów).7. Na tą chwile styczeń - kwiecień oraz lipiec-sierpień i grudzień nie będzie odłowów rybackich to już pewne. 8. Społeczna Straż Rybacka będzie doposażana w coraz to nowsze narzędzie ... dziś była rozmowa o dronie oraz SSR dostało do testów kamerę termowizyjną. 9. do Gminy Gniewino - Stowarzyszenie zgłosiło propozycje dofinansowania Mistrzostw Trollingowych, które odbędą się w czerwcu (III edycja) tyle na gorąco z dzisiejszego spotkania z Prezesem Dolnym.... mam prośbę aby te osoby, którym zależny na plotach lub kreowaniu złej opinii o Stowarzyszeniu zabrały się za jakieś konkrety bo niczemu dobremu to nie służy .... pozdrawiam @Wojti Edytowane 10 Listopada 2017 przez @Wojti 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nawet nie wiecie jak czekałem na takie dementi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Wojtku szacunek i oby wszystkie założenia stowarzyszenia się powiodły trzymam kciuki , byłem raz na tydzień na rozpoczęciu sezonu 2017 i choć ryby nie szalały rekordy nie pobite ale jak najbardziej odwiedzę to miejsce jeszcze nie raz bo jest to woda z potencjałem .Powodzenia i pozdrawiam wszystkich działaczy "stowarzyszenia zarnowiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin232 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Co to jest "Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec" ? Co to jest za dziwny twór? Jeśli powstało nowe stowarzyszenie, to dlaczego utożsamia się ze Stowarzyszeniem Wędkarskim Żarnowiec? Z logiem, z nazwą , ze stroną ? ,,Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec", nie ma nic wspólnego ze ,,Stowarzyszeniem Wędkarskim Żarnowiec" . O co tutaj chodzi, panie prezesie? Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec nie uczestniczy w żadnych rozmowach z gminą, z zarządcą jeziora , nie omawia spraw regulaminu, bo przecież po co, w ogóle nie omawia nic. Co się działo w Stowarzyszeniu Wędkarskim Żarnowiec można by książkę napisać, Członkowie byli rozgoryczeni, zawiedzeni postawą Prezesa, bo nic go nie interesowało i nie chciał rozmawiać z ludźmi, załatwiał tylko sprawy potrzebne jemu. Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec praktycznie nie istnieje, więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Byłem jedną z osób którzy zakładali Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec, więc upominam pana panie Kuczkowski że cwana zmiana jednego słowa z Wędkarskie na Nasz w nazwie, to wprowadzanie ludzi w błąd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Co to jest "Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec" ? Co to jest za dziwny twór? Jeśli powstało nowe stowarzyszenie, to dlaczego utożsamia się ze Stowarzyszeniem Wędkarskim Żarnowiec? Z logiem, z nazwą , ze stroną ? ,,Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec", nie ma nic wspólnego ze ,,Stowarzyszeniem Wędkarskim Żarnowiec" . O co tutaj chodzi, panie prezesie? Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec nie uczestniczy w żadnych rozmowach z gminą, z zarządcą jeziora , nie omawia spraw regulaminu, bo przecież po co, w ogóle nie omawia nic. Co się działo w Stowarzyszeniu Wędkarskim Żarnowiec można by książkę napisać, Członkowie byli rozgoryczeni, zawiedzeni postawą Prezesa, bo nic go nie interesowało i nie chciał rozmawiać z ludźmi, załatwiał tylko sprawy potrzebne jemu. Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec praktycznie nie istnieje, więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Byłem jedną z osób którzy zakładali Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec, więc upominam pana panie Kuczkowski że cwana zmiana jednego słowa z Wędkarskie na Nasz w nazwie, to wprowadzanie ludzi w błąd.Ja również bym poprosił o wyjaśnienie sytuacji jako wędkarz dla którego nie są obojętne sprawy związane z jeziorem Żarnowiec.A funkcja publiczna zobowiązuje do wyjaśnienia:1.Co się dzieje/jaki jest obecnie status prawny/ze Stowarzyszeniem Wędkarskim Żarnowiec?2.Kiedy powstało Stowarzyszenie Nasz Żarnowiec?Skoro sprawa jest publiczna to wyjaśnienia będą mile widziane.I nie są to ploty tylko fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Formalnie znaleźć można tylko dane dotyczące:Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec Edytowane 11 Listopada 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Czyżbym pomylił organizacje pamiętam jak jakiś czas temu pytałem o ta wodę i kolega Pumba(serdecznie pozdrawiam służył mi radą) wydawało mi się że chodzi o ta sama organizacje ludzi działających na rzecz jeziora zarnowieckiego by można było z uśmiechem na ustach polatać w trolu za metrowym zebatym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Czyżbym pomylił organizacje pamiętam jak jakiś czas temu pytałem o ta wodę i kolega Pumba(serdecznie pozdrawiam służył mi radą) wydawało mi się że chodzi o ta sama organizacje ludzi działających na rzecz jeziora zarnowieckiego by można było z uśmiechem na ustach polatać w trolu za metrowym zebatym .Wyżej wymieniony kolega już tam nie działa z pewnych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Nie można konkretnie napisać o co chodzi? Tylko wszystko to tajemnicze z konkretnych względów? Ktoś coś wie tylko nie powie.Zaczyna to być dziecinne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Za stary lis jestem i nie ma takiej możliwości abym dal sie wciągnąć w dyskusje o praniu brudów. :-) Czy to sie komuś podoba czy nie Stowarzyszenie działa i działać będzie w wyselekcjonowanym gronie (idiotów nie potrzebujemy w Stowarzyszeniu).Przykro mi, że jest wiele plot i ludzie szkodzą temu łowisku puszczając nieprawdziwe informacje, które tylko utrudniają nam prace i szkodzą ... to jest mój ostai wpis w tym miesiącu o dalszych konkretnych ustaleniach powiadomię Was kiedy zostaną podjęte decyzje na 2018r @Wojti PSpozdrawiam tych co szkodzą łowisku i źle życzą mi i Stowarzyszeniu Edytowane 11 Listopada 2017 przez @Wojti 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 ...ciesze się, że potrafisz lać na to i robisz a nie gadasz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Jak zwykle chodzi o hajs. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin232 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Jak zwykle chodzi o hajs. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To stowarzyszenie jest zwyczajnym i nie może wziąć na to kasy, ale może wziąć na Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiec które miało wpis do KRS - stowarzyszenie rejestrowe, i prawdopodobnie nie jest zlikwidowane, i fikcyjnie istnieje.To jedna wielka prywata i przekręt. A , że nazywa członków Stowarzyszenia idiotami to już przegięcie , to są porządni ludzie, którzy chcieli coś zrobić, ale nie uczestniczyć w jego gierkach, a teraz nazwał ich idiotami. Taki Jest pan Wojciech Kuczkowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Sorki kolego. Ale ze składni Twojej wypowiedzi nic nie rozumiem!!! Kto kradnie a kto oszukuje???Zgubiłem się, sorki!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin232 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Wejdź w jakiekolwiek stosunki ( nie czytaj intymne ) z tym osobnikiem, to zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Nie znam żadnego z Was osobiście choć jeden kilkukrotnie sprawdzał mnie na wodzie a drugi jest zwycięzca mistrzostw w trollingu na Żarnowcu... Nie wiem też co Was poróżniło ale powiniście grać do tej samej bramki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin232 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Nie znam żadnego z Was osobiście choć jeden kilkukrotnie sprawdzał mnie na wodzie a drugi jest zwycięzca mistrzostw w trollingu na Żarnowcu... Nie wiem też co Was poróżniło ale powiniście grać do tej samej bramki...pan Kuczkowski nigdy nie kontrolował , bo nie ma takich uprawnień, i nigdy nie wygrał żadnych zawodów. Grać do jednej bramki to myśmy próbowali ale ile można znosić fauli. Teraz ma swoje trzyosobowe Stowarzyszenie, tylko niech nie miesza w to Stowarzyszenia Wędkarskiego Żarnowiec. Edytowane 11 Listopada 2017 przez Marcin232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @Marcin232 pisze tylko jak było... w 2016 przełom czerwiec/lipiec bylem kontrolowany przez Pana Wojtaka na wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Niezły syf się robi.Albo trzeba to wszystko zamieść albo(co lepsze)jakoś wyklarować.Są dwa stowarzyszenia?O co chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Co to jest. Jedna osoba nie ma prawa nikogo kontrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Sorki kolego. Ale ze składni Twojej wypowiedzi nic nie rozumiem!!! Kto kradnie a kto oszukuje???Zgubiłem się, sorki!?Jak nie wiadomo o co chodzi?To wiadomo o co chodzi!https://m.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ktoś będzie pływał w przyszłym tygodniu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Rybacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Wydry hehe Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi