Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Na każdej wodzie, na którą wypływam  staram się czuć jak "kluczowy wędkarz"...to pomaga :P  :D

17.08-19.08/Poland Swimbait Pike Cup Żarnowiec 2018/ Spotkanie Kluczowych Castingowców w Polsce-oczywiście willa Orfa :)

Robercie postaram się zorganizować krótko-długą konferencję ;)  na temat jeziora. :P/Andrzej Wizner oczywiście będzie,bo  on zna tę wodę/nie ukrywajmy,najlepiej/.

Być może będą też kluczowi europejscy wędkarze ;) /miało być takich dwóch ale niestety terminy im nie pozwoliły/ale to pomalutku na Targach się coś  może ugra ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 3

Brawo Bobie. Taka postawa to "klucz" do sukcesu [emoji123][emoji106][emoji6]

A co mi Waldziu pozostało na stare lata? ...dystans do siebie i pozytywne myślenie :P  :D

17.08-19.08/Poland Swimbait Pike Cup Żarnowiec 2018/ Spotkanie Kluczowych Castingowców w Polsce-oczywiście willa Orfa :)

Robercie postaram się zorganizować krótko-długą konferencję ;)  na temat jeziora. :P/Andrzej Wizner oczywiście będzie,bo  on zna tę wodę/nie ukrywajmy,najlepiej/.

Być może będą też kluczowi europejscy wędkarze ;) /miało być takich dwóch ale niestety terminy im nie pozwoliły/ale to pomalutku na Targach się coś  może ugra ;)

Pawełku, dzięki za informację. Czuję się zaproszony... :)  :D

• 2 miesiące temu...

Witam

Będę na majówkę nad morzem na krótkim urlopie.Jak wygląda sprawa z okoniem na  j.Żarnowieckim o tej porze. Jest sens wypożyczać łódke z nastawieniem na delikatny spinning i okonia( na tamtejsze  szczupaki jestem za krótki) 

Łowiłem tam 2 x ale w środku wakacji i wtedy słyszałem,że podobno okonie jako tako żerują tam wlasnie latem i jesienią,a wiosna slaba.Czy to prawda,ze taka specyfika łowiska?

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

"W tym roku w Gminie Gniewino odbędzie się debata z kluczowymi wędkarzami z Polski nt. przyszłości Jeziora Żarnowieckiego w perspektywie następnych lat".

- w głównej mierze od tego zależeć będzie czy odłowy rybackie będą dalej czy nie, jakie będą zarybienie oraz główny kierunek rozwoju turystyki wędkarskiej

PS

więcej informacji niebawem

"Debata" się odbyła... Niestety z przyczyn obiektywnych nie udał mi się dotrzeć na spotkanie. Ale może warto by podzielić się refleksjami po debacie? Bo info jakie do mnie docierają nie nastrajają optymizmem...

"Debata" się odbyła... Niestety z przyczyn obiektywnych nie udał mi się dotrzeć na spotkanie. Ale może warto by podzielić się refleksjami po debacie? Bo info jakie do mnie docierają nie nastrajają optymizmem...

Niestety :(

Oby nie był to ostatni rok metrowych mamusiek :ph34r:

Niestety :(

Oby nie był to ostatni rok metrowych mamusiek :ph34r:

Wieści na temat "ustaleń" po prostu mrożą mózg! Oby to były tylko plotki i przekłamania!!!

Może ktoś rozjaśnić temat ?

Edytowane przez SlawekNikt

Może ktoś rozjaśnić temat ?

Wiem tylko ze słyszenia i od razu zaznaczam że nie wiem czy to prawda więc proszę przyjąć to jaką informacje z drugiej ręki.

Podobno planuje się w przyszłym roku odłów metrowych szczupaków w celu pozyskania ikry do sztucznego tarła :( .

Metrówki po tym "zabiegu"mają dostać w łeb i do wora bo jest ich w Żarnowcu za dużo. :angry:

Konkretne pytania proszę kierować do osób/osoby/które/która/była inicjatorem tego spotkania z tzw"kluczowymi wędkarzami". :ph34r:

A jak to mówią wyjdzie "szydło z wora"

• Like 1

Wiem tylko ze słyszenia i od razu zaznaczam że nie wiem czy to prawda więc proszę przyjąć to jaką informacje z drugiej ręki.

Podobno planuje się w przyszłym roku odłów metrowych szczupaków w celu pozyskania ikry do sztucznego tarła :( .

Metrówki po tym "zabiegu"mają dostać w łeb i do wora bo jest ich w Żarnowcu za dużo. :angry:

Jeżeli to prawda to dramat. A za dużo to jest w naszym kraju IDIOTÓW i to w każdej dziedzinie  :unsure:

Edytowane przez silurus