hi tower Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Myślę, że póki sprawa ostatecznie się nie wyjaśni, nie ma sensu nakręcać atmosferyDlatego było by dobrze gdyby wypowiedział się ktoś z uczestników debaty. Bo aktualna cisza w temacie robi się nazbyt wymowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Widzę, że coraz więcej sprzętu, nowości i przynęt, a coraz mniej rybnej wody będzie (o ile powyższe to prawda). Pora zmienić hobby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Napewno chcą się nażreć i zarobić na tym interesie. Napewno nie dla ikry te odłowy bo metrówki to już starsze ryby i pochodząca od nich ikra nie stanowi dobrego materiału do rozrodu. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Napewno chcą się nażreć i zarobić na tym interesie. Napewno nie dla ikry te odłowy bo metrówki to już starsze ryby i pochodząca od nich ikra nie stanowi dobrego materiału do rozrodu.Ja się nie znam, zatem źródło Twoich informacji mógłbyś przytoczyć? Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Myślałem, że ikra od największych metrówek to nośnik najlepszego materiału genetycznego ...? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Myślałem, że ikra od największych metrówek to nośnik najlepszego materiału genetycznego ...?Robert był fajny cykl filmów o pozyskaniu ikry że jednak nie.Najlepsze są "młodziki"...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) ... odnośnie wartości rozrodczych "big mama" jest tu http://jerkbait.pl/topic/107926-zarybianie-pozyskiwanie-tarlak%C3%B3w-szczupaka-itd/jest to dość dobrze wyjaśnione . Nie rozumiem dlaczego PZW w naszych wodach tak "tępi i nienawidzi" duże drapieżniki...... ;... bo chyba nie dla tego , że zżerają chwast rybny w postaci karpików i japońców ???? Edytowane 22 Czerwca 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 ... odnośnie wartości rozrodczych "big mama" jest tu http://jerkbait.pl/topic/107926-zarybianie-pozyskiwanie-tarlak%C3%B3w-szczupaka-itd/jest to dość dobrze wyjaśnione . Nie rozumiem dlaczego PZW w naszych wodach tak "tępi i nienawidzi" duże drapieżniki...... ;... bo chyba nie dla tego , że zżerają chwast rybny w postaci karpików i japońców ???? Czyżby piniędze ... ? Chyba nie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Metrowa ryba ma słabà ikrę. Juź sie przekonali na Druźnie i nie doją duźych ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Myślałem, że ikra od największych metrówek to nośnik najlepszego materiału genetycznego ...?Podobnie jest z człowiekiem. Im starszy ...no wiadomo, a że rybka dorosła do metra długości to wg. mnie kwestia szczęścia uniknięcia siaty lub wędkarza mięsiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dawać tutaj nazwiska tych " wędkarzy" którzy byli za ubijaniem metrówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dawać tutaj nazwiska tych " wędkarzy" którzy byli za ubijaniem metrówek. To pytanie do Gniewina ale cóż niedługo wybory do samorządów i na razie ci co grzeją stołki raczej zaczekają z taka decyzją.Inaczej inni będą mieli argument zmienić prezesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Dlatego było by dobrze gdyby wypowiedział się ktoś z uczestników debaty. Bo aktualna cisza w temacie robi się nazbyt wymowa... cisza jest wymowna bo rozsyłane tu ploty nie są już nawet śmieszne,dialog z Gmina trwa i sprawy idą w dobrym kierunku Edytowane 22 Czerwca 2018 przez @Wojti 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Myślałem, że ikra od największych metrówek to nośnik najlepszego materiału genetycznego ...?Napisałem to już kilka razy ale się powtórzę. Ryba, tak jak pies, koń czy człowiek nie "uczy" się genów w trakcie życia. Metrowy szczupak przekazuje potomstwu dokładnie takie same geny, jakie sam otrzymał. To, że dorósł do metra długości to wypadkowa bazy pokarmowej, warunków środowiskowych i szczęścia że nie został zjedzony, nie dobrych genów. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Pumba 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Napisałem to już kilka razy ale się powtórzę. Ryba, tak jak pies, koń czy człowiek nie "uczy" się genów w trakcie życia. Metrowy szczupak przekazuje potomstwu dokładnie takie same geny, jakie sam otrzymał. To, że dorósł do metra długości to wypadkowa bazy pokarmowej, warunków środowiskowych i szczęścia że nie został zjedzony, nie dobrych genów. Wniosek z tego taki, że ten pół metrowy przekaże takie same geny jak ten metrowy. Ta cała dyskusja nie ma najmniejszego sensu. Nie my jesteśmy gospodarzem tej wody, ani szacowne PZW. Zrobią to co uznają dla nich za najkorzystniejsze, i nikt napewno nie będzie się rozczulał nad grupą pasjonatów. Nawiasem mówiąc, to włodarze pzw powinni się zastanowić jakim cudem w jeziorze gdzie non stop stoi pół kilometra siatki pływają metrowe szczupaki...? Można ??? Wyglada na to, ze można . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Mozna tylko gospodarka musi byc racjonalna i zbalansowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Wniosek z tego taki, że ten pół metrowy przekaże takie same geny jak ten metrowy. Ta cała dyskusja nie ma najmniejszego sensu. Nie my jesteśmy gospodarzem tej wody, ani szacowne PZW. Zrobią to co uznają dla nich za najkorzystniejsze, i nikt napewno nie będzie się rozczulał nad grupą pasjonatów. Nawiasem mówiąc, to włodarze pzw powinni się zastanowić jakim cudem w jeziorze gdzie non stop stoi pół kilometra siatki pływają metrowe szczupaki...? Można ??? Wyglada na to, ze można .Na Żarnowcu stoi non stop pół kilometra siatki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Wniosek z tego taki, że ten pół metrowy przekaże takie same geny jak ten metrowy. Ta cała dyskusja nie ma najmniejszego sensu. Nie my jesteśmy gospodarzem tej wody, ani szacowne PZW. Zrobią to co uznają dla nich za najkorzystniejsze, i nikt napewno nie będzie się rozczulał nad grupą pasjonatów. Nawiasem mówiąc, to włodarze pzw powinni się zastanowić jakim cudem w jeziorze gdzie non stop stoi pół kilometra siatki pływają metrowe szczupaki...? Można ??? Wyglada na to, ze można .Co włodarzy PZW interesują metrowe szczupaki. Ważne ilu nawiedzonych opłaciło składki wędkarskie..., kasa, misiu kasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Cisza jest wymowna bo jest śmieszna.Najpierw robi się dym medialny a potem ogon się chowa bez żadnej informacji/dlatego rodzą się plotki,tak po prostu/.Wydaje mi się że należą się tutaj słowa wyjaśnienia/dla uczestników forum j.pl/ co to znaczy"sprawy idą w dobrym kierunku"?/chyba że się mylę i tylko"kluczowi"powinni wiedzieć To jakby szła "dobra zmiana" Tylko dla kogo?Bez urazy ale te informacje chyba nie są tajne/poufne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Z tymi zmianami to często bywa tak, że jakieś tam pojedyńcze akcje uda się zrobić dobrze, ale inne i niestety w zdecydowanej większości się spie ... la z różnych powodów ...Czasami bywa i tak, że jedna zła decyzja niszczy wiele ... Edytowane 24 Czerwca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Co włodarzy PZW interesują metrowe szczupaki. Ważne ilu nawiedzonych opłaciło składki wędkarskie..., kasa, misiu kasa. Nie bardzo kumam o co ci chodzi ??? Bo nie wiem czy się orientujesz, ale wnioskując po twoim wpisie raczej nie, że każdego roku kilka tysięcy członków przestaje płacić składki przenosząc swoje hobby na łowiska komercyjne. ...misiu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ktoś coś połowił w weekend ? Interesują mnie łąki. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Podobno w sobotę było baaardzo cienko, tylko nie u Gawła chyba powinniśmy sie do tego przyzwyczajać?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Ja miałem w sobotę 75,65,51 wreszcie coś zaczęło brać. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Paździoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Czyli coś tam wiedziałeś Gaweł opisuje swoją przygode w watku "szczupaki 2018" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi