gaweł Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Panie gaweł.Napisze pan na jaki zestaw pan łowi?Chodzi o multik i kij. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaZestaw uniwersalny i do gum,jerków oraz woblery/duże przynęty/Kijek Garego Loomisa NFC BB806 IM z pracowni Hubrods/ z tego co wiem to już 4 kije są zamówione / dla mnie rewelacja,przetestowany na dużych zębatych/konkretnie 4szt,2 wyjęte,2 spady/Multiplikator obecnie Curado 301DSV/ma u mnie dożywocie/wcześniej Ryoga 2020L.Plecionka Varivas Jigging Braid 3,0/46lb/-wchodzi na szpulę 270m.Dzisiaj cały dzień praca na grubo ale niestety jak średniaki grasują to mamuśki odpoczywają/parę takich do 65cm/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zestaw uniwersalny i do gum,jerków oraz woblery/duże przynęty/Kijek Garego Loomisa NFC BB806 IM z pracowni Hubrods/ z tego co wiem to już 4 kije są zamówione / dla mnie rewelacja,przetestowany na dużych zębatych/konkretnie 4szt,2 wyjęte,2 spady/Multiplikator obecnie Curado 301DSV/ma u mnie dożywocie/wcześniej Ryoga 2020L.Plecionka Varivas Jigging Braid 3,0/46lb/-wchodzi na szpulę 270m.Dzisiaj cały dzień praca na grubo ale niestety jak średniaki grasują to mamuśki odpoczywają/parę takich do 65cm/Tak też bywa.Dziękuje za opisanie zestawu. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Dziś dupa ,wieje ostro. Jutro znowu zawalczymy ale słabo to widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Dziś dupa ,wieje ostro. Jutro znowu zawalczymy ale słabo to widze.Jak dzisiaj sytuacja? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Witam, wczoraj 5godz.na wodzie i 3szt.+60 plus 5 szt.drobnych. Pierwsze 4 godz.gumy i jerki +20cm i na nie jedno branie ostatnia godz.15cm przynęty i gryzły.Dziś od 3:40 na wodzie do 9 i złowiłem 5 szt.+60 oczywiście na przynęty 15cm. na większe nic nie mogłem skusić. Wiatr mocny i szybki dryf.Wczoraj po braniu i zacięciu wyprostowało mi agrafkę nie wiem jak co ale dałem ciała.Łódek mało. Edytowane 1 Lipca 2018 przez polak9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Arek fala duża na Żarnowcu w taką pogodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Fala jak na morzu byłem chwilę temu zobaczyć. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Fala mniejsza niź na Zalewie ale silny wiatr nie pozwalał obłowić dokładnie. Dryf za szybki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Dryfkotwa nie pomagała? wiatr z jakiego kierunku? Edytowane 1 Lipca 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Wiatr od morza i to nie mój kierunek dryfu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ale gdyby wiało tak mocno od elektrowni ...?Używam dryfkotwę, która zwalnia dryf nawet przy silnym wietrze do 1,2-1,8km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 To mnie podobnie trzymało 2-2,3km/h. wole wolniej. Rybki trzymały sie na 3 do 3,9m głebokości. Płycej i głębiej mi nie gryzły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 To faktycznie przy takim kierunku i mocy wiatru, ciężko łowić przy krawędzi blatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Dziś byłem sam to było w miarę. Wczoraj ze szwagrem na stojąco robiliśmy z siebie źagiel. Za dwa tygodnie moźe będzie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ja używam przy takim wietrze kotwicy 9kg gumowanej i wydaje mi się że lepiej się sprawuje niż dryfkotwa.Ale prędkości nie badałem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ja używam przy takim wietrze kotwicy 9kg gumowanej i wydaje mi się że lepiej się sprawuje niż dryfkotwa.Ale prędkości nie badałem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaPo dnie ją ciągasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Po dnie ją ciągasz???Praktycznie tak.Zielska się w nią nie wplątuje tyle jak w normalna kotwice.I bez problemu na niej dryfuje.Ale to też zależy od wielkości łodzi. ;P Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Praktycznie tak.Zielska się w nią nie wplątuje tyle jak w normalna kotwice.I bez problemu na niej dryfuje.Ale to też zależy od wielkości łodzi. ;P Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaNiedobrze. Niszczysz roślinność zanurzoną. Kilka takich jednostek z wleczona kotwicą dzień w dzień i mamy kłopot. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Niedobrze. Niszczysz roślinność zanurzoną. Kilka takich jednostek z wleczona kotwicą dzień w dzień i mamy kłopot.Tylko że akurat tej roślinności jest tyle że moim zdaniem to żaden kłopot. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Niedobrze. Niszczysz roślinność zanurzoną. Kilka takich jednostek z wleczona kotwicą dzień w dzień i mamy kłopot.Andrzej, błagam... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 NIe ma co błagać @godski ma rację. Jedna, czy dwie łódki to nie problem, ale gdyby tak wszyscy dryfowali to dno niestety byłoby bardzo niszczone. Np. na poważnych zawodach wędkarskich (poza granicami kraju), tradycyjnych kotwic nie wolno stosować. Łódź musi być wyposażona w kotwicę silnikową z gps, a przecież tam nikt nawet nie pomyślałby, żeby kotwica miała robić za dryfkotwę Jak startuje np. 100 łodzi i każdy miałby tylko kotwiczyć po kilkadziesiąt razy, to widzą w tym problem i dbają o to, żeby jednak nie niszczyć naturalnego dna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Nasze kotwice robią za Amury które miały wyjadać w Żarnowcu roślinność.HeheNIe ma co błagać @godski ma rację. Jedna, czy dwie łódki to nie problem, ale gdyby tak wszyscy dryfowali to dno niestety byłoby bardzo niszczone. Np. na poważnych zawodach wędkarskich (poza granicami kraju), tradycyjnych kotwic nie wolno stosować. Łódź musi być wyposażona w kotwicę silnikową z gps, a przecież tam nikt nawet nie pomyślałby, żeby kotwica miała robić za dryfkotwę Jak startuje np. 100 łodzi i każdy miałby tylko kotwiczyć po kilkadziesiąt razy, to widzą w tym problem i dbają o to, żeby jednak nie niszczyć naturalnego dna.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Troche miejmy umiar, środowisko jest ważne ale silniki dziobowe to raczej rzadkość u nas, 10kzl to cena dla wielu z kosmosu. Żadna łodź ktora widzialem na Żarnowcu tego nie miała, postaw taką tutaj na marinie. Stoją w wiekszosci stare drapaki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 ...dlatego polecam dryfkotwę, dobraną do wielkości łodzi (dobry patent: regulacja wielkości otworu końcowego) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Widziałem że niektórzy pływają na torbie z Ikei.To taka tańsza dryfkotwa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi