Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Panie gaweł.Napisze pan na jaki zestaw pan łowi?Chodzi o multik i kij.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Zestaw uniwersalny i do gum,jerków oraz woblery/duże przynęty/

Kijek Garego Loomisa NFC BB806 IM z pracowni Hubrods/ z tego co wiem to już 4 kije są zamówione :) / dla mnie rewelacja,przetestowany na dużych zębatych/konkretnie 4szt,2 wyjęte,2 spady/

Multiplikator obecnie Curado 301DSV/ma u mnie dożywocie/wcześniej Ryoga 2020L.

Plecionka Varivas Jigging Braid 3,0/46lb/-wchodzi na szpulę 270m.

Dzisiaj cały dzień praca na grubo ale niestety jak średniaki grasują to mamuśki odpoczywają/parę takich do 65cm/

• Like 1

Zestaw uniwersalny i do gum,jerków oraz woblery/duże przynęty/

Kijek Garego Loomisa NFC BB806 IM z pracowni Hubrods/ z tego co wiem to już 4 kije są zamówione :) / dla mnie rewelacja,przetestowany na dużych zębatych/konkretnie 4szt,2 wyjęte,2 spady/

Multiplikator obecnie Curado 301DSV/ma u mnie dożywocie/wcześniej Ryoga 2020L.

Plecionka Varivas Jigging Braid 3,0/46lb/-wchodzi na szpulę 270m.

Dzisiaj cały dzień praca na grubo ale niestety jak średniaki grasują to mamuśki odpoczywają/parę takich do 65cm/

Tak też bywa.Dziękuje za opisanie zestawu.

Witam, wczoraj 5godz.na wodzie i 3szt.+60 plus 5 szt.drobnych. Pierwsze 4 godz.gumy i jerki +20cm i na nie jedno branie ostatnia godz.15cm przynęty i gryzły.

Dziś od 3:40 na wodzie do 9 i złowiłem 5 szt.+60 oczywiście na przynęty 15cm. na większe nic nie mogłem skusić. Wiatr mocny i szybki dryf.

Wczoraj po braniu i zacięciu wyprostowało mi agrafkę nie wiem jak co ale dałem ciała.

Łódek mało.

Edytowane przez polak9
  • Like 2

Praktycznie tak.Zielska się w nią nie wplątuje tyle jak w normalna kotwice.I bez problemu na niej dryfuje.Ale to też zależy od wielkości łodzi. ;P

Niedobrze. Niszczysz roślinność zanurzoną. Kilka takich jednostek z wleczona kotwicą dzień w dzień i mamy kłopot.

• Like 2

NIe ma co błagać:) @godski ma rację. Jedna, czy dwie łódki to nie problem, ale gdyby tak wszyscy dryfowali to dno niestety byłoby bardzo niszczone. Np. na poważnych zawodach wędkarskich (poza granicami kraju), tradycyjnych kotwic nie wolno stosować. Łódź musi być wyposażona w kotwicę silnikową z gps, a przecież tam nikt nawet nie pomyślałby, żeby kotwica miała robić za dryfkotwę:) Jak startuje np. 100 łodzi i każdy miałby tylko kotwiczyć po kilkadziesiąt razy, to widzą w tym problem i dbają o to, żeby jednak nie niszczyć naturalnego dna. 

• Like 2

Nasze kotwice robią za Amury które miały wyjadać w Żarnowcu roślinność.Hehe

NIe ma co błagać:) @godski ma rację. Jedna, czy dwie łódki to nie problem, ale gdyby tak wszyscy dryfowali to dno niestety byłoby bardzo niszczone. Np. na poważnych zawodach wędkarskich (poza granicami kraju), tradycyjnych kotwic nie wolno stosować. Łódź musi być wyposażona w kotwicę silnikową z gps, a przecież tam nikt nawet nie pomyślałby, żeby kotwica miała robić za dryfkotwę:) Jak startuje np. 100 łodzi i każdy miałby tylko kotwiczyć po kilkadziesiąt razy, to widzą w tym problem i dbają o to, żeby jednak nie niszczyć naturalnego dna.

• Like 1