Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

mam jeszcze pytanie dotyczące łowienia na żarnowcu. Czy jesli ktos nie ma karty wedkarskiej i uiści opłaty moze łowić? czy są jakieś podwyższone opłaty?

Prawo w naszym kraju jest w tej kwestii jednoznaczne, żeby wędkować gdziekolwiek na wodach śródlądowych trzeba mieć kartę wędkarską. Niezaleznie od tego kto jest użytkownikiem czy właścicielem wody.

• Like 1

Prawo w naszym kraju jest w tej kwestii jednoznaczne, żeby wędkować gdziekolwiek na wodach śródlądowych trzeba mieć kartę wędkarską. Niezaleznie od tego kto jest użytkownikiem czy właścicielem wody.

O, wychodzi na to, ze jestem niedouczony  :D

Mozesz Kolego zacytować konkretny przepis ?

Zerknij jeszcze na pkt.4 artykułu 7.W praktyce oznacza że na wodach mających status hodowlanych karta nie jest potrzebna.

Pomijam już fakt ze przepis jest totalnie martwy.Na wodach prywatnych nikt o karte nawet nie pyta,wystarczy stosowne zezwolenie.A siła rzeczy także tylko właściciel na takich wodach będzie dokonywał kontroli.

Ale co do meritum masz rację-wedkowanie na każdej wodzie śródlądowej  powinno się odbywać z kartą.Co w zasadzie jest totalną bzdura,bo nie mogę nad mój prywatny staw,na mojej prywatnej posesji zaprosić kolegi który nie ma karty.Ba-sam,na swojej własnej  wodzie nie mogę zarzucić bacika nie majac karty.Co najmniej dziwne.

U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze na urlopie z rodzinka i znajomymi...wynegocjowalismy z kumplem u naszych piękniejszych polowek 6dni łowienia...także wymarzony urlop ;-) a mój ziomek wkrecil sobie 130+... lepiej nie kracz :-) ;-)

• Like 4

U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze (...)

Kapitalna miejscówka, oprócz pajków na Żarnowcu polecam poświęcić też czas na objechanie okolicy. Dąbki,Lubiatowo, Stilo, mierzeja Sarbska. Jedne z najpiękniejszych plaż na Bałtyku.

Edytowane przez hi tower
  • Like 3

U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze na urlopie z rodzinka i znajomymi...wynegocjowalismy z kumplem u naszych piękniejszych polowek 6dni łowienia...także wymarzony urlop ;-) a mój ziomek wkrecil sobie 130+... lepiej nie kracz :-) ;-)

Jestem również pomiędzy 23-29 w Nadolu  ;)

• Like 3

Wiele urlopów spędziłem w Białogórze i nie dotarłem na Żarnowiec, 28 jadę do Dębek i mam zamiar popływać na ryby :)

No to czas dotrzeć :)

Życiówka może się zdarzyć :P

Aczkolwiek największe sztuki są zamówione w drugiej połowie sierpnia :D

Ps"ta duża 121 też była ranna z boku :rolleyes: "

Edytowane przez gaweł
  • Like 2