BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 To są kozaki! ja nie odważyłbym się pływać "na torbie"! (nawet takiej od Ikei) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jedyny minus dryfkotwy to dopasowanie do wiatru, przy 10m/s trzeba mieć większą dryfkotwę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Dryfkotwa ma jeszcze jedną zaletę, o której właściwie nikt nie wspomina: stabilizuje w dużym stopniu bujanie łodzi przy silnym falowaniu. Czyli zwiększenie bezpieczeństwa, szczególnie kiedy łowimy na stojąco Edytowane 2 Lipca 2018 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Dryfkotwa ma jeszcze jedną zaletę, o której właściwie nikt nie wspomina: stabilizuje w dużym stopniu bujanie łodzi przy silnym falowaniu. Czyli zwiększenie bezpieczeństwa, szczególnie kiedy łowimy na stojąco Jakiej używasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 http://sklepsumowy.pl/dryfkotwa-l-black-cat-p-1612.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Wolf Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 czy czym wieksza tym lepsza czy nie koniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Na sronach sklepów żeglarskich, znajdziesz zalecenia jak dobrać wielkość dryfkotwy, długość linki w zależności do długości łodzi (ja wypuszczam dryfkotwę na ok 10m przy łódce o dł 4-5m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Wolf Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 mam jeszcze pytanie dotyczące łowienia na żarnowcu. Czy jesli ktos nie ma karty wedkarskiej i uiści opłaty moze łowić? czy są jakieś podwyższone opłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki Bogu, to jezioro nie leży we władaniu PZW.Tu masz wszelkie infohttp://www.gpk-kostkowo.pl/oplaty-i-taryfy/wedkarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 mam jeszcze pytanie dotyczące łowienia na żarnowcu. Czy jesli ktos nie ma karty wedkarskiej i uiści opłaty moze łowić? czy są jakieś podwyższone opłaty?Prawo w naszym kraju jest w tej kwestii jednoznaczne, żeby wędkować gdziekolwiek na wodach śródlądowych trzeba mieć kartę wędkarską. Niezaleznie od tego kto jest użytkownikiem czy właścicielem wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Prawo w naszym kraju jest w tej kwestii jednoznaczne, żeby wędkować gdziekolwiek na wodach śródlądowych trzeba mieć kartę wędkarską. Niezaleznie od tego kto jest użytkownikiem czy właścicielem wody. O, wychodzi na to, ze jestem niedouczony Mozesz Kolego zacytować konkretny przepis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Możesz wędkować bez karty i pozwolenia.I tak niema kontroli.O, wychodzi na to, ze jestem niedouczony Mozesz Kolego zacytować konkretny przepis ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Możesz wędkować bez karty i pozwolenia.I tak niema kontroli.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciuNo, z nickiem to wstrzeliłeś się idealnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 No, z nickiem to wstrzeliłeś się idealnie ...Taka prawda byłem na rybach 30 razy ani razu kontroli.Śmiechu warte. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 O, wychodzi na to, ze jestem niedouczony Mozesz Kolego zacytować konkretny przepis ? Art. 7., ust. 2., Ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym. Dz. U. 1985, Nr 21, poz. 91. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Zerknij jeszcze na pkt.4 artykułu 7.W praktyce oznacza że na wodach mających status hodowlanych karta nie jest potrzebna.Pomijam już fakt ze przepis jest totalnie martwy.Na wodach prywatnych nikt o karte nawet nie pyta,wystarczy stosowne zezwolenie.A siła rzeczy także tylko właściciel na takich wodach będzie dokonywał kontroli.Ale co do meritum masz rację-wedkowanie na każdej wodzie śródlądowej powinno się odbywać z kartą.Co w zasadzie jest totalną bzdura,bo nie mogę nad mój prywatny staw,na mojej prywatnej posesji zaprosić kolegi który nie ma karty.Ba-sam,na swojej własnej wodzie nie mogę zarzucić bacika nie majac karty.Co najmniej dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (...) Ba-sam,na swojej własnej wodzie nie mogę zarzucić bacika nie majac karty.Co najmniej dziwne.Ale za to siatkę postawić możesz kiedy Ci się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Nie pitolcie o farmazonach Dzisiaj została złowiona 121cm A niedługo rekord Polski może się zdarzyć Trza do roboty się zabierać 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze na urlopie z rodzinka i znajomymi...wynegocjowalismy z kumplem u naszych piękniejszych polowek 6dni łowienia...także wymarzony urlop ;-) a mój ziomek wkrecil sobie 130+... lepiej nie kracz :-) ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze (...)Kapitalna miejscówka, oprócz pajków na Żarnowcu polecam poświęcić też czas na objechanie okolicy. Dąbki,Lubiatowo, Stilo, mierzeja Sarbska. Jedne z najpiękniejszych plaż na Bałtyku. Edytowane 6 Lipca 2018 przez hi tower 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Znajoma ekipa .Mam zdjęcia tej mamuśki .Jutro będą na FB Nie pitolcie o farmazonach Dzisiaj została złowiona 121cm A niedługo rekord Polski może się zdarzyć Trza do roboty się zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Kapitalna miejscówka, oprócz pajków na Żarnowcu polecam poświęcić też czas na objechanie okolicy. Dąbki,Lubiatowo, Stilo, mierzeja Sarbska. Jedne z najpiękniejszych plaż na Bałtyku.Jeżdżę tam już od 10 ciu lat i ciągle wracam ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 U mnie odliczanie juz trwa ; -) Od 21go będę 2 tyg w Białogórze na urlopie z rodzinka i znajomymi...wynegocjowalismy z kumplem u naszych piękniejszych polowek 6dni łowienia...także wymarzony urlop ;-) a mój ziomek wkrecil sobie 130+... lepiej nie kracz :-) ;-)Jestem również pomiędzy 23-29 w Nadolu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Wiele urlopów spędziłem w Białogórze i nie dotarłem na Żarnowiec, 28 jadę do Dębek i mam zamiar popływać na ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) Wiele urlopów spędziłem w Białogórze i nie dotarłem na Żarnowiec, 28 jadę do Dębek i mam zamiar popływać na ryby No to czas dotrzeć Życiówka może się zdarzyć Aczkolwiek największe sztuki są zamówione w drugiej połowie sierpnia Ps"ta duża 121 też była ranna z boku " Edytowane 7 Lipca 2018 przez gaweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi