Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi się zebrało na pewne przemyślenie łowienia na Żarnowcu/po sobotnim łowieniu z Kol.Milupa,były 4 łodzie alu,waliły na pełnej prędkości,chyba z Orfy/.

Obserwuję od dłuższego czasu zajefajne aluminiowe łodzie z "fachowcami"w super koszulkach,z ekstra sprzęciorem jak zapierdzielają na płytkim/1-2m/na pełnej pi.dzie swoimi cacuszkami :(

Po cholerę?Chcą pokazać że mają ileś tam kucy?

Koleżanko/Kolego wędkarzu jak przyjedziesz na Żarnowiec to mam prośbę-Szanuj innych łowiących i ryby którym możesz przetrącić krg,nie wal na maxa po płytkiej wodzie.

Narciarze wodni,bombery itp.jednostki niestety to grupa ludzi mających w du.pie wędkarzy ale do czasu bo jak "niechcący"dostanie takim np.Fatso 14S po plerach to może wtedy się ocknie że nie jest sam na wodzie.

• Like 9

Jak byłem ostatnio nad zarno, to na blatach plywal na pelnej predkosci RIB z turystami :(

Ktoregos dnia zobaczylem plywajacego szczupaka, trafionego sruba - masakra :(

Jak ktos chce sobie poszpanowac, spoko, ale ma od tego gleboka wodę. Niech nie mieli ryb na plyciznach.

Ws tego RIBa dzwonilem do roznych miejsc (m.in. kck Krokowa itd itp), wszedzie odbijalem się o ścianę. W końcu jakims sposobem dodzwonilem sie do Pani odpowiedzialnej za tego RIBa, wytlumaczylem sprawę (niech sobie plywa, ale na głębokiej wodzie gdzie nikomu tak nie wadzi i nie niszczy ryb). Za tydzien pojade i zobaczę gdzie on obecnie plywa

Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Niestety na tym jeziorze to standard, zarówno wśród wędkarzy jak i motorowodniaków. Nie ważne ile "kucy" ma silnik, czy ma 15, 50 czy 115, ważne żeby pokazać innym że "moja łódka pójdzie w ślizg". Widocznie faceci trzymający rumpel czy ster mają jakieś kompleksy. Nawet jak  zmieniają miejscówkę o 100-200 m to trzeba dać gazu na maksa...
Popływa taki na całym gazie po płytkim a później dziwi się że szczupaki nie biorą lbo łowią ryby pokaleczone...
Wcale nie lepsi są koledzy pływający na skuterach czy holujący narciarzy - nie wiem po cholerę podpływają do łodek wędkarskich, ciekawość ?
Dojdzie do tego że ktoś się wkurzy i wprowadzi tam strefę ciszy lub ograniczenie mocy do np 10 KM i skończą się wygłupy...

Edytowane przez Okonhel
  • Like 2

Wcale nie lepsi są koledzy pływający na skuterach czy holujący narciarzy - nie wiem po cholerę podpływają do łodek wędkarskich, ciekawość ?

Niestety, ale tacy ludzie potrzebują publiki. Muszą pokazać umiejetność slalomu między łódkami. Na mniejszych akwenach miałem przypadek podpływajacych pod ponton triatlonowców i nurków :/. Chyba chcą zaliczyć Bustera lub Bandita na klatę :/

• Like 2

Tak mi się zebrało na pewne przemyślenie łowienia na Żarnowcu/po sobotnim łowieniu z Kol.Milupa,były 4 łodzie alu,waliły na pełnej prędkości,chyba z Orfy/.

Obserwuję od dłuższego czasu zajefajne aluminiowe łodzie z "fachowcami"w super koszulkach,z ekstra sprzęciorem jak zapierdzielają na płytkim/1-2m/na pełnej pi.dzie swoimi cacuszkami :(

Po cholerę?Chcą pokazać że mają ileś tam kucy?

Koleżanko/Kolego wędkarzu jak przyjedziesz na Żarnowiec to mam prośbę-Szanuj innych łowiących i ryby którym możesz przetrącić krg,nie wal na maxa po płytkiej wodzie.

Narciarze wodni,bombery itp.jednostki niestety to grupa ludzi mających w du.pie wędkarzy ale do czasu bo jak "niechcący"dostanie takim np.Fatso 14S po plerach to może wtedy się ocknie że nie jest sam na wodzie.

Paweł tak też mi się zebrało na pewne przemyślenia :

- na każdym naszym corocznym  spotkaniu castingowym  które osobiście organizujesz , łodzie płyną z Orfy na pełnej prędkości ( jakoś Ci to wcześniej nie przeszkadzało )

- dlaczego chłopaków w teamowych koszulkach  nazywasz fachowcami w cudzysłowie, to jest nie fair ,w jakiś sposób zasłużyli na te barwy ( nie obrażaj ludzi, których nie znasz, bo dla wędkarstwa w Polsce zrobili dużo więcej niż Ty )

- z ekstra sprzęciorem ( to jest bardzo słabe , zaglądałeś im do łodzi ? Jak byłeś tak blisko to było trzeba mieć trochę odwagi i zwrócić im uwagę , że za szybko pływają  , a nie ocierasz łzy publicznie szukając poklasku )

- kucy mieli 30 -40 to mi potęga , prawdziwe potwory plujące ogniem ; )

- ,,niechcący " dostanie takim Fatso po plerach ( groźba ,Paweł  nauczycielowi to chyba nie przystoi )

Pozdrawiam 

PS. Od kiedy tam pływam wszyscy robią tak samo najpierw dryf , a potem na pełnej piz dzie  jak to nazywasz na początek i znowu dryf .

Jedynie ci nie płyną w ślizgu, co nie pozwalają im na to silniki ( a tym to zawsze przeszkadza , że ktoś pływa szybciej od nich ; )

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 7

Arku, jako że jest to polemika między wami odniosę się tylko do Twojej pierwszej uwagi.

Faktycznie, łodzie z Orfy zap...ją na Lubkowo na pełnej parze, ale płyną po plosie jeziora i nikt tutaj tego nie potępia.

Już nie mogę się doczekać 16-go sierpnia aby móc wypłynąć z Orfy

Pozdrawiam :)

• Like 1

Pływając po płytkim niszczymy roślinność i ryby, trzeba mieć tochę wyobraźni, a nie jak mam to ile fabryka dała. Odniosę się jeszcze do teamowych koszulek, mi osobiście one nie przeszkadzają. Śmialiśmy się z dziadkow w fufajkach, teraz śmiejemy się z teamów. Oczekujemy zmian wizerunku polskiego wędkarza, a jak te zmiany następują to je krytykujemy. Przeszkadzają nam szybkie łodzie, koszulki, dobry sprzęt. Fakt, Gaweł trochę trafnie napisał że przeszkadzają głównie tym których na to nie stać.  

• Like 5

Może ja coś od siebie dodam bo byłem świadkiem całej akcji.

Gawłowi chodziło o pływanie na pełnej pi.. po blatach na płytkim, w tej sytuacji łódki poszły na maksa aż do końca blatu i nie chodziło o zajęcie miejsca, a o wyścigi.

Ekipy po wpłynięciu na blat w śmiechu urządziły sobie tratwę, a dopiero po jakimś czasie zajęły miejsca.

P.S. Arek, nie były to silniczki 30-40km

Arku, jako że jest to polemika między wami odniosę się tylko do Twojej pierwszej uwagi.

Faktycznie, łodzie z Orfy zap...ją na Lubkowo na pełnej parze, ale płyną po plosie jeziora i nikt tutaj tego nie potępia.

Już nie mogę się doczekać 16-go sierpnia aby móc wypłynąć z Orfy

Pozdrawiam :)

Szkoda , że tylko do pierwszej ; )

Na spotkaniu jest zawsze około 20 - 30 łodzi część płynie po plosie a część po płyciźnie gdzie jest mniejsza fala 

Pozdrawiam Robert

• Like 1

Pływając po płytkim niszczymy roślinność i ryby, trzeba mieć tochę wyobraźni, a nie jak mam to ile fabryka dała. Odniosę się jeszcze do teamowych koszulek, mi osobiście one nie przeszkadzają. Śmialiśmy się z dziadkow w fufajkach, teraz śmiejemy się z teamów. Oczekujemy zmian wizerunku polskiego wędkarza, a jak te zmiany następują to je krytykujemy. Przeszkadzają nam szybkie łodzie, koszulki, dobry sprzęt. Fakt, Gaweł trochę trafnie napisał że przeszkadzają głównie tym których na to nie stać.  

Gaweł trafnie napisał ?

Właśnie Gawłowi to przeszkadza 

• Like 1

Może ja coś od siebie dodam bo byłem świadkiem całej akcji.

Gawłowi chodziło o pływanie na pełnej pi.. po blatach na płytkim, w tej sytuacji łódki poszły na maksa aż do końca blatu i nie chodziło o zajęcie miejsca, a o wyścigi.

Ekipy po wpłynięciu na blat w śmiechu urządziły sobie tratwę, a dopiero po jakimś czasie zajęły miejsca.

P.S. Arek, nie były to silniczki 30-40km

Piotrek na blatach większość łodzi pływa w ślizgu, bo szkoda czasu na pyrkanie , jak masz do pokonania znaczną odległość 

Jest tam w większości głębokość 3 - 6 metrów , a nie jak opisuje Gaweł 1 - 2 

Właśnie dwie łodzie płynęły, by zająć miejsca do dryfu , a ich goniła trzecia łódź, by z nimi pogadać zanim zaczną dryfować ( normalne spotkanie znajomych na wodzie )

PS. Piotrek były to 30 - 40 i 70 poza tym była prośba wójta by natleniać wodę, bo idzie Przyducha na płyciźnie ; )