Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie połowu Okonia na Żarnowcu , w okresie sierpień - wrzesień , jakie przynęty stosujecie i jakiej wielkości?

Jakie upodobania mają te rybki odnośnie tego zbiornika

Okoni jest full,gumki 3cm-7cm,coś pod ukleję lub małego pasiaka,drops skuteczny przy DPS/8m-10m/.

Jak walą to widać stada rybitw na górze a okonie na dole,do jerków przychodzą do samej łodzi stadami.Jako ciekawostkę napiszę o węgorzach/niestety martwych/które dzisiaj widzieliśmy.W Lubkowie leżą takie 110-120cm,grube jak ramię,jednego na wierzchu spotkaliśmy na wodzie też okaz/dziwne to trochę ale to już ichtiolog może się wypowie-przyducha?

• Like 1

Tak sobie czytam ostatnie strony tego całkiem ciekawego wątku (niewiele o połowach, za to wiele o pływaniu) i już widzę kamerki tu i tam ...

Dokładnie jak na ulicach naszych pięknych miast ... Ma to swoje plusy, ale i minusy ...

Edytowane przez SlawekNikt

Tak sobie czytam ostatnie strony tego całkiem ciekawego wątku (niewiele o połowach, za to wiele o pływaniu) i już widzę kamerki tu i tam ...

Dokładnie jak na ulicach naszych pięknych miast ... Ma to swoje plusy, ale i minusy ...

Jakie kamerki? Na jeziorze zainstalowali?

W czwartek lecimy większą ekipą na Żarnowiec ( nie mylić ze spotkanie które organizuje mk.pl ) .Kayak Fishing Poland niestety w tym roku nie dał rady.Dam relację co połowiliśmy .

Dla strażników Żarnowca .Będziemy w fajnych koszulkach i na aluminiowych łodziach wyposażenie wg. Przepisów .

• Like 3

W czwartek lecimy większą ekipą na Żarnowiec ( nie mylić ze spotkanie które organizuje mk.pl ) .Kayak Fishing Poland niestety w tym roku nie dał rady.Dam relację co połowiliśmy .

Dla strażników Żarnowca .Będziemy w fajnych koszulkach i na aluminiowych łodziach wyposażenie wg. Przepisów .

A to jakis wstyd byc na zlocie multiplikatora ?

Wygląda na to, że przypadkowo dostałem się na tę imprezę. Na ten moment nie mam chętnego załoganta. Impreza opłacona, łódkę mam, tylko nie mam kompana. Do jutra rana jeśli nie znajdę kompana wśród znajomych to będę szukał na forum.

Dokładnie jak piszesz nie ma prawa do zlotu pod logo MK dlatego sygnuje to jako spotkanie .Mała różnica zlot-spotkanie :) Ale my nie jesteśmy na Gawła imprezie :) I nigdy już nie będziemy na imprezach organizowanych przez tego pana.

Gwoli ścisłości. To nie jest zlot Multiplikatora. To jest impreza organizowana przez @gawła, a temat o niej jest na m.pl . Taka mała różnica.

Żaden wstyd byłem kilka razy .Jedź zobacz .Wolimy transparentne klimaty .

Za okoniami nie ganiamy .Na priv wysłałem kontakt .Wpadaj śmiało :)

Rothen gdzie śpicie ? I do kiedy jesteście ? Fajnie by było jak byś zdał relacje po pierwszym dniu, jak polowiliscie, pytam tylko z czystej ciekawości. Za okoniami tez będziecie ganiać ?
Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 2

Zlot w Nadolu, nigdy nie aspirowal do loga m.pl

Za to ma już swoją renomę, klasę i klimat.I w tym roku było super nie tylko z powodu koleżeńskiej i wędkarskiej atmosfery ale i z powodu wyników na wodzie.A "trasparentmość"...każdy może pojmować po swojemu

W przyszłym roku już 10-ta edycja.Warto być bo już dzisiaj zapowiada się wyjątkowo????????

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

Ja dzisiaj miałem trzy krótkie, tzn do 60. Przez całą imprezę dostałem 10 krótkich. Dzięki wszystkim za przednią zabawę ;)

... jeśli możesz to napisz coś o przynętach

Byłem też w tym tygodniu (wtorek i środa) i przechytrzyłem kilka wymiarowych rybek max 82cm. Standardowo najlepiej sprawdził mi się trout i drewno od Salmo  B) 

... jeśli możesz to napisz coś o przynętach

Byłem też w tym tygodniu (wtorek i środa) i przechytrzyłem kilka wymiarowych rybek max 82cm. Standardowo najlepiej sprawdził mi się trout i drewno od Salmo B)

Trout jakiej wielkości?Salmo jakie modele ?;)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka