danielos Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 http://gniewino.pl/PL/index/wiecej/2728.html Mamy to .... Dziękujemy Panu Wójtowi Gminy Gniewino i Panu Prezesowi GPK za zaufanie. PSNiebawem Stowarzyszenie przygotuje stosowy komunikat w tej sprawie. NIestety czarne wypowiedzi oraz informacje wyssane z księzyca "fachowców" nie pomagają nam w naszej działalnosci ... ale mamy na to wyj.....ne Czyli jakiś pozytywny postęp w tej sprawie, a przynajmniej jego zapowiedź.Czekamy niecierpliwie na konkrety:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) W oparciu o przyszłe spotkania z Gminą, propozycje i rozmowy do 15 grudnia 2018 opracowany zostanie harmonogram (obejmujący kilka lat) i porozumienie zmian na łowisku. Zmiany te oparte będą na sugestiach Piotra Piskorskiego i jego prezentacji.- możliwe ze wprowadzona zostanie licencja C&R (zniżka 50%)- za rażące łamanie regulaminu, nie będzie można wykupić licencji w następnym roku- zostaną zmniejszone limity połowowe drapieżnika (1szt szczupak dziennie) oraz limit górny 90cm - gospodarka rybacka oparta będzie głownie lub tylko (to zostanie przedyskutowane) na odławianiu węgorza, całkowity zakaz połowu drapieżnika i połowów sieciowych w strefie spinningowej (to bankowo) - możliwe ze zostanie wprowadzona strefa z zakazem połowów (ma to na celu odbudowę populacji szczupaka tego 60-80cm) – to będzie dyskutowane możliwe ze dopiero w 2020r- zapewnienie na kilka lat stałych cen licencji I wiele innych …ale o tym w szczegółach Dowiecie się w grudniu. Prosimy aby pewne osoby nie wypowiadały się teraz i nie robiły zbędnego szumu jak to miało miejsce wcześniej na tym forum. To nikomu nie pomaga a wręcz przeciwnie przez te osoby sprawy posuwały się wolniej!!!„Nie szata zdobi człowieka Panowie” Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś nad wodą @Wojti PSmam nadzieje, ze wielu z Was regularnie bedzie łowiło za kilka lat takie szczupaki :-) Edytowane 1 Października 2018 przez @Wojti 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Trzymam kciuki bo robicie dobra robotę. Tym bardziej że mam plan żeby się wyprowadzić w te rejony, ale jeszcze muszę z 5 lat w Warszawie potyrać, a potem jebac to mazowieckie eldorado . Edytowane 2 Października 2018 przez wujek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Mazowieckie co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Panowie, miałem jechać na żarnowiec z kolegami na kilka dni, z noclegiem w orfie. Koledzy pojechali i są tam od czwartku - ja niestety miałem kraksę na autostradzie a4 i musiałem odpuścić wyjazd. Chłopaki coś tam rzucają z łapy i trolują. Efekt 1,5 dnia pływania to 1 szt 50 cm szczupaczek. Podpowiedzcie proszę jeśli możecie gdzie najlepiej o tej porze roku próbować swoich sił i jakie przynęty sprawdzają się najlepiej. Chłopaki pojechali na potwory i trochę są rozczarowani i smutni :-) Boje się że z żalu rozpiją się za bardzo, dlatego pomyślałem ze coś im pomogę i napisze tutaj. :-) Edytowane 5 Października 2018 przez Hermano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Panowie, miałem jechać na żarnowiec z kolegami na kilka dni, z noclegiem w orfie. Koledzy pojechali i są tam od czwartku - ja niestety miałem kraksę na autostradzie a4 i musiałem odpuścić wyjazd. Chłopaki coś tam rzucają z łapy i trolują. Efekt 1,5 dnia pływania to 1 szt 50 cm szczupaczek. Podpowiedzcie proszę jeśli możecie gdzie najlepiej o tej porze roku próbować swoich sił i jakie przynęty sprawdzają się najlepiej. Chłopaki pojechali na potwory i trochę są rozczarowani i smutni :-) Boje się że z żalu rozpiją się za bardzo, dlatego pomyślałem ze coś im pomogę i napisze tutaj. :-) Na Żarnowcu najlepsza przynęta i metoda jednocześnie to cierpliwość... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Na Żarnowcu najlepsza przynęta i metoda jednocześnie to cierpliwość... Dokładnie ! Trza cierpliwie pływać ! Przynęta jest nieistotna. Jak ma jebnąć, to jebnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Albo w ostatniej chwili ...nie jebnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Albo w ostatniej chwili ...nie jebnie No, Robert ja z Tobą nie dyskutuję. Jak Ty łowiłeś mamuśki, to ja z dywanu na główkę skakałem. Tylko co te chłopaki sobie teraz pomyślą ? Całkiem pójdą po bandzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Pójdą po bandzie, wyluzują i złowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Pójdą po bandzie, wyluzują i złowią Jakby to była jaka Szwecja, czy inna bogata w drapieżny rybostan woda, to kto wi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Sam dobrze wiesz jak Żarnowiec potrafi zaskoczyć dając zero a za chwile obdarzyć (a często nie ustępuje podobno bogatej w ryby Szwecji. Jak jest bryndza to trzeba działać nierutynowo. Przy dobrym zespole podzielić się robotą. Jeden łowi na miękko i grubo lub wręcz przeciwnie. Drugi na twardo w różnym kalibrze i kolorystyce. Troll od 5 do 12 m (trzeba obserwować zapisy na echu). To akademickie podstawy , ale trzeba próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Dziekuje Panowie. Przekazałem sugestie kolegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Sam dobrze wiesz jak Żarnowiec potrafi zaskoczyć dając zero a za chwile obdarzyć (a często nie ustępuje podobno bogatej w ryby Szwecji. Jak jest bryndza to trzeba działać nierutynowo. Przy dobrym zespole podzielić się robotą. Jeden łowi na miękko i grubo lub wręcz przeciwnie. Drugi na twardo w różnym kalibrze i kolorystyce. Troll od 5 do 12 m (trzeba obserwować zapisy na echu). To akademickie podstawy , ale trzeba próbować Robert, te cztery szóstki Twego postu to jakiś znak... Czarujesz bracie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Wczoraj/sobota/ z rzutu mało się działo,niestety trolingowcy połapali Dwa z trzech fajnych zębatych kolegi Tomasza/pływał z Andrzejem W/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 na trolling się nie liczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeo Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Wczoraj/sobota/ z rzutu mało się działo,niestety trolingowcy połapali Dwa z trzech fajnych zębatych kolegi Tomasza/pływał z Andrzejem W/ 20181006_112803-min.jpg 20181006_153149-min.jpgNie wykręcajcie tych szczupaków tak do góry, bo im kręgosłup uszkodzicie. Ryba ma ruchomy na boki, a nie góra - dół. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioruśPan Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 przepiekne ryby gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Cześć, szukam kompana lub kompanów (oby było parzyście) na wypad na Żarnowiec.Preferowany przeze mnie termin 19-22.10.2018. Może ktoś się wybiera, albo ktoś chce się wybrać i nie ma z kim ? Jak coś to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Lepiej idź na wybory, szczupaki za Ciebie nie zagłosują... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 i co taka cisza nikt nie łowi na Żarnowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Pytasz czy stwierdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 stwierdzić nie mogę bo jestem za daleko ale zapytać można czy coś się dzieje na jeziorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Czyżby nikt z was nie był ostatnio ? Opowiadajcie jak tam czy ktoś był i jak wyniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Na Pomorzu pizdzi złem tak, ze łeb urywa, wiec pewnie mało kto wypływa na ten akwen przy takiej pogodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi