Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Jacek, już nie przesadzaj. Wg mnie na tle innych jezior na których zdarza mi się łowić Żarnowiec i tak wypada bardzo dobrze. Nie można porównywać do tego co było, jak juz to z tym co jest teraz wokoło.

Sam wiesz że coraz trudniej zaliczyć wymiarka na Żarnowcu....

• 4 tygodnie później...

Czy któryś z kolegòw ma może wolne miejsce na lodzi okresie 1-3 maja. Dzwoniłem po wypożyczalniach ,ale wszystko porezerwowane . Może znacie jakąś inną wypożyczalnie poza willa orfa i przystanią nadole ?

Byc może będę 2 maja sam na wodzie to zapraszam ;)

Witam Panowie będę z kolegą w przyszłym tygodniu w okolicach Żarnowca i zamierzamy może powędkować, chciałem poprosić o jakieś namiary polecane na nocleg- najlepiej z możliwością slipowani łódki, oraz może ktoś ma mapę batymetryczną na Lowrance TI. Będę wdzięczny za każdą informację pozdrawiam Darek

• Like 1

Witam Panowie będę z kolegą w przyszłym tygodniu w okolicach Żarnowca i zamierzamy może powędkować, chciałem poprosić o jakieś namiary polecane na nocleg- najlepiej z możliwością slipowani łódki, oraz może ktoś ma mapę batymetryczną na Lowrance TI. Będę wdzięczny za każdą informację pozdrawiam Darek

Willa Orfa w Nadolu.

Ps'dzisiaj jeden trafił z łapy 124 :) "

• Like 2

Ja dziś walczyłem gościnne u Kolegi na łódce z muchą. Branie ładnej ryby w trzecim rzucie, przy samej burcie. Niestety nie wpieła się... Potem generalnie nuda. Kolega na korbę, jednego pod 60cm

Przyznam, że z przyjemnością się na Ciebie patrzyło jak sprawnie miotasz muchą :) zastanawiam się jak sobie radzisz z silniejszymi podmuchami wiatru. Walczyliśmy dziś z Kolegą z pontonu - On ładnego okonia, a ja zero. Miałem dwa odprowadzenia również do samej burty - mniejszego około 45-50cm wyciągnąłem prawie całego z wody, zdecydował się w ostaniej chwili na atak i tak zacisnął zęby na gumie, że puścił dopiero jak był w powietrzu :) drugi był zdecydowanie większy ale niestety nie uderzył.

• Like 1

(...) zastanawiam się jak sobie radzisz z silniejszymi podmuchami wiatru. (....)

Niestety przy tym kalibrze much, stawiajacych znaczący opór w powietrzu, silniejszy wiatr zabija pętlę. Nic na to nie poradzisz. Po 12-stej ja zaczęło mocniej szkwalić łowienie było mało komfortowe. Ale nikt nie obiecywał że będzie lekko.

Przyznam, że z przyjemnością się na Ciebie patrzyło jak sprawnie miotasz muchą :) zastanawiam się jak sobie radzisz z silniejszymi podmuchami wiatru. 

Moja łódka nie jest zbyt stabilna, więc dla muszkarzy w części dziobowej są przykręcone wiązania do nart.... :D :D 

Edytowane przez Okonhel
  • Like 1

Niestety przy tym kalibrze much, stawiajacych znaczący opór w powietrzu, silniejszy wiatr zabija pętlę. Nic na to nie poradzisz. Po 12-stej ja zaczęło mocniej szkwalić łowienie było mało komfortowe. Ale nikt nie obiecywał że będzie lekko.

Moja łódka nie jest zbyt stabilna, więc dla muszkarzy w części dziobowej są przykręcone wiązania do nart.... :D :D

Braku stabilności nie było widać ale obserwując Was miałem wrażenie, że za każdym rzutem milimetry dzielą muchę z Twoją czapką od bliższego spotkania ;) w zasadzie to taka mucha bardzo ładnie wygląda na czapce ;)

Dajcie linka do tego FB jak się pojawi ten 124 ;)

w majówkę były dwie takie ryby po 124cm (obie w trollu) jedna złowił Marcin druga chłopaki z DAIWY (Kuba) ... fotki czesciowo sa na moim profili i na profilu WillaOrfa 

pozdrawiam