Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś foto suma?Czy to Tylko zapisy z echosond?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

jest film z holu ryby, oglądał go Marek Szymanski i skomentował ... "na 100% sum" ... sprzęty były za słabe (nikt sie nie nastawiał na sumy) ryby nie były wyhodowane 

• Like 2

Byłem od środy do niedzieli
Pływałem RF 405
1 maja trochę łódek było
Rybki tez były 55/58/60/70 wszystko z ręki
2 maja nie dało się pływać choć jedna łódka była na widzie ale walczyli o przetrwanie -)
3 maja powtórka 56/65/57
4 maja wypłynęłyśmy na 10 min ale jednak fale były za duże na mój sprzęt i zrezygnowałem z pływania
5 maja od 7-12 godz były znowu 3 rybki w rozmiarach bojowych 55/58/54
Rozmowa z miejscowym kolegą który miał 2 ryby jedna z trola 60 i druga z ręki podobna
Spłynęła kolejna łódka z kolegami miejscowymi i meldują 4 ryby 2 z trola i 2 z ręki rozmiarowo 60-65
Spotkałem rownież Andrzeja W wypływającego swoją nową łódką, zamieniliśmy pare zdań a ze wypływał w 3 osoby o wyniki nie pytałem, ogólnie wyjazd traktuje szkoleniowo i zapoznawczo ponieważ byłem w okresie majowym pierwszy raz, trolling miałem wykupiony, ale nic nie złowiłem bo sie nie przygotowałem sprzętowo i psychicznie do tej metody choć wiem ze zeszły rok i obecna pora maj sprzyjają najlepszym wynikom.

Pozdrawiam

ps. Dodam że część ryb była złowiona na jerka Salmo 12 cm S ( 2 szt w 1.05) ale również na wahadło 15cm, i gumy od 16 cm do 23cm zarówno na wodzie 2m jak i  4 m    więc nie ma reguły.

Gratuluję ryb, przypominam jednak o zasadach publikacji zdjęć na JB (minimum dla szczupaka to 75cm):

http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

post-56252-0-51208800-1557315728_thumb.jpg

post-56252-0-40231100-1557315736_thumb.jpg

post-56252-0-39052800-1557315743_thumb.jpg

post-56252-0-16741600-1557315751_thumb.jpg

Edytowane przez mario
Nieregulaminowe foty
  • Like 4

Dzisiaj z rzutu młodzież brała,natomiast w trolu,wiadomo-mistrz Andrzejek Wiznerek/ma już 9 metrówek w tym sezonie/ 118 zapodał,były dzisiaj/z info:2x118,jedna 112 i coś tam jeszcze ze śluzem na plecionce/

Niektórych alaprzewodników to gul,gul....boli :)  ;)

• Like 9

Gość DAWIDspinn

Jak pływamy na 10,11,12 metrów to stoi tak na 8 metrach ale wielkie kule ciągną sie wysoko w górę. Szczupaki widać pojedyncze pod nimi, dużo więcej ech było widać na początku maja.

• Like 1

Nad dnem i to pojedyńcze, wydaje mi się że są przyklejone, Tata miał 122 na łodzi w niedzielę tydzień temu, to miała pełno pijawek.

Dlatego maluchy się czepiają :angry: Jak wejdzie ciepły front, to ruszą się duże ryby. Końcówka przyszłego tyg. i weekend będą dobre i padną duże ryby :blink:  :D Gratulacje dla Taty.

Dawid możesz powiedzieć w jakich partiach wody stoi bialoryb i czy zmienia się to w zależności od pory dnia? 

Dzięki. Pozdrawiam 

Na echu od 8m do 6m czarno od rybek,ławice setek leszczy,wiele wywala się na powierzchni.Jeszcze ciut,cuit i lokomotywy za nimi pociągną na płytkie :P

• Like 1

• 3 tygodnie później...

mam pytanko ponieważ w tym roku będę w okolicach na wakacjach z rodzinką 8-13 lipca a raczej ma to być czas z rodzinką ale może akurat ktoś potrzebuje towarzystwa na łódkę ;) z brzegu to chyba nie za bardzo jest gdzie i co połowić. jak ktoś coś to dajcie znać chętnie bym z kimś wyskoczył na dzień kto zna jezioro i potrzebowałby kompana