Guzu Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Deja vu ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Deja vu !Kolego można usunąć post bo coś mi się wcisło i lipa wyszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Napisz na co wziął ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Napisz na co wziął [emoji16]Trout 12,5 cm [emoji38] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Trout 12,5 cm [emoji38] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaJakiej grubości fluorocarbon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Jakiej grubości fluorocarbon?Regenerator 0.85 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Obserwuję temat Żarnowca na bieżąco od kilku lat....z ziemi, wody i powietrza, także info od znajomych tubylców i z neta ;-) ...moje wnioski ....podzieli losy Siemianówki.... zbyt duża presja,siaty, troll i nielimitowane licencje , nowe techniki , nowe przynęty oraz ogromna dostępność informacji w necie dobiją gwóźdź do trumny w temacie dużych pajków .... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nie zarybienia, nie kontrole, a właśnie tylko limit na licencje uratuje łowisko przed wytępieniem esoxa. No, ale kasa najważniejsza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nie limit na ilość licencji tylko ostre limity na zabieranie ryb a może nawet stworzenie łowiska C&R i rygorystyczne kontrole ... po rybie mięso do marketów!. Tylko co z rybakami? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nie limit na ilość licencji tylko ostre limity na zabieranie ryb a może nawet stworzenie łowiska C&R i rygorystyczne kontrole ... po rybie mięso do marketów!. Tylko co z rybakami? No właśnie nie do końca masz rację. Limit na licencje, aktualna sytuacja nie jest spowodowana zabieraniem regulaminowych limitów a mieszaniem wody przez nienaturalną liczbę wędkarzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zarybienia są, są o tym informacje i relacje w necie ale coś z przeżywalnością jest chyba nie tak bo kiedyś więcej krótkich się wieszało na wędkach a teraz często nawet krótkie nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 No właśnie nie do końca masz rację. Limit na licencje, aktualna sytuacja nie jest spowodowana zabieraniem regulaminowych limitów a mieszaniem wody przez nienaturalną liczbę wędkarzy.Przy takiej presji. zabieranie "regulaminowych limitów " to ile daje realnych sztuk? Założę się, że jak będzie zakaz zabierania ryb to nie wiedzieć czemu spadnie ilość zainteresowanych wędkarstwem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaM3 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Przy takiej presji. zabieranie "regulaminowych limitów " to ile daje realnych sztuk? Założę się, że jak będzie zakaz zabierania ryb to nie wiedzieć czemu spadnie ilość zainteresowanych wędkarstwem Może właśnie dlatego warto by wprowadzić taki zakaz. Moim zdaniem jest dosyć wędkarzy, którzy docenią taki obowiązek w zamian za większe szanse na przygodę z rybą życia. I tak zawsze to taniej niż w Skandynawii, a ten rok pokazuje, że tam też trudno o " eldorado". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Przy takiej presji. zabieranie "regulaminowych limitów " to ile daje realnych sztuk? Założę się, że jak będzie zakaz zabierania ryb to nie wiedzieć czemu spadnie ilość zainteresowanych wędkarstwem Nie wiem ile daje sztuk, nie prowadzę rejestru. Wiem natomiast, że zawsze były zabierane i ogólna sytuacja nie była zła, powiedziałbym nawet że w skali kraju była ewenementem. Co zatem wpłynęło na aktualny stan rzeczy? Wystarczy dodać 2+2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 ...zabieranie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 ...zabieranie! Nie jestem częstym gościem na Żarnowcu (kilka razy w roku jednodniowe wypady) ale nie trzeba nim być aby zorientować się jaki panuje "trend" nad tą wodą. Ludzie głównie jadą tam po ryby, a nie na ryby. Czyli smutny polski standard Wypuszcza się ryby tylko na filmikach wrzucanych do sieci. 90% "wędkarzy" bierze ile może (albo i więcej). Nie widziałem, żeby tam ktoś przepuścił średniakowi - buzi i do... wora zresztą jakiejkolwiek kontroli też tam nie widziałem...Prawie wszystkie złowione przeze mnie ryby dalej pływają (zabieram 2-3 ryby na rok) i wiem, że jest coraz więcej takich osób, które traktują wędkarstwo jako pasję, a nie źródło mięsa. Niestety widok ubijanego nawet ledwo wymiarowego szczupaka to przykry widok nad każdym polskim jeziorem. Ale tu miesiarzy jest więcej niż gdziekolwiek bo i wszystkich wędkujących jest więcej. Presja jest niesamowita więc i ilość zabieranych ryb jest duża, bardzo duża (moim skromnym zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę przeżywalność wypuszczanych okazów. Jak oglądam niektóre filmy(szczególnie pewnego przewodnika wędkarskiego) to mam duże wątpliwości czy te ryby później dochodzą do siebie. Wożenie ryb na dnie łodzi , trzymanie przez dłuższy czas w podbieraku nad wodą i długie sesje zdjęciowe na pewno rybom nie służą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 .... bo to się nazywa fachowo "lokowanie produktu" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę przeżywalność wypuszczanych okazów. Jak oglądam niektóre filmy(szczególnie pewnego przewodnika wędkarskiego) to mam duże wątpliwości czy te ryby później dochodzą do siebie. Wożenie ryb na dnie łodzi , trzymanie przez dłuższy czas w podbieraku nad wodą i długie sesje zdjęciowe na pewno rybom nie służą. To oczywiste - im krócej poza wodą tym lepiej, ale myślę, że większą szkodę robią mięsiarze, a nie Ci którzy ryby wypuszczają.Nie wspomnę już o leśnych dziadkach łowiących dzień w dzień po 50szt okoni, a raczej okonków na szarpaka i sprzedają na wiosce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Przewodnika ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Troll na Żarnowcu jest dozwolony tylko na jedną wędkę ? Obiło mi się o uszy że na dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Troll na Żarnowcu jest dozwolony tylko na jedną wędkę ? Obiło mi się o uszy że na dwie.max 2. wędkarzmax 4. łódźinfo za regulaminem 2019:$5 pkt3,b http://bip.gpk-kostkowo.pl/Download/get/id,11987.html Edytowane 25 Czerwca 2019 przez tomaszGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) §5 ŁOWIENIE RYB DRAPIEŻNYCH1. Łowienie ryb drapieżnych, na przynęty naturalne, dozwolone jest równocześnie na dwie wędki.2. Łowiąc ryby metodą spinningową lub trollingową wolno używać jednej wędki, uzbrojonej w jedną przynętę sztuczną. Edytowane 25 Czerwca 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Może to stary regulamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) §5 ŁOWIENIE RYB DRAPIEŻNYCH1. Łowienie ryb drapieżnych, na przynęty naturalne, dozwolone jest równocześnie na dwie wędki.2. Łowiąc ryby metodą spinningową lub trollingową wolno używać jednej wędki, uzbrojonej w jedną przynętę sztuczną.info na stronie: https://szczupaki.com/zaplanuj-wyprawe/regulami-lowiska/ jest nieaktualne aktualny regulamin jest tutaj:http://bip.gpk-kostkowo.pl/Download/get/id,11987.html Edytowane 25 Czerwca 2019 przez tomaszGD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi