miramar69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Moim zdaniem tzw. "przebłyszczenie" jest mocno przereklamowane i działa tylko przez krotki czas . Zgadzam się , że po jakimś czasie reset następuje , lecz nie mówmy , że jest to jak czyszczenie dysku co 24H i mamy znowu "tabula raza" Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) KRZYSIEK nie czepiajmy się kilku centów , wiadomo , że jest to tylko "uogólnienie" , bo nie można wyznaczyć sztywnych przedziałów długości co do centymetra Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie chcę się czepiać, ale Czocho nie pisał o rybie 135-140 tylko 125-130. Niby 10 cm na dolnej i górnej granicy, a jednak to bardzo, bardzo dużo. Ryby 125-130 widuję się dość regularnie, 135+ to wielka rzadkość.A i ja nie pisałem o "młodych mamusiach 1m" Łowię z kolegami na wodach z dużą presją i wiele szczupaków w przedziale 110-118cm złowiliśmy na 4-5" calowe gumki i woblerki - ot takie w rozmiarze sandaczowym. Pewnie widziały ich jeszcze więcej niż desek, gum i swimbaitów maści wszelakiej. A największe (120+) łowiliśmy na średnie i duże przynęty w kolorach wesołych Temat do przemyśleń.Ja też swoje największe szczupaki złowiłem na małe przynęty 7-10cm , i już dawno przekonałem się , że duże nie znaczy zawsze lepsze ... Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Pax 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja też swoje największe szczupaki złowiłem na małe przynęty 7-10cm , i już dawno przekonałem się , że duże nie znaczy zawsze lepsze ... Jak duże były to szczupaki ?Na 7 - 10 cm łowi się okonie i to też niedużeZa mała woda za duża presja , Żarnowiec skończył się dwa lata temu Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Arek, na takie przynęty łowi się wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgadzam się wszystko , ale nie duże szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Niektórzy tak łowią, Areczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Piotruś nie patrzmy na niektórych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 A widzisz, może jak byś łowił na większe to byś miał 167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 nooooo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jak duże były to szczupaki ? Na 7 - 10 cm łowi się okonie i to też nieduże Za mała woda za duża presja , Żarnowiec skończył się dwa lata temu Moim zdaniem jeszcze nie. Dwie moje ostatnie ryby 115 i 117 w ciągu kilku godzin łowienia o tym dobitnie świadczą. Co do przynęt to generalnie zgadzam się z Arkiem. Te największe 110 czy 120+ lubią pojeść ale zawsze są wyjątki od reguły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Cóż tak czytam dywagacje na temat jeziora GMO/tak Marek Sz nazwał swego czasu/i jakoś kurczę nie widzę że się coś tam skończyło czy jakoś tam/na dwa ostatnie wypady 3 hole fajnych pikeów/.Pozytywne jest to że ostatnio/przedwczoraj/było bardzo dużo wyjść małych zębatych/ok 20-25/do przynęt/dużych/Rokuje to nadzieje na przyszłość/zarybienia/A spotkania z dużymi szczupakami są i będą ale to wytrwałość i konsekwencja łowienia sprawi radość walki.Już za niecały tydzień się okaże co i jak.Ps"widok połknięcia holowanego okonka 15cm-20cm parę metrów od łodzi przez wielką paszczę-bezcenny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Moim zdaniem jeszcze nie. Dwie moje ostatnie ryby 115 i 117 w ciągu kilku godzin łowienia o tym dobitnie świadczą. Co do przynęt to generalnie zgadzam się z Arkiem. Te największe 110 czy 120+ lubią pojeść ale zawsze są wyjątki od reguły.???????????????????????????????????????????????????????? Andrzej , bo Ty masz pojęcie o łowieniu szczupaków ???? Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez @Brig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Na jeziorze wypadek za wypadkiem, w czwartek https://www.nadmorski24.pl/aktualnosci/40794-akcja-ratunkowa-na-jeziorze-zarnowieckimDzis zas wywrotka żaglówki z dwoma osobami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Wypadek ze skuterem ... normalka dobrze że bez tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj trzy godziny łowienia i trafiła się wyrośnięta siostra bliźniaczka. 117 cm. Więcej zdjęć później. 12.jpg Obiecane zdjęcia. Byle jakie bo z filmu wycięte ale lepsze takie niż żadne poza tym najważniejsze i tak zostaje w pamięci. Ryba złowione w odstępie dwóch dni przed wieczorem na Buster Jerki C606 Metalic Perch i Pumpkin Perch prowadzone expresem z przerwami. Woda 4,5-5 metrów. Dwie sesje od 2 do 4 godzin, a co ciekawsze przez kilka dni łowiłem s sumie z 10-12 godzin i miałem trzy brania - wszystkie wykorzystane i ryby 115, 70 i 117 cm. Słońce i spory wiatr 15-20 km/h. 1. 115 cm. 2. 117 cm Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez godski 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Pani 117 jakoś nie bardzo chciała się z Tobą fraternizować nie mówiąc o przytulaniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 ... Andrzej okazał się zapewne ,,za szczupłym" absztyfikantem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Obiecane zdjęcia. Byle jakie bo z filmu wycięte ale lepsze takie niż żadne poza tym najważniejsze i tak zostaje w pamięci.Ryba złowione w odstępie dwóch dni przed wieczorem na Buster Jerki C606 Metalic Perch i Pumpkin Perch prowadzone expresem z przerwami.Woda 4,5-5 metrów. Dwie sesje od 2 do 4 godzin, a co ciekawsze przez kilka dni łowiłem s sumie z 10-12 godzin i miałem trzy brania - wszystkie wykorzystane i ryby 115, 70 i 117 cm.Słońce i spory wiatr 15-20 km/h. 1. 115 cm. szczupak1.jpg szczupak2.jpg szczupak3.jpg szczupak4.jpg szczupak5.jpg 2. 117 cm szczupak213.jpg szczupak211.jpg szczupak210.jpg szczupak29.jpg szczupak28.jpg szczupak27.jpg szczupak26.jpg szczupak25.jpg szczupak2 wypuszczenie.jpgAndrzej następnym razem jak pojedziesz to daj znać, fotki będę Ci robił i nawet za tragarza popracuję za free???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Pani 117 jakoś nie bardzo chciała się z Tobą fraternizować nie mówiąc o przytulaniu Jedna i druga Pani wyrwała się z moich objęć na chwilę ale na szczęście utrzymałem je w ręku. Widziałem już jakie spustoszenie na łódce i ile krzywdy może sobie zrobić tak duża ryba upadając na pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 ...a co ciekawsze przez kilka dni łowiłem s sumie z 10-12 godzin i miałem trzy brania - wszystkie wykorzystane i ryby 115, 70 i 117 cmAndrzej, jakie masz wnioski po takich wynikach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 ...a co ciekawsze przez kilka dni łowiłem s sumie z 10-12 godzin i miałem trzy brania - wszystkie wykorzystane i ryby 115, 70 i 117 cmAndrzej, jakie masz wnioski po takich wynikach?Za rzadko tam jestem i za mała "próba" aby wyciągać miarodajne wnioski. Jedyny to taki że wciąż są tam bardzo duże ryby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 To jest powiedzmy jeden wniosek z którym się zgadzam ale bardziej nurtuje mnie drugi, na tyle godzin rzucania jedna siedemdziesiątka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi