Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich czy w Strefie spiningowej od maja można już szukać szczupaka? czy siedzi na głębokiej wodzie i tylko trolling ?jezeli nie, to jakie miesiące na połowy z ręki.pozdrawiam

Możesz szukać bez problemu .1 mieliśmy 4 na łodzi kolega na innej łodzi też miał ryby.Bez problemu można rzucać.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca łowionych szczupaków na Żarnowcu.

Ponad połowa ryb była gruba/z ikrą/i to jest bardzo niepokojące.

Nie wiem i nikt nie wie/może ktoś zna temat/dlaczego tak duża populacja zębatych jest niewytarta?

Co się będzie działo z taką niewytartą rybą?

Też cosik złowiłem ale średniaki,grube jak na zimę.

Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca łowionych szczupaków na Żarnowcu.

Ponad połowa ryb była gruba/z ikrą/i to jest bardzo niepokojące.

Nie wiem i nikt nie wie/może ktoś zna temat/dlaczego tak duża populacja zębatych jest niewytarta?

Co się będzie działo z taką niewytartą rybą?

Też cosik złowiłem ale średniaki,grube jak na zimę.

Prawda też to zauważyłem.Trochę dziwne.

Nie tylko na zarnowcu ryby są niewytarte. W majówkę sam złowiłem kilka nieproporcjonalnie grubych ryb, wątpię żeby już się tak szybko zregenerowały i odpasły po tarle.

U mnie grube i odpasione ale PO tarle. Ale całkiem inna woda, płytkie jeziora do 5m głębokości.

No i właśnie nie wiem czy jechać na ostatni weekend maja.A mamy kawał drogi. Każdy mówi że szczupak się jeszcze nie wytarł że rdesty jeszcze nie porosły, że za wcześnie, połowa czerwca byłaby lepszym terminem według nich.

Kiedy leszcze się ruszą to lokomotywy za nimi pójdą ;)

Najlepszy to lipiec jest/był/ :) a i w sierpniu też bywało/na Zlocie Castingowców sprawdzimy,połowimy :P /

Za tydzień  z łapki/bo trola to jeszcze z raz/,doświadczalnie z nowymi Foxami ;) a i te Lewsy obadam ;)

• Like 1

Dzisiaj fala gruba ktoś pływał?[emoji1787]

Tak pływaliśmy z kolegą , fale takie mocno specyficzne wysokie i krótkie , od zachodniej strony dało sie coś popływać. Co do wyników to jeden rocznik sie łowi 70-80cm to tak z rozmów z ludźmi i moich wynikach weekendowych