Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj poćwiczone z rzutu ale nic,w trolu jeden szczyl.

Natomiast zaczął trzeć się leszcz koło śluzy z Piaśnicą i niestety cztery łodzie"fachowców" na szarpaka działały.

Telefon mi padł i nie mogłem dryndnąć ale jak ktoś będzie łowić w najbliższych dniach to proszę zwróćcie uwagę na ten temat.

Łodzie z rej.PU/niestety miejscowi/

• Like 1

Wczoraj druga tura popołudniowa 3 kontakty na wobka Twiczowego .Na Jerki i gumy nic kompletnie dobre 3 godziny na blacie .No niestety jak to w PL zawsze specjaliści się znajdom niestety ja wczoraj tak daleko nie podpływalem Piaśnicy i nie widziałem tych kolesi szkoda gadać masakra

Dzisiaj poćwiczone z rzutu ale nic,w trolu jeden szczyl.

Natomiast zaczął trzeć się leszcz koło śluzy z Piaśnicą i niestety cztery łodzie"fachowców" na szarpaka działały.

Telefon mi padł i nie mogłem dryndnąć ale jak ktoś będzie łowić w najbliższych dniach to proszę zwróćcie uwagę na ten temat.

Łodzie z rej.PU/niestety miejscowi/

Dzisiaj nikogo nie było.Ale wiem że na blacie trafiały się leszcze za kapotę.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Najciekawsze teraz na j. Żarnowieckim są ustawione w poprzek jeziora na wysokości miejscowości Nadole urządzania do badań sejsmicznych. Z daleka wyglądało to jak bojki bardzo długiej sieci.

Urządzanie pływają na styropianowych platformach  i przypięte są linką na końcu, której jest 15kg ciężarek.

Badania zleciła Akademia Górniczo-Hutnicza, więcej panowie stawiający kolejne pływadła nie chcieli powiedzieć...

Pomiędzy tymi bojkami można spokojnie przepłynąć, niestety jak ktoś troluje to musi zwinąć na chwilę sprzęt.

Edytowane przez tomaszGD
  • Like 2

(...)

Badania zleciła Akademia Górniczo-Hutnicza, więcej panowie stawiający kolejne pływadła nie chcieli powiedzieć...

(...)

Jak ktoś jest bardziej zaangażowany i che wiedzieć to znajdzie przyczynę takich badań... O kilku lat toczą się procedury w temacie: Choczewo vs Żarnowiec i nie ma w tym wielkiej tajemnicy ;)

Jak ktoś jest bardziej zaangażowany i che wiedzieć to znajdzie przyczynę takich badań... O kilku lat toczą się procedury w temacie: Choczewo vs Żarnowiec i nie ma w tym wielkiej tajemnicy ;)

" nie chcieli powiedzieć..." to była ironia,

sprawa jest oczywista i niestety smutna, że temat elektrowni nad j. Żarnowieckim nie upadł, chociaż w ostatnim czasie było bardzo cicho w tym temacie,

niestety budowa elektrowni to koniec jeziora w obecnej postaci, będzie trzeba przerzucić się na karpie albo sumy.

Wprawdzie to niewielkie pocieszenie, ale jeśli faktycznie do tego dojdzie, będziecie przy tym mieli (siłą rzeczy) lepiej przypilnowaną wodę, mniej siatek rybackich i mniej kajaków na Piaśnicy. Bo przynajmniej część niedzielnych kajakarzy dwa razy zastanowi się, zanim wypłynie na wodę, która chłodziła reaktor.

Trzy dni pływania za grubym szczupakiem, przynęty od 18 do 30 cm i od 50 do 400 gram, brak kontaktu z rybą. Wieści niosły, że ktoś złowił coś krótkiego na małe gumy, ktoś inny na żywca, generalnie mizernie, miejscowy kolego mówił, że przez całą zimę rybacy mieli postawione sieci gdzieś na granicy strefy spinningowej. Cytując klasyka "... to jest kraina już raczej przekwitłej wiśni..."

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Trzy dni pływania za grubym szczupakiem, przynęty od 18 do 30 cm i od 50 do 400 gram, brak kontaktu z rybą. Wieści niosły, że ktoś złowił coś krótkiego na małe gumy, ktoś inny na żywca, generalnie mizernie, miejscowy kolego mówił, że przez całą zimę rybacy mieli postawione sieci gdzieś na granicy strefy spinningowej. Cytując klasyka "... to jest kraina już raczej przekwitłej wiśni..."

To że nic nie wydłubałeś to nie znaczy że niema ryb .Wczoraj czy przed wczoraj padła 120 cm.Na strefie spiningu ryby do 80cm też wpadają cały czas.A sieci sieciami nic nie zrobisz.

Wprawdzie to niewielkie pocieszenie, ale jeśli faktycznie do tego dojdzie, będziecie przy tym mieli (siłą rzeczy) lepiej przypilnowaną wodę, mniej siatek rybackich i mniej kajaków na Piaśnicy. Bo przynajmniej część niedzielnych kajakarzy dwa razy zastanowi się, zanim wypłynie na wodę, która chłodziła reaktor.

To kajakarze tacy alergiczni ?

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

To że nic nie wydłubałeś to nie znaczy że niema ryb .Wczoraj czy przed wczoraj padła 120 cm.Na strefie spiningu ryby do 80cm też wpadają cały czas.A sieci sieciami nic nie zrobisz.

Dokładnie. Rybę 120 cm złowił mój znajomy, dzień wcześniej złowił 115 cm [emoji6]

• Like 1

Panowie,

Znajomy ma domek przy jeziorze i chce mi wynająć. Pytanie czy jadąc pierwszy raz dam sobie samemu radę czy lepiej się pod kogoś "podczepić" i podpatrzeć co i jak?

Dasz sobie radę, to akwen o niewielkim poziomie trudności, zarówno w trollingu jak i z ręki. Przeszkodą może być jedynie wiatr, Żarnowiec jest całkowicie otwarty, brak cypli, wysp itp. Edytowane przez Pumba
  • Like 3

I jak tu nie wierzyć w pecha? Pływałem od piątku do niedzieli i bez kontaktu z rybą. W trakcie dojazdu na łowisko (600 km) przypomniałem sobie, że nie zabrałem szczęśliwej koszulki, ale potem wmawiałem sobie, że to zabobony. Jak widać bez koszulki ani rusz. [emoji2]

• Like 5