macieknikos Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Dzisiaj od rana do 9 2 ryby po 75cm i dwie spięte w trollu teraz po obiedzie 2 tura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Dzisiaj poćwiczone z rzutu ale nic,w trolu jeden szczyl.Natomiast zaczął trzeć się leszcz koło śluzy z Piaśnicą i niestety cztery łodzie"fachowców" na szarpaka działały.Telefon mi padł i nie mogłem dryndnąć ale jak ktoś będzie łowić w najbliższych dniach to proszę zwróćcie uwagę na ten temat.Łodzie z rej.PU/niestety miejscowi/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Wczoraj druga tura popołudniowa 3 kontakty na wobka Twiczowego .Na Jerki i gumy nic kompletnie dobre 3 godziny na blacie .No niestety jak to w PL zawsze specjaliści się znajdom niestety ja wczoraj tak daleko nie podpływalem Piaśnicy i nie widziałem tych kolesi szkoda gadać masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Na blacie jesteśmy 56,65,72 kumpel 50ke Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 No dzisiaj zdecydowanie lepsza pogoda na szczupłego niż wczoraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Dzisiaj poćwiczone z rzutu ale nic,w trolu jeden szczyl.Natomiast zaczął trzeć się leszcz koło śluzy z Piaśnicą i niestety cztery łodzie"fachowców" na szarpaka działały.Telefon mi padł i nie mogłem dryndnąć ale jak ktoś będzie łowić w najbliższych dniach to proszę zwróćcie uwagę na ten temat.Łodzie z rej.PU/niestety miejscowi/Dzisiaj nikogo nie było.Ale wiem że na blacie trafiały się leszcze za kapotę. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Najciekawsze teraz na j. Żarnowieckim są ustawione w poprzek jeziora na wysokości miejscowości Nadole urządzania do badań sejsmicznych. Z daleka wyglądało to jak bojki bardzo długiej sieci.Urządzanie pływają na styropianowych platformach i przypięte są linką na końcu, której jest 15kg ciężarek.Badania zleciła Akademia Górniczo-Hutnicza, więcej panowie stawiający kolejne pływadła nie chcieli powiedzieć... Pomiędzy tymi bojkami można spokojnie przepłynąć, niestety jak ktoś troluje to musi zwinąć na chwilę sprzęt. Edytowane 23 Maja 2020 przez tomaszGD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (...)Badania zleciła Akademia Górniczo-Hutnicza, więcej panowie stawiający kolejne pływadła nie chcieli powiedzieć... (...) Jak ktoś jest bardziej zaangażowany i che wiedzieć to znajdzie przyczynę takich badań... O kilku lat toczą się procedury w temacie: Choczewo vs Żarnowiec i nie ma w tym wielkiej tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Jak ktoś jest bardziej zaangażowany i che wiedzieć to znajdzie przyczynę takich badań... O kilku lat toczą się procedury w temacie: Choczewo vs Żarnowiec i nie ma w tym wielkiej tajemnicy " nie chcieli powiedzieć..." to była ironia,sprawa jest oczywista i niestety smutna, że temat elektrowni nad j. Żarnowieckim nie upadł, chociaż w ostatnim czasie było bardzo cicho w tym temacie,niestety budowa elektrowni to koniec jeziora w obecnej postaci, będzie trzeba przerzucić się na karpie albo sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (...) niestety budowa elektrowni to koniec jeziora w obecnej postaci, będzie trzeba przerzucić się na karpie albo sumy.A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 A na jakiej podstawie tak twierdzisz?Bo nie będzie można plywac. Przynajmniej tak jest na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Wprawdzie to niewielkie pocieszenie, ale jeśli faktycznie do tego dojdzie, będziecie przy tym mieli (siłą rzeczy) lepiej przypilnowaną wodę, mniej siatek rybackich i mniej kajaków na Piaśnicy. Bo przynajmniej część niedzielnych kajakarzy dwa razy zastanowi się, zanim wypłynie na wodę, która chłodziła reaktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Trzy dni pływania za grubym szczupakiem, przynęty od 18 do 30 cm i od 50 do 400 gram, brak kontaktu z rybą. Wieści niosły, że ktoś złowił coś krótkiego na małe gumy, ktoś inny na żywca, generalnie mizernie, miejscowy kolego mówił, że przez całą zimę rybacy mieli postawione sieci gdzieś na granicy strefy spinningowej. Cytując klasyka "... to jest kraina już raczej przekwitłej wiśni..." Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Trzy dni pływania za grubym szczupakiem, przynęty od 18 do 30 cm i od 50 do 400 gram, brak kontaktu z rybą. Wieści niosły, że ktoś złowił coś krótkiego na małe gumy, ktoś inny na żywca, generalnie mizernie, miejscowy kolego mówił, że przez całą zimę rybacy mieli postawione sieci gdzieś na granicy strefy spinningowej. Cytując klasyka "... to jest kraina już raczej przekwitłej wiśni..." Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaTo że nic nie wydłubałeś to nie znaczy że niema ryb .Wczoraj czy przed wczoraj padła 120 cm.Na strefie spiningu ryby do 80cm też wpadają cały czas.A sieci sieciami nic nie zrobisz. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Wprawdzie to niewielkie pocieszenie, ale jeśli faktycznie do tego dojdzie, będziecie przy tym mieli (siłą rzeczy) lepiej przypilnowaną wodę, mniej siatek rybackich i mniej kajaków na Piaśnicy. Bo przynajmniej część niedzielnych kajakarzy dwa razy zastanowi się, zanim wypłynie na wodę, która chłodziła reaktor.To kajakarze tacy alergiczni ? Edytowane 24 Maja 2020 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Panowie, Znajomy ma domek przy jeziorze i chce mi wynająć. Pytanie czy jadąc pierwszy raz dam sobie samemu radę czy lepiej się pod kogoś "podczepić" i podpatrzeć co i jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 To kajakarze tacy alergiczni ? "Suweren" z reguły boi się rzeczy lub zjawisk, których nie do końca rozumie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 To że nic nie wydłubałeś to nie znaczy że niema ryb .Wczoraj czy przed wczoraj padła 120 cm.Na strefie spiningu ryby do 80cm też wpadają cały czas.A sieci sieciami nic nie zrobisz. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaDokładnie. Rybę 120 cm złowił mój znajomy, dzień wcześniej złowił 115 cm [emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Panowie, Znajomy ma domek przy jeziorze i chce mi wynająć. Pytanie czy jadąc pierwszy raz dam sobie samemu radę czy lepiej się pod kogoś "podczepić" i podpatrzeć co i jak?Dasz sobie radę, to akwen o niewielkim poziomie trudności, zarówno w trollingu jak i z ręki. Przeszkodą może być jedynie wiatr, Żarnowiec jest całkowicie otwarty, brak cypli, wysp itp. Edytowane 24 Maja 2020 przez Pumba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (...) Bo przynajmniej część niedzielnych kajakarzy dwa razy zastanowi się, zanim wypłynie na wodę, która chłodziła reaktor.Ciekawy pogląd... Niestety oparty o błędne założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Szczupłe dzisiaj chętne do współpracy od 9 do 11.30 9 sztuk 65-75 teraz obiadek i druga tura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Szczupłe dzisiaj chętne do współpracy od 9 do 11.30 9 sztuk 65-75 teraz obiadek i druga turaBlaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Tak w troolu jedno branie z rana i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 I jak tu nie wierzyć w pecha? Pływałem od piątku do niedzieli i bez kontaktu z rybą. W trakcie dojazdu na łowisko (600 km) przypomniałem sobie, że nie zabrałem szczęśliwej koszulki, ale potem wmawiałem sobie, że to zabobony. Jak widać bez koszulki ani rusz. [emoji2] Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Ja zabieram ze sobą szczęśliwe planery ???? Edytowane 26 Maja 2020 przez iNSaNeMaN 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi