Robert Crocker Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 co to za krypa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 (...) Teraz Tomek będziesz miał stabilniej bo zmieniłem pływadło: Prezentuję się zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) co to za krypa ? Lobster 380. Tylko że w ofercie jest niezabudowana na środku i biała. Ja zamówiłem z zabudowaną środkową ławką (otwierana ze schowkiem) oraz w zielonym kolorze. Na Żarnowcu już raz była i na morzu - jest stabilniejsza od Moniki, łatwiej też ją wozić, wodować i wciągać na przyczepę - nie ma tak wysokiego kila jak Monika. Edytowane 8 Lipca 2020 przez Okonhel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 ile waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Waży 90 kg. Długość 380 , szerokość 145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Chcąc nie chcąc, wielokrotnie pływałem na Alfie z Orfy z silnikiem 6KM. W "normalnych" warunkach czyli pod średnią falę płynie się na blaty ok 30 minut. Więc szału nie ma. Ale pływałem również przy dużej fali (nie sztormowej coby nie było) i przy rozsądnym manewrowaniu nie było tragedii ani brania wody dziobem (zachowywała się zdecydowanie lepiej niż Linder 400). Przy dużej fali często łowiłem na blatach dryfując bokiem z dryfkotwą a rozsądek nakazywał łowić na siedząco. Jak na Żarnowcu jest sztormowo to nie ma mocnych. Nie wypływam a jak by co to nie kozakuje na wodzie tylko sp ...m do brzegu z wiatrem. W sumie da się bezpiecznie, ale dupy nie urywa Mam Alfę 5 rok.Łowiłem w różnych warunkach .Ale nie pamiętam żebym musiał siedzieć podczas rzucania.Ci co piszą że Alfa jest mało stabilna poprostu na niej nie łowili.Według mnie to najlepsza łódka oczywiście w tej cenie na to jezioro. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Silnik max. 8 KM według ofert, piszę o Lobster 380. Edytowane 8 Lipca 2020 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Silnik max. 8 KM według ofert.W Alfie 390 gość podaje że 15 km max krótka stopa Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Ja mogę się trochę wypowiedzieć nie mam Alfy tylko Columbie 390. Jest to ta sama konstrukcja kadłuba tylko w środku jest płaska podłoga i burty łodz jest 2 płasxczowa z komorą od 10lat użytkuje ją na Żarnowcu. Mialem przy niej 20km ale to jest maks nie tylko chodzi o moc ale o gabaryt silnika .Spiningujac na łączce stoję na dziobie na bakiście nic się nie giba łodz jest stabilna nigdy nie mialem z nią żadnych problemów za tą kasę mogę szczerze polecić bo nic lepszego sie nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Silnik max. 8 KM według ofert, piszę o Lobster 380. Myślę że śmiało można dać większy bo pawęż ma grubą i dodatkowo wzmocnioną. Mam Tohatsu 5 KM i przy odkręconych motylkach na maksa, ledwo go wciskam na tą pawęż a w poprzedniej łódce musiałem się sporo nakręcić zanim zamocowałem silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 cyt. łodki możesz wypozyczyć od Wiznera mam ktoś świeże info ile sobie życzy za 1 dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Mam Alfę 5 rok.Łowiłem w różnych warunkach .Ale nie pamiętam żebym musiał siedzieć podczas rzucania.Ci co piszą że Alfa jest mało stabilna poprostu na niej nie łowili.Według mnie to najlepsza łódka oczywiście w tej cenie na to jezioro. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaWyraźnie napisałem o łowieniu na siedząco tylko podczas dryfu bokiem przy dużej fali (szczególnie jeśli na łódce są dwie osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Wyraźnie napisałem o łowieniu na siedząco tylko podczas dryfu bokiem przy dużej fali (szczególnie jeśli na łódce są dwie osoby)No rozumiem ja zawsze dryfuje bokiem na dużej fali przeważnie w dwójkę i tylko czasami mój kolega wymiekał [emoji16]. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczek Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 cyt. łodki możesz wypozyczyć od Wiznera mam ktoś świeże info ile sobie życzy za 1 dzień ?150zl dniowka, info z czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Proszę zdj 20 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 130 ka na łakach.Fotki nie udostępniam ryba złowiona przez mojego kumpla.Wczoraj 105 cm dzisiaj 130 ma farta albo... Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Szkoda, że nie możemy zobaczyć takiej ryby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Szkoda, że nie możemy zobaczyć takiej ryby ...Jak będę mógł to wrzucę ale fotki dupy nie urywają był sam i nie było akurat nikogo w pobliżu.Ale 130 jest bite. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) 130 ka na łakach.Fotki nie udostępniam ryba złowiona przez mojego kumpla.Wczoraj 105 cm dzisiaj 130 ma farta albo... Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaOOOOOOO 130 to już coś bo już dawno nie było takiej mamuśki.Gratulacje dla kumpla,no na pewno taka ryba zasługuje na fajne fotki Czekamy bo to wyjątkowe wydarzenie.Tak samemu to tylko z miarą zapewne jest. Edytowane 10 Lipca 2020 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 130 ka na łakach.Fotki nie udostępniam ryba złowiona przez mojego kumpla.Wczoraj 105 cm dzisiaj 130 ma farta albo... Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaJeszcze jakbyś mógł podać godzinę o której ryba została złowiona,bo akurat dzisiaj koledzy byli na łąkach a łódek było 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Jeszcze jakbyś mógł podać godzinę o której ryba została złowiona,bo akurat dzisiaj koledzy byli na łąkach a łódek było 3.18:59 godzina z fotki. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 18:59 godzina z fotki. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalkaa nie to nie ta ryba,bo widzieli hol o 18.49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 a nie to nie ta ryba,bo widzieli hol o 18.49Ja dostałem fotki o 18:59 a mówił że hol długo trwał.Jest szansa że to ta. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Hol ma trwać max 1-2 min. Potem trup z ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Hol ma trwać max 1-2 min. Potem trup z ryby.chyba Cię poniosło. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi