polak9 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Nie nie poniosło. Kto ma pojęcie ten wie że duża ryba musi być siłowo wyjęta i szybko wypuszczona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Taka z 10-ciu metrów też? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Koledzy proponuję techniki holu itp.może gdzie indziej?Trzymajmy się wątku Na Żarnowcu są i większe szczupaki.Niektórzy widzieli fotki ze 145cm/ale w siatę złowiona/.Może łowca zechce podzielić się z nami swoją zdobyczą.Ale bywa że też to skromny i cichutki wędkarz co nie pragnie rozgłosu Chyba że ryba martwa jest to byłaby szkoda.Jak ktoś jutro pływa to zapraszam na chmielowego Specjala/duże mamuśki też lubią to piwko / Moja krypa charakterystyczna jest/UĆ Team mówi na nią -gawłowy kuter / 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 130 ka na łakach.Fotki nie udostępniam ryba złowiona przez mojego kumpla.Wczoraj 105 cm dzisiaj 130 ma farta albo... Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaNa co się skusiła, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Na co się skusiła, jeśli to nie tajemnica? Chyba mnie nie zabije [emoji16] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Dzisiaj były trudne warunki,mocny wiatr i brak żerowania/jedna średnia pani wypięta przy burcie/Miłe spotkanie na wodzie z kol.Marcinem Markiewiczem/rypnął w trolu 115 i 120/ z rana złowiono 120 ale my przyjechaliśmy dzisiaj za późno.Ale będzie moc W piątek i sobotę jesteśmy w Orfie i działamy Było trochę dyskusji na temat tej 130/leżącej na gumowej macie/ i ten tego właśnie Oby się trafił krokodylek 130+ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 110 Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Brawo Ty !!! Edytowane 12 Lipca 2020 przez chlodnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Brawo Ty !!!Dzięki jeszcze się trzęse. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Z łapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Z łapy?Tak Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Brawo gratulacje rybki jeszcze 5 dni i tez powalczę przez 3 tygodnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsi Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Gratulacje!Fajna mamuśka! Zdradzisz na co sie skusiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Gratulacje!Fajna mamuśka! Zdradzisz na co sie skusiła?Proszę Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Ma ktoś taka mapę w lepszej rozdzielczości ? https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTNdKi2_snQ9KFWRsV3AmnYDvX7-IqT2wgrEQ&usqp=CAU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 https://play.google.com/store/apps/details?id=it.navionics.singleAppMarineLakesHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Ma ktoś taka mapę w lepszej rozdzielczości ? https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTNdKi2_snQ9KFWRsV3AmnYDvX7-IqT2wgrEQ&usqp=CAU Otwórz link, znajdź Żarnowiec i powiększ rolką myszki.http://www.genesismaps.com/socialmap/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Rozumiem, że Żarnowiec wywołuje emocje głównie z powodu szczupaków, ale chciałbym zapytać jak z okoniami na tym zbiorniku? Można trafić na jakieś przyzwoite pasiaki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) Mi się trafiały pasiaki 25-28cm , ale miałem odprowadzenia większych , łowiłem je na wodzie 5-8m , główki 4g -12g + guma.Przynęty z zakresu 4 - 7.5cm raczej naturalne kolory.Głównie pływałem tam za szczupłym.Jednych spotkałem na łódce co mówili że połowili z wieczora kilka takich + 30cm. Wodę trzeba poznawać by mieć tam wyniki.Dobrze jest mieć sonar bo to kawał wody , obserwować ptaki ,może w tym roku ponownie odwiedzę J. Żarnowieckie i jakiś dzień poświęce na okonie. Edytowane 13 Lipca 2020 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Rozumiem, że Żarnowiec wywołuje emocje głównie z powodu szczupaków, ale chciałbym zapytać jak z okoniami na tym zbiorniku? Można trafić na jakieś przyzwoite pasiaki? Powyżej 35 cm to obecnie rzadko a i ogólnie ilościowo coraz gorzej. "Racjonalna gospodarka rybacka" plus "Janusze" i "Malarze" biorący po 2 wiadra od emulsji okoni dziennie zrobiły swoje. Zazwyczaj będziesz łowił okonie w przedziale 20-25, czasem uderzy jakiś 30-tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 To niestety smutna prawda okonie zostały mocno przeczepane w ostatnich latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 To niestety smutna prawda okonie zostały mocno przeczepane w ostatnich latachGłównie przez sumy,które niestety na wędę nie chcą się załapać.Jednego kolega widział z bliska na płytkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 No właśnie z tymi sumami to tez niezla zagadka kilka razy na kijkach były ale kotwiczki się prostowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Głównie przez sumy,które niestety na wędę nie chcą się załapać.Jednego kolega widział z bliska na płytkim Kiedyś jesienią na głębszej wodzie, na przeciwko DPS nie było problemu żeby jakieś okonie namierzyć jesienią, teraz jesienią stoją tam długie sieci...A nieprzemyślane zarybienia sumem czy sandaczem to już osobny temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Z tego co wiem a coś tam wiem bo mam kontakty jakies sandaczem zarabiali 2-3 krotnie odkąd .Jezioro dzierżawi Gniewino a sumem kiedyś raz i tyle nigdy nie słyszałem zeby ktoś sandałka złapał,sumka raz rybacy mieli to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi