DanekM Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Może faktycznie z tym trollingiem przesadzili, bo dniówka 100zł to kwota z czapy.Ale pozostałe kwoty nie są tak strasznie wysokie. Porównując na przykład z cenami na pstrągowych no-killach, na których chętnych nie brakuje. I pensjonaty i sklepy jakoś zarabiają. Trolling mimo wszystko to u nas nielubiana przez władze i do tego nisza. Edit: przy wyprawie na tydzień cena za łódkę z trollingiem jest porównywalna ze wspomnianymi łowiskami. Także po otrząśnięci sie z pierwszego szoku, klienci będą. Może to promocja dłuższych przyjazdów kosztem jedno-dwudniowych wypraw? Ale porównując, to na tydzień i tak wybrałbym Skandynawię... Edytowane 3 Stycznia 2015 przez DanekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Sporo przesadzili z kwotą Natomiast dla wody będzie bardzo fajnie/maj-trolingowe metrówy/-jak będą sprawdzać To + dla łowiących z rzutu I tak największa impreza/castingowa/będzie miała szanse na wielkie ryby -jest duża szansa Mniej "leniuchów"na wodzie to więcej mamusiek wypracowanych Oby Edytowane 3 Stycznia 2015 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kto ma realne pojecie o tej wodzie to doskonale wie, że największym szkodnikiem są tam rybacy i ich rabunkowa polityka (o sieciach kłusowniczy nie będę się rozpisywał). Ograniczając trolling zacznie się era łowienia na żywca, oby nie bo przeżywalność dużych ryb zdecydowanie się obniży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Wg roznych opinii to "najlepsze lowisko szczupakowe w Polsce".Teraz bedzie mialo chyba jedne z najlepszych cen.Czy relacja miedzy tym za co sie placi a tym co sie dostaje zostala zachwiana ? Pytam z ciekawosci, nigdy nie bylem na tej wodzie (i sie nie wybieralem). Moim zdaniem jedna z najlepszych polskich wód jeśli chodzi o potencjałem szczupakowym (przyrost do 1m to 8 lat), niestety od wielu lat nieudolnie gospodarowana (rybacy robią swoje, a o wpuszczonych sumach i sandaczach czy stadach kormoranów nie będę się wypowiadał ). Woda wymaga (bo jest specyficzna) sporo czasu aby ja dokładnie poznać. O wiele prościej jest sie wybrać na pobliskie bajorka np.Choczewo, Druzno i złowić tam coś przyzwoitego na metrowej wodzie niż regularnie łowić okazy na głębokim i obszernym Żarnowcu. Dla większości przyjezdnych lepszą opcją będzie teraz Rugia, Szwecja czy inne zachodnie łowiska. PSDo czasu uzyskania odpowiedzi co dzierżawca miał na celu wprowadzając te opłaty trudno coś wnioskować na przyszłość.Ma to jakiś dalszy sens pod warunkiem, że z jeziora wyniosą sie rybacy. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Drużno pobliskim bajorkiem? Nie mąć kolego jak nie znasz,a tylko słyszałeś.Bo to wielka "fopa".Na 4 wypady w tym roku złowiłem kilkadziesiąt zebatych/50-80/a na Żarnowcu bieda,niestety/poza początkiem sezonu-trolingowym,jak zwykle,teraz będzie dla"bogatych"/A jesień na Żarnowcu to wielka bieda,niestety./chyba że nie widziałem fotek z mamuśkami/to tak poza protokółem/I tak w Gniewinie w głowach się popszewracało Edytowane 3 Stycznia 2015 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja powtórzę tylko to co napisałem wcześniej. Już mnie na tej wodzie nie zobaczą....Żona się na pewno ucieszy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na 4 wypady w tym roku złowiłem kilkadziesiąt zebatych/50-80/a na Żarnowcu bieda,niestety/poza początkiem sezonu-trolingowym,jak zwykle,teraz będzie dla"bogatych"/A jesień na Żarnowcu to wielka bieda,niestety./chyba że nie widziałem fotek z mamuśkami/to tak poza protokółem/Spadlem z krzesla. Wejdz na profil Andzeja Wiznera na FB a potem napisz ze jesienia wielka bieda na Zarnowcu. Druzno to wlasnie bajoro zlowic tam sporo 50-80tek nie jest trudno ale takich zbiornikow w Polsce znajdzie sie kilkanascie. Zarnowiec to inna rozmiarowka. Sent from my iPad using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Ja powtórzę tylko to co napisałem wcześniej. Już mnie na tej wodzie nie zobaczą....Żona się na pewno ucieszy... Jacku nigdy nie mów nigdy nie wiadomo co będzie za kilka lat 2-5 (dniówka w trollingu za 100 Euro?). PSkto jest głównym mąciwodą już wszyscy wiedzą Edytowane 4 Stycznia 2015 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Masakra '!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Spadlem z krzesla.Wejdz na profil Andzeja Wiznera na FB a potem napisz ze jesienia wielka bieda na Zarnowcu. Druzno to wlasnie bajoro zlowic tam sporo 50-80tek nie jest trudno ale takich zbiornikow w Polsce znajdzie sie kilkanascie. Zarnowiec to inna rozmiarowka. Sent from my iPad using Tapatalk Mam nadzieję że się nie uderzyłeś za mocno Na Żarnowcu się pływa/choć z rzutu piękne ryby padały/ a na Drużnie poluje.Żeby nie zaśmiecać wątku uważam że na Żarnowcu pływają olbrzymie potwory/możliwy rekord Polski/Tylko trzeba wziąć miesiąc urlopu żeby trafić potwora.Ja wolę złowić 10-20 80+cm na jednym wypadzie/z możliwością złowienia metrówy/ niż pływać cały dzień/dni,tygodnie/bez brania.Ale każda metoda ma swoich wyznawców.Ps do andrew"z Andrzejem W./a byli tacy co chcieli mu dorównać / byłem w częstym kontakcie i nie trzeba się sugerować fotkami ,końcówka była świetna ale reszta..." Edytowane 5 Stycznia 2015 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Druzno ma swój urok, lubię tam łowić i na pewno trzeba mieć sporo wprawy zeby dobrze polowic w tym zielsku zwłaszcza jak wieje z południa i jest niski poziom wody. Ale 20 80+ na jednym wypadzie to przesadziłeś lekko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 .................. PSDo czasu uzyskania odpowiedzi co dzierżawca miał na celu wprowadzając te opłaty trudno coś wnioskować na przyszłość.Ma to jakiś dalszy sens pod warunkiem, że z jeziora wyniosą sie rybacy. Czesc, a gdzie będzie mozna zapoznać się z treścią ewentualnej odpowiedzi?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Szanowni Koledzy,Jakie Waszym zdaniem powinny być główne cele działalności aktywnej społeczności wędkarskiej na Jeziorze Żarnowieckim?(proszę o podawanie nie więcej jak 3 i realnych do spełnienia)z pewnych względów będzie to dla mnie ważna informacja do pewnych podejmowanych działańz góry dziękuje z rzetelność i wszelkie zgłaszane propozycjepozdrawiam@Wojti Edytowane 10 Stycznia 2015 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 W piątek 16 stycznia o godz. 17:00 Gdynia Grabówek, zapraszam wszystkie osoby zainteresowane dalszym losem Jeziora Żarnowieckiego na spotkanie założycielskie „Stowarzyszenia Wędkarskiego Żarnowiec”. Osoby zainteresowane udziałem proszę o kontakt na priva wyśle projekt statutu oraz przedstawię kierunki działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jeśli praca nie pokrzyżuje mi planów to chętnie się pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Szanowni Koledzy,Po pewnych perypetiach udało nam sie zawiązać Stowarzyszenie Wędkarskie Żarnowiecwszelkie aktualne informacje zamieszczane będą na FB (tak jest najszybciej i najłatwiej)www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-W%...aymt_homepage_panel#oraz na stronie, która się buduje (adres podam niebawem).Osoby zainteresowane przystąpieniem do Stowarzyszenia oraz członków proszę o kontakt na zarnowieckie@wp.plW czerwcu musimy zorganizować spotkanie i ustalić kilka istotnych spraw do dalszego funkcjonowania. Obecnie działamy w zakresie zorganizowania spotkania z Prezesem Gniewińskiego Przedsiębiorstwa Komunalnego, powiadomienia Wójta oraz działalności mającej na celu pozyskać nowych członków i osób wspierających (media, znanych wędkarzy, ichtiologów ...).pozdrawiamWKPSliczę na zaangażowanie sie ludzi, którym zależy na tym łowisku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Super inicjatywa trzymam kciuki. WOJTI jakie wyniki w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam.Wędkował tam ktoś z was nad tym jeziorem? Wybieram się tam na urlop a nic i tym jeziorze nie wiem?Jakie przynęty łowię na spining ,czy z brzegu da się brodzić ?Da się łódkę wypożyczyć jak tam jest z opłatami? Pozdrzbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opłaty:http://szczupaki.com/zaplanuj-wyprawe/lodzie-wędkarskieZ brzegu raczej nie połowisz.Północna część uznawana jest za najbardziej wydajną jeśli chodzi o szczupaka. Porośnięte blaty do 5m. Jerki, gumy i wszystko na co lubisz łowić mogą wydać rybę. Troll w plosie i w strefie brzegowej - cena raczej zaporowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Z brzegu połowisz białoryb. Ale to po drugiej stronie na larsenach ...Łodkę wynajmiesz bez problemu w willi Orfa chyba nawet z silnikiem spalinowym. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawllos Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam,poszukuję informacji na temat miesjcówek na jeziorze żarnowieckim. W sierpniu wybieram się na tygodniowy urlop do Lubkowa. Z uwagi na słabe możliwości łódkowe chciałbym połowić z brzegu. Interesuję mnie zarówno biała rybka jak i drapieżnik. Czy ktoś może mi powiedzieć o jakiś szansach z brzegu w tamtych rejonach i ewentualnie na co jest szansa zapolować. Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wysłałem Ci nr tel - dzwoń w jasnej porze dnia, czasami tam bywam czasami cos działam aby było tam normalnie https://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-W%C4%99dkarskie-%C5%BBarnowiec/641441602623029?ref=aymt_homepage_panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kłobuk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 WitamRownież wybieram sie na urlop w okolicy Żarnowca i planuje spiningowac z brzegu. Dokopałem się na jakimś forum do informacji (co prawda z 2010r) że można z brzegu polapać przy niedokończonej Elektrowni Jądrowej. Ktoś morze sie do tego odnnieść? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zapomnijcie o spiningowaniu z brzegu na Żarnowieckim. Przy brzegu jest bardzo płytko i płycizna ciągnie się do 100 metrów w głąb jeziora.Przy larsenach koło niedokonczonej elektrowni mozna ewentualnie popróbować ale to raczej miejsce na spławik lub grunt - biała ryba.Łodki z silnikiem lub bez mozna wypozyczac w przystani rybacko-wędkarskiej w Nadolu - ceny nie są takie skandaliczne.W sumie polecam łódkę z silnikiem - jezioro jest olbrzymie i pływanie na wiosłach jest bez sensu a poza tym jezioro jest bardzo chimeryczne jesli chodzi o wiatr z powodu bliskosci morza. Potrafi się rozwiać znienacka i dosłownie po chwili jest bardzo duza fala - wtedy trzeba uciekac na silniku do przystani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi