drChlubicz Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) Byłem wczoraj rekreacyjnie polatać z młodzieżą w ślizgu, bez łowienia, woda bardzo brudna, mętna, podejrzewam że to efekt ostatnich ulew i tego co spłynęło do wody, jadąc do Brzyna widać na ulicy hałdy piachu.Korciło mnie żeby wieczorem wyskoczyć na łąki na jeden dryf, ale widzę że nic nie straciłem Edytowane 30 Czerwca 2024 przez drChlubicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Hi Wczoraj (01.08.2024) oficjalnie z funkcji Prezesa GPK został zwolniony Pan Prezes Dolny (osoba odpowiedzialna za zarządzanie Jeziorem) https://www.facebook.com/share/p/nqoZ5HHwJBCjPh3N/ Czeka nas teraz bardzo ważna decyzja: Kto go zastąpi? kto przejmie stery? Z tego co mi wiadomo zarządzanie jeziorem może zostać przekazane do innego organu w Gminie. Jedno jest pewne, banda złodziei została rozbita i nie będzie rabunkowych odłowów sieciowych. Nowy Wójt robi porządki i realizuje swoje założenia oraz deklaracje przedwyborcze. Komendant SSR tez został odwołany i prawdopodobnie rozpoczną się poszukiwania osoby na ta funkcję, gdyż ochrona łowiska to tez bardzo istotna sprawa. Możliwe, że dojdzie do powalania doradcy Gminy do spraw wędkarskich. Warto śledzić kolejne wydarzenia w Gminie Gniewino, gdyż wszystko wskazuje na to, że Żarnowiec za kilka lat ma szanse odzyskać swój dawny potencjał. Pozdrawiam z mojego ukochanego Hemnes w Norwegii, Norde Pikes To, że wyjechałem z Polski nie znaczy, że porzuciłem sprawy dla dobra Jeziora, może kiedyś tam jeszcze wrócę. @Wojti 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zawsze wracasz, chociaż na krótko, Wojtuś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Hi (...)Jedno jest pewne, banda złodziei została rozbita i nie będzie rabunkowych odłowów sieciowych. (...) @Wojti ktoś ma postawione zarzuty karne z tej "bandu złodziei"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 PUKI co siaty stoją przez całą długość lasu i do połowy blatu .Są czepane dwa razy dziennie przez rybaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Hey Pany Urzekła mnie ta woda Żarnowca, widoki, piekno przyrody, małpka wypita z Wiznerem, i magia że może złowię coś z cyfrą 1 byłem 2 x na przestrzeni 2022 i maj 2023 nie złowiłem metra ale i tak lubię tą wodę i przebywanie w tych okolicach, czytałem ostatnie wpisy wasze od 2022 i patrzę że skonczył się wątek na 09.08.2024 Jak reszta sezonu 2024 Co dalej onosnie jeziora i tego co się wydarzy Wojti wiesz coś napiszesz też uważam że tak piękna woda powinna być dbana i pilnowana bo mało jest tak pięknych miejsc i tak ciekawych wędkarsko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca HEY ostatni wpis sierpien 2024 dajcie znać jak reszta sezonu Co dalej z zarządzaniem Żarnowcem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Dzień dobry. Czy ktoś był może na Żarnowcu w weekend i może potiwerdzić/zaprzeczyć czy na blatach wyszło zielsko i jest sens nastawiać się na machanie na płytkim czy tylko troling wchodzi w grę? Będę wdzięczny za każde info. Wybieram się w przyszłym tygodniu i każda informacjia na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Dzień dobry. Czy ktoś był może na Żarnowcu w weekend i może potiwerdzić/zaprzeczyć czy na blatach wyszło zielsko i jest sens nastawiać się na machanie na płytkim czy tylko troling wchodzi w grę? Będę wdzięczny za każde info. Wybieram się w przyszłym tygodniu i każda informacjia na wagę złota. Mało zielska, jeszcze nie ruszyło do góry. Moim zdaniem trolling dużo lepsza opcja. W trollingu padały ryby, na blatach nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Trochę mało informacji o Żarnowcu.A przecież złowiono/wg. mojej wiedzy 2 mamuśki 130+/ do tego ponad 20 sztuk 120+. Jest bardzo dużo sportowych ryb w przedziale 60-90.Mam informację na bieżąco od kolegów.Niestety stan zdrowia nie pozwala mi na łowy na tej pięknej wodzie.Organizuję po raz ostatni XV Jubileusz Zlotu Żarnowieckiego/15.08-17.08/.Będą starzy wyjadacze castingu ale też idzie nowe.3 metody łowienia- rzuty z łapy, troling i livescope.Będzie się działo. Po raz pierwszy w Polsce na Imprezie wędkarskiej -3 metody łowienia Wielkich Szczupaków 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Plany mi się zmieniły i chętnie zajrzę na zlot. Ma może ktoś miejsce w aucie albo chce dołączyć do mnie ? Tylko jedna osoba najchętniej z Warszawy bądź bliskich okolic. Ogłoszenie ważne do jutra do 19. Edytowane 4 Sierpnia przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Czy znacie jakąś opcję wypożyczenia łodzi z silnikiem nad jeziorem Żarnowieckim? Niestety moja ulubiona Orfa zmienia właściciela i pod koniec września, gdy planuję wyjazd, nie będzie można ani wynająć pokoju, ani nawet łódki :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Spróbuj u Andrzeja Wiznera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Spróbuj u Andrzeja Wiznera. A on ma też łodzie do wynajęcia, czy tylko pływanie z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września A on ma też łodzie do wynajęcia, czy tylko pływanie z nim?Ma też łodzie do wynajęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Czy znacie jakąś opcję wypożyczenia łodzi z silnikiem nad jeziorem Żarnowieckim? Niestety moja ulubiona Orfa zmienia właściciela i pod koniec września, gdy planuję wyjazd, nie będzie można ani wynająć pokoju, ani nawet łódki :/ https://www.domkicameo.pl/Tam masz łodzie z silnikami tylko nie wiem czy jak wynajmiesz domek czy same łódki też wypożyczają - zadzwoń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września Koledzy jak wygląda wędkowanie na Żarnowcu w listopadzie? Nigdy tam nie byłem,a kojarzę głównie z łowienia dżerkami na płytszych partiach. Chcę zabrać kumpla na 3 dni gdzieś w PL ale możliwości wyjazdu mamy tylko późną jesienią. Da się połowić szczupaki na głębszej wodzie z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września (edytowane) Koledzy jak wygląda wędkowanie na Żarnowcu w listopadzie? Nigdy tam nie byłem,a kojarzę głównie z łowienia dżerkami na płytszych partiach. Chcę zabrać kumpla na 3 dni gdzieś w PL ale możliwości wyjazdu mamy tylko późną jesienią. Da się połowić szczupaki na głębszej wodzie z ręki? Nie widzę tego bez live. Do tego loteria z pogodą - fala tam się naprawdę potrafi rozpędzić, jak powieje od/do morza. Chyba bym bardziej w Mazury celował (Kisajno, Dargin, Mamry), bo jednak dno bardziej urozmaicone do łowienia z ręki. Edytowane 11 Września przez jakub75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września To prawda, łowienie w toni nie jest wcale takie oczywiste, obawiałem kiedyś spady 5-9m, bez najmniejszego kontaktu. Spróbujcie w trolu, efekt pewniejszy tylko trochę nuda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Trudna sprawa. To taka misa bez typowych dla jezior górek. Ryby są wszedzie i nigdzie, niekoniecznie na spadach. Jeśli chcecie cos zlowic, wezcie przewodnika, Choć to on najpredzej złowi, cos sie w lodzi dziac bedzie. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września (...) Jeśli chcecie cos zlowic, wezcie przewodnika, Choć to on najpredzej złowi, cos sie w lodzi dziac bedzie. Może to ja mam jakieś dziwne oczekiwania, choć jeszcze nie miałem okazji z takiej usługi korzystać. Ale zawsze mi się wydawało że płaci się nie za patrzenie jak ktoś inny łowi tylko za to że cała uwaga zostanie skupiona na tym żeby to klijent miał połowione. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Rozumiem. Niestety w Polsce jest gdzieniegdzie dość...specyficznie. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Pod tym względem jesteśmy chyba unikalni i jest to o tyle kuriozalne, że bardzo rzadko słyszy się narzekania i kręcenie nosem na tego typu praktyki. Wszak na logikę przewodnik nie powinien nawet zabierać ze sobą wędki, bo jego rolą nie jest w pracy łowienie ryb. Dochodzi do sytuacji, które ocierają się o kompletny absurd. Pływam z przewodnikiem, łowi suma 220+. Na odchodnym prosi mnie o przesłanie mu filmu z podebraniem i wypuszczeniem ryby. To w zasadzie kto tu powinien być płatnikiem, a kto usługodawcą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Pod tym względem jesteśmy chyba unikalni i jest to o tyle kuriozalne, że bardzo rzadko słyszy się narzekania i kręcenie nosem na tego typu praktyki. Wszak na logikę przewodnik nie powinien nawet zabierać ze sobą wędki, bo jego rolą nie jest w pracy łowienie ryb. Dochodzi do sytuacji, które ocierają się o kompletny absurd. Pływam z przewodnikiem, łowi suma 220+. Na odchodnym prosi mnie o przesłanie mu filmu z podebraniem i wypuszczeniem ryby. To w zasadzie kto tu powinien być płatnikiem, a kto usługodawcą?Z jednej strony racja. Patrząc z innego punktu widzenia to jeśli klient mimo rad nie złowi ryby .To przewodnik potem musi słuchać: "gdzieś minie pan przywiózł tu niema ryb" Moj znajomy przewodnik powiada tak: "staram się jak najszybciej coś złowić by nie było gadane, potem odkładam wędkę i skupiam się na doradzaniu a rzucam rzadko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi