Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Witam kolegow i chcialem zapytać , jak to jest z tym zarnowcem , gdyz wybieram sie w okolice na urlop z rodzinka i myslalem cos poplywac , z tego co wyczytalem w sezonie letnim obowiazuje zakaz trolingu i najlepiej lowic w strefie spining .

przede wszystkim chcialem zapytac na jakie lowienie sie nastawic na lekko , na ciezko , wobki z lapy gumy z opadu?

Jakie glebokosci  wystepuja w danej czesci jeziora ?

I co wazne , czy bezpiecznie mozna przemieszczac sie po akwenie na silniku elektrycznym (silnik 55 ponton 360).

Z gory dziekuje za wszystkie konstruktywne podpowiedzi.

Głębokości jakie zastaniesz w interesującej Cię strefie to 2 - 4 m. Jeżeli będzie wiało z północy lub północnego zachodu to pontonem na elektryku powinieneś sobie poradzić. Ważne, żeby wodować się w Lubkowie albo w Brzynie, będzie blisko na łowisko.

Co do przynęt - wszystkie wymienione przez Ciebie będą dobre, do puli dołożyłbym jeszcze jerki (o ile nie kryją się pod hasłem "wobki" :))

Edytowane przez Pumba
  • Like 2

Wczoraj kilka godzin na zarnowcu kilka szczupakow udało się wyciągnąć, największy z nich miał 70 cm (wszystko z ręki). Za to dziś w trolu padły ładne ryby 123 i 126 cm

Zapoznaj się z zasadami publikacji zdjęć na JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

• Like 3

no tak, ale ja szukam informacji o cenach wypraw z przewodnikiem :)

zwykłą stawkę za samodzielnego trolla już sobie wygooglałem.

Po prostu zadzwoń i się dowiesz ;)

Ja słyszałem źe Wizner brał 500 zł bo sam nam proponował ale nie byłem zainteresowany i nie wiem czy za osobę.

Raczej jesteś w błędzie, z Andrzejem można porozmawiać o cenie ale nie 500stów/to z kosmosu cena/ :D

Wczoraj Andrzej złowił 120+,dzisiaj 126/to już siedem ryb w tym rozmiarze ma na rozkładzie/to tak dla wyprostowania informacji ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 1