Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Vako, nie za bardzo wiem o co chodzi z punktami, ani w czym mialby byc problem. Temat dotyczy j.Zarnowieckiego w szerokim pojeciu. Sprawy gospodarki rybackiej i zarzadzania ta woda byly tu szeroko poruszane. Te zdjecia to dowod na to w jakim kierunku caly czas ida sprawy. Gdyby moderator je wykasowal jako nie merytoryczny skladnik dyskusji, to bym pomyslal ze oszalal. Pewnie nie tylko ja. Pozdro

• Like 4

Zdjecie zrobione ok 45 min temu na hali rybnej w Gdyni - 14 listopada, okolo poludnia. Sprzedawczyni zapytana o to skad pochodzi ryba, odpowiedziala bez zawahania ze z Zarnowca. Pokroj ciala/kondycja i umaszczenie szczupaka moim zdaniem potwierdzaja. Ryba na dobre 110 cm. Informacje podaje dla kolegow z 3 miasta ( bo z Warszawy etc. to ciezko w tygodniu podjechac), ktorzy chcieliby zrobic sobie zdjecie z duzym szczupakiem ( swiezynka, jakby wyjety przed chwila z wody), a nie maja czasu jechac na ryby/kasy na zarnowiecka licencje. Opcjonalnie dla tych, ktorzy chcieliby raz jeszcze ,,na zywca'' :))) zobaczyc rybe, ktora zgodnie z przepisami wypuscili kiedys na tym lowisku.

Pozdrawiam,

Bigos

i po ch... te bicie piany. Zapoznaj się ze specyfiką gospodarki jeziorem i dopiero zabieraj głos na forum. A jak chcesz z Polski zrobić Irlandię , to niedługo są wybory prezydenckie; ja na Ciebie nie zagłosuję. Na chwilę obecną spełniasz wszelkie normy...

Edytowane przez spinnerman
  • Like 2

i po ch... te bicie piany. Zapoznaj się ze specyfiką gospodarki jeziorem i dopiero zabieraj głos na forum. A jak chcesz z Polski zrobić Irlandię , to niedługo są wybory prezydenckie; ja na Ciebie nie zagłosuję. Na chwilę obecną spełniasz wszelkie normy...

PAX PAX Panowie- w polityce wiele dzieli ale łączy nas Wędkarstwo :good:

Na Żarnowcu Andrzeja klienci złowili 108 i 114 w ostatnim czasie,pojedyńcze ryby :)

Wpadaj na zlot trociowy/Orłowo/ to zamieszamy a gruuuubo będzie :PMarek Sz reportaż zrobi a przynęt hand made będzie co nieco i zupa Łososiowa :P

O kaloryferze i cytrynówce nie wspomnę :P

Edytowane przez gaweł
  • Like 2

Adam! ... :o  :D  :D  :D

No cooo, nerwowy jestem ...z natury  :o  :lol:

PAX PAX Panowie- w polityce wiele dzieli ale łączy nas Wędkarstwo :good:

Na Żarnowcu Andrzeja klienci złowili 108 i 114 w ostatnim czasie,pojedyńcze ryby :)

Wpadaj na zlot trociowy/Orłowo/ to zamieszamy a gruuuubo będzie :PMarek Sz reportaż zrobi a przynęt hand made będzie co nieco i zupa Łososiowa :P

O kaloryferze i cytrynówce nie wspomnę :P

Kusisz, oj kusisz  :highfive:

• Like 2

Spinnerman, wiem jak wyglada gospodarka na tym jeziorze. Mysle ze nie zrozumiales po co wstawilem te zdjecia. Moglbym sie teraz znizyc do poziomu jaki zaprezentowales swoim wpisem i przy pomocy wycieczki personalnej wytlumaczyc Ci ,, co poeta mial na mysli'', ale chyba sie starzeje i nie chce mi sie... Pozdro

• Like 3

Spinnerman, wiem jak wyglada gospodarka na tym jeziorze. Mysle ze nie zrozumiales po co wstawilem te zdjecia. Moglbym sie teraz znizyc do poziomu jaki zaprezentowales swoim wpisem i przy pomocy wycieczki personalnej wytlumaczyc Ci ,, co poeta mial na mysli'', ale chyba sie starzeje i nie chce mi sie... Pozdro

Chyba faktycznie się starzejesz, bo po co ten wpis ???

...i nie oceniaj.  Nie znam poety o pseudonimie bigos, a jak chcesz coś przekazać to pisz jasnym przekazem, bo trolling to lubię, ale za szczupakiem...

• Like 1

Sąsiad jak Ty masz czas o 23.40 na dywagacje to ja zapraszam na "sezonowaną" w dębowych beczkach Irish whiskey :) 

Pogadamy o szczupakach i innych kropkach?

A na hali w Gdyni "Żarnowiec" to marka, lepiej się sprzedaje....płoć "żarnowiecka" też jest droższa ;) 

• Like 2

Sąsiad jak Ty masz czas o 23.40 na dywagacje to ja zapraszam na "sezonowaną" w dębowych beczkach Irish whiskey :)

Pogadamy o szczupakach i innych kropkach?

A na hali w Gdyni "Żarnowiec" to marka, lepiej się sprzedaje....płoć "żarnowiecka" też jest droższa ;)

Wiktorze to może i ja bym chętnie podywagował o różnych takich ....smakach? :P  ;)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Dzis znowu przechodzilem kolo hali rybnej w Gdyni. Lezy ryba 12 kg - zapytalem ile ma. Sprzedawca powiedzial, ze w zeszlym tygodniu mial takiego ponad 15... Ewidentnie widac, ze Zarnowiec ma sakramencki potencjal...Pozdro

Jesteś pewny że to Żarnowieckie ?

Ciekawe co na to kolega @Wojti który udziela sie tu na forum i dziala w stowarzyszeniu

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...