Tommy54 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jak się wygrywa operat kwotą 500 000 pln(podobno) to trzeba kombinować i wpuszczać wszystko SadA wystarczyło by tylko chronić to co jest i dać się rybą spokojnie wytrzeć......Resztę załatwiły by same Święte słowa - od wiek?łw było to jezioro o populacji 2 drapie?źnik?łw : szczupaka i okonia. Była zachowana r?łwnowaga ekosystemowa. A teraz ..... szkoda gadać !!! Być mo?źe takimi eksperymentami z dodawaniem kilku nowych gatunk?łw drapie?źnik?łw - jezioro ZOSTANIE ZNISZCZONE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jak się wygrywa operat kwotą 500 000 pln(podobno) to trzeba kombinować i wpuszczać wszystko SadA wystarczyło by tylko chronić to co jest i dać się rybą spokojnie wytrzeć......Resztę załatwiły by same Święte słowa - od wiek?łw było to jezioro o populacji 2 drapie?źnik?łw : szczupaka i okonia. Była zachowana r?łwnowaga ekosystemowa. A teraz ..... szkoda gadać !!! Być mo?źe takimi eksperymentami z dodawaniem kilku nowych gatunk?łw drapie?źnik?łw - jezioro ZOSTANIE ZNISZCZONE ! Istnieje duze prawdopodobienstwo, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jak się wygrywa operat kwotą 500 000 pln(podobno) to trzeba kombinować i wpuszczać wszystko SadA wystarczyło by tylko chronić to co jest i dać się rybą spokojnie wytrzeć......Resztę załatwiły by same Święte słowa - od wiek?łw było to jezioro o populacji 2 drapie?źnik?łw : szczupaka i okonia. Była zachowana r?łwnowaga ekosystemowa. A teraz ..... szkoda gadać !!! Być mo?źe takimi eksperymentami z dodawaniem kilku nowych gatunk?łw drapie?źnik?łw - jezioro ZOSTANIE ZNISZCZONE ! Istnieje duze prawdopodobienstwo, niestety Ale człowiek z warszafki niejaki @MGOR napisał pierwszego posta w tym temacie cyt: Chciałbym się pochwalić Cool Od kilku miesięcy pracujemy z gminą Gniewino, dzier?źawcą Jeziora Żarnowieckiego, nad stworzeniem na tej wodzie raju dla wędkarzy Very Happy I co o tym mają myśleć odpowiedzialni wędkarze ???Mo?źe niech sobie robi raj dla wędkarzy ten @MGOR na Zalewie Zegrzyńskim, a od NASZYCH WÓD się odp....li ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 jestem napływowym warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Pomijając emocje w tym wątku, muszę przyznać, ?źe wpuszczanie do takie wody suma jest cokolwiek... zastanawiające. Moim zdaniem. Troć jeziorowa - chyba jako jedyna mogłaby się zasymilować, bez szkody dla szczupaka i okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jezeli to prawda z tymi sumami to tytul watku w polaczeniu z cala inicjatywa, ze swojej strony, uwazam za kiepski ?źart...zart z natury przede wszystkim... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jeszcze karpi nawpuszczać co niemiara i będzie cudnie Tak jak na Unichowie czy Wygoninie czy, jak się dowiaduję ostatnio, w Nadarzycach. Co do suma proszę porozmawiać z p.Arturem Banachowskim to opowie jakie problemy były z czterema(słownie: czterema) sumami w Piasecznie. Ju?ź Andrzejczyk pisał, ?źe szczupak przysmakiem suma, a Wilson polecał go na przynętę na wąsacza. R?łbmy tak dalej spi...dolmy co się jeszcze uchowało. Szkoda gadać U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak się wygrywa operat kwotą 500 000 pln(podobno) to trzeba kombinować i wpuszczać wszystko Nie pisz podobno, tylko masz blisko, podjedz do gminy i popros o dane. Musza ci udostepnic.A sum to kompletny bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak się wygrywa operat kwotą 500 000 pln(podobno) to trzeba kombinować i wpuszczać wszystko Nie pisz podobno, tylko masz blisko, podjedz do gminy i popros o dane. Musza ci udostepnic.A sum to kompletny bezsens. Pisze podobno bo w kwity nie zaglądałem Do Gminy nie będę podje?źd?źał bo mi to wisi a jak Ty chcesz wiedzieć na 100% to sobie zadzwoń. To?ź ?źe sum to kompletny bezsens to jasne i prochu nie wymyśliłeś.I przepraszam Cię za ton ale wkurzają mnie takie docinki!! Wszystko zaczyna się od tego ?źe jakiś debil wymyślił w tym kraju ?źe ?źeby dzier?źawić wodę trzeba do niej sypać ryby!! Wygrywa ten kto sypie najwięcej.... Tak było z Redą i corocznymi zarybieniami 35-40 cm paszownikiem kt?łrego prze?źywalność wynosiła max 7 dni. Po rzece roznosiło się ?źe zaczęły się dni pstrąga i pstrągi wyparowywały...a ktoś za to płacił Tak te?ź jest z Żarnowcem...operat 500 000 pln!! Cyt za WikipediąJezioro Żarnowieckie (kaszb. Jezoro Żarnowscz?) – jezioro rynnowe w p?łłnocnej Polsce, w wojew?łdztwie pomorskim, powiecie wejherowskim, na Wysoczyźnie Żarnowieckiej. Powierzchnia 1431 ha, długość 7,6 km, szerokość 2,6 km, maksymalna głębokość 16 m. Przez jezioro przepływa rzeka Piaśnica. Dno jeziora znajduje się poni?źej poziomu morza (kryptodepresja) Jezioro kt?łre od lat doskonale radzi sobie z rybakami, kłusolami, wędkarzami(diabli wiedzą kto gorszy)Fakt ?źe od czasu jak wylogowano rybaka jezioro ROZKWITA Daje sobie radę z kłusolami i wędkarzami kt?łrych spora część postanowiła sobie za punkt honoru złowić zaj...ć, ze?źreć lub sprzedać wszystko co w wodzie ?źyje.....a ryby są Potęga natury jest niepojęta jednak do czasu.........kiedy zaczyna pomagać jej człowiek rozumny (hehe) No i wracając do operatu....w to całe nieźle prosperujące towarzystwo ktoś wpuści inne towarzystwo za p?łł miliona złotych!! Na trochę ponad 1400 ha wody zostaną wpuszczone ryby za taką kwotę!! Gdzie?? Pojęcia nie mam pierwszy raz ?źyczę sobie ?źeby to był kant jak to często bywało z zarybieniami....w innym wypadku będzie po jeziorze. Sumy ju?ź są, sandacze te?ź mają być, trocie od zawsze były ale utrzymywane na niskim poziomie przez okoliczne niedźwiedzie z rodziny kufajkowo-filcakowychBa! są tęczaki i wiele wiele innych....choćby płocie kt?łre ju?ź od dawna nazywane są Żarnowieckimi płoć 40 cm nikogo tu nie pora?źa :)ot płoć jak płoć A czy tytułowe metr?łwki mogą odetchnąć?? Bardzo bym chciał....mam co do nich dług wdzięczności Boję się jednak ?źe mo?źe być r?ł?źnie, po minionym sezonie podlodowym widać ?źe stra?źnik?łw interesują tylko opłaty a co kto ma w torbie to sprawa drugoplanowa.... Pozdrawiam W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 W lipcu 2010 rozmawiałem telefonicznie z dyrektorem GOTiS w Gniewinie w sprawie wprowadzenia drakońskich opłat za połowy. Stawka dzienna (z trollem) wzrosła po przejęciu przez nich jeziora z 10 zł - do 37,50 !!!W uzasadnieniu tych podwy?źek ?łw dyrektor powiedział mi, ?źe to jest uzasadnione, gdy?ź będą du?źe zarybienia : sumem, sandaczem, węgorzem, linem. A tak na marginesie wolałem płacić (z trollem) 200 zł za sezom przed zarybieniami ni?ź aktualnie 600 zł po tych zarybieniach, kt?łre prawdopodobnie za jakiś czas ZNISZCZĄ TO JEZIORO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opłata opłatą. Jak ten zbiornik będzie drugą Szwecją to opłaty są OK. Ale niszczyć wodę wprowadzając tam obcy dla tej wody gatunek -suma??? Cisną się na usta niecenzuralne słowa dla określenia autora tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opłata opłatą. Jak ten zbiornik będzie drugą Szwecją to opłaty są OK. Ale niszczyć wodę wprowadzając tam obcy dla tej wody gatunek -suma??? Cisną się na usta niecenzuralne słowa dla określenia autora tego pomysłu. Hmmm a sandacz?? Mam tylko nadzieję ?źe się nie przyjmie i nie da rady wytworzyć populacji w innym wypadku mo?źe być r?ł?źnie Ja liczę nas to Natura sobie poradzi i wygra z ludzką bezmyślnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wysoka opłata to akurat dobra rzecz. Za dychę m?łgł sobie wpaść praktycznie ka?źdy, za te 40 + ł?łdka - ju?ź nie ka?źdy amator mięsa będzie miał ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Za dychę m?łgł sobie wpaść praktycznie ka?źdy, za te 40 + ł?łdka - ju?ź nie ka?źdy amator mięsa będzie miał ochotę. Niestety dotknie to rownie?ź i biedniejszych, kt?łrzy ryb nie zabierają bo nie tylko bogaci ryby wypuszczają nieprawda?ź ? szufladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Za dychę m?łgł sobie wpaść praktycznie ka?źdy, za te 40 + ł?łdka - ju?ź nie ka?źdy amator mięsa będzie miał ochotę. Niestety dotknie to rownie?ź i biedniejszych, kt?łrzy ryb nie zabierają bo nie tylko bogaci ryby wypuszczają nieprawda?ź ? szufladka Hehe....to dość ciekawe.....akurat najbardziej wypasiona miejscowa ł?łdka o wartości przewy?źszającej wartość mojego mieszkania nale?źy do jednego z większych jeziorowych kiler?łw ......teraz mnie zatopią na jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 pewnie znowu jakiś układzik. Sam znam wodę gdzie rybak wyjałowił ja do 0. Wcześniej wyjałowił prawie całkowicie Nogat i go stracił. Ale widać tu ktoś miał mocne plecy. 600 za sezon na pewno tam nie pojadę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Do Gminy nie będę podje?źd?źał bo mi to wisi a jak Ty chcesz wiedzieć na 100% to sobie zadzwoń.Skoro ci to wisi, to po co wypisujesz elaboraty na cala strone? I to sama probablistyka.Nigdzie nie pisalem ze chce wiedziec, tylko zebys nie plotkowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Do Gminy nie będę podje?źd?źał bo mi to wisi a jak Ty chcesz wiedzieć na 100% to sobie zadzwoń.Skoro ci to wisi, to po co wypisujesz elaboraty na cala strone? I to sama probablistyka.Nigdzie nie pisalem ze chce wiedziec, tylko zebys nie plotkowal. Wisi mi to czy jest to kwota 500 000 czy inna podobna a nie los jeziora. Tak samo jak wisi mi to czego ty chcesz.I proszę nie popełniaj błęd?łw OK probabilistykajak ju?ź decydujesz się u?źywać trudnych sł?łw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jak tam mają się metr?łwki w ?źarnowieckiej wodzie. ? Wybieram się w czwartek poszukać tych stwor?łw. Działo się coś od 1 maja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Metr?łwki na razie z tego co słyszałem wolą własnym ?źyciem nie sprawdzać czy ktoś je wypuści Generalnie szału nie ma...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 szału mo?źe nie, ale metr?łwki tak - w weekend Andrzej Wizner złowił niespełna metr?łwkę, a osoba z nim pływająca ponad metr?łwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Podaję Wam numer do kapitana z Nadola, kt?łry jest odpowiedzialny za pilnowanie regulaminu na łowisku. Jeśli widzicie nieprawidłowości dzwońcie do niego, proszę. Przypłynie i je wyjaśni - 668 464 089. pzdrm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Podaję Wam numer do kapitana z Nadola, kt?łry jest odpowiedzialny za pilnowanie regulaminu na łowisku. Jeśli widzicie nieprawidłowości dzwońcie do niego, proszę. Przypłynie i je wyjaśni - 668 464 089. pzdrm. A mo?źe Kapitan sam by się ruszył na wodę i zajrzał do ł?łdek wędkarzom.? Nikt się nie będzie przecie?ź ogłaszał na ł?łdce ?źe zlowil i zberetował wielką rybę. Będąc w sobotę w Osłoninie słyszeliśmy o szczupaku złowionym w piątek na ?źywca i zberetowanym.Czyli piątek 13 nie był szczęśliwy dla tej 117cm ryby a regulmin na niewiele się zdał. Pisałem w wielu miejscahc i wiele razy ?źe tylko porządna kontrola, kt?łrej na Żarnowcu nie ma wcale mo?źe pom?łc i nie trzeba będzie zaostrzać regulaminow bo tych i tak rzadko kto przestrzega jak widać moje twierdzenie dalej aktualne. ps. numer zapisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Smutne wieści, tym bardziej, ?źe metr?łwek, kt?łre podzieliły los tej 117 było w tym sezonie więcej. Czasami trudno kogoś przekonać do rzeczy oczywistych, ale nie ustaję w pr?łbach. Cieszę się, ?źe zapisałeś numer, dzwoń proszę. A co do wieści z wody - wczoraj piękne ryby padły i wr?łciły do wody. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ja od zeszłego razu byłem kilkanaście razy (przewa?źnie w weekendy) i kontrole miałem TYLKO JEDEN raz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi