MGOR Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 dlatego byłoby rozsądnie, gdybyś zapisał sobie numer do kapitana portu i dzwonił do niego w ka?źdej niepokojącej sprawie - obecnie widzę tylko takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomisladze Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Jakie macie wyniki na Żarnowieckim? To że w jeziorze pływają krokodyle powyżej 100cm każdy wie.Nie łatwo je złowić. Trzeba dużo trollować głębie, stąd dopłata do trollingu 50% normalnej stawki.Od niedawna jeziorem opiekuje się nowy dzierżawca, który dużo zarybia szczupakiem. Drobnego szczupaka jest całkiem sporo. Złowienie kilku 50cm nie jest problemem.Ale co ze średnią rybą w przedziale 70-90cm? Mi osobiście słabo na razie to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 W obecnych okolicznosciach przyrody podejrzewalbym, ze wyniki mogly by byc dobre. Czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 średnia ryba w przedziale 70-90 cm To się w porobiło jeśli nie masz problemu ze złowieniem mniejszych, porzuć metody, które stosujesz teraz, spróbuj inaczej, niekoniecznie w trolu i niekoniecznie w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Polecam wizyte w graciarni w przystni w Nadolu. Otwiera oczy dlaczego jest srednio ze srednim szczupakiem. Akurat jak tam bylismy przez trzy dni w czerwcu trzech roznych gosci z bosmanatu zamykalo nam sprzet. Kazdy potwierdzal, ze stawiane sa siaty, roznily sie wersje dotyczace czestotliowsci: czasami , troche tak , w kazdy pogodny dzien <_< . W zeszlym roku siatek nie widzialem na Zarnowcu, w tym staly przez dwa z trzech dni a trzeciego nie staly bo wialo w porywach 20 wezlow. Jak na to ze ta miejscowosc ma szczupaka w herbie oraz jak na skale inwestycji poniesionych na mariny w Nadolu, Lubkowie i Brzynie i jak na skale podwyzek oplat w tym roku to wpuszczanie przez nowego dzierzawce czyli gmine rybakow jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomisladze Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Moje podejrzenia szły właśnie w tym kierunku. Niestety je potwierdziłeś. Coraz częściej absurdalnie wysokie opłaty za dzierżawę powodują degradację wody przez rybaków. Dzierżawca nie ma szans na opłacenie haraczu do RZWG z opłat wędkarskich.Stąd licencje dla rybaków będące ratunkiem dla budżetu. Rybacy robią swoje na Wiśle odc. 6.Od 2011 roku również na Martwej Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Na martwej chyba nie ma rybaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomisladze Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Na odcinku PZW były plany wprowadzenia od tego roku, jak jest naprawdę nie wiem. Na odcinku będącego pod zarządem Portu morskiego odłowy są regularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Potwierdzam działania rybaków na Żarnowcu .Jest ich trzech na łodzi/przynajmniej przez dwa dni obok przepływałem/siaty rozłożone na odległości 1,5 km.Nowy wójt gminy Gniewino zaczyna zarabiać.Ciekawe jak długo?No i chyba walą prądem,2 szczupaki złapane miały jakby krzywy krg.Jak łowił prądem niejaki Kafka/znany rybo-kłusol/to zębate tak wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 aaa, no to się wszystko zgadza... wczoraj polowałem na okonie a trafiały się szczupaczęta wielkości sporego woblera-szczupaka! cholera myślałem, że po wzięciu w dzierżawę jeziora przez jedną z najbogatszych gmin w Polsce i podniesieniu opłat, dadzą sobie spokój z wpuszczaniem tam rybaka. a tak a propos kontroli w tym roku to jeszcze nie widziałem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 No czasami kontroluje p.Arnosz z przystani.Wczoraj znowu rybacy pracowali choć mimo to zębate brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomisladze Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Do czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 I wyszło jak zwykle z tego co słyszę to rybacy dalej czeszą tę wodę. Jak myślicie metrówki zostawia w spokoju ? Woda jak wiele innych póki tam urzędują rybacy jest stracona .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Mimo listu w WŚ/nr X/dalej rybacy łowią przemysłowo.Dzisiaj na przystani w Nadolu przywiezli ok.300kg płoci i dwie skrzynkiszczupaków/skrzynki były zakryte ale z jednej wystawał wielkiogon-zębatego/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Kolejny zasrany uklad lokalnego misia, rysiem i zbysia. Tylko sie zastanawiam po jaka cholere te kaszubskie cymbaly z Gniewina stawialy te wszystkie mariny??? Lacznie z tym niewypalem w Brzynie gdzie jest pol metra wody i zadna lodka nie da rady tam zacumowac i ta super marina na wschodnim brzegu przy domu starosci ktora wybudowano tak solidnie ze pierwszy lod zniszczyl pomosty i jest zamknieta <_<? Kto z tego bedzie korzystal jak rybacy ograbia wode? Czy juz tam woduja kutry tak jak za starych czasow? To sie w pale nie miesci co sie w tym kraju wyrabia w temacie lewych dili, fuszerki inwestycyjnej i przytulania kapuchy na boku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Kolejny zasrany uklad lokalnego misia, rysiem i zbysia. Tylko sie zastanawiam po jaka cholere te kaszubskie cymbaly z Gniewina stawialy te wszystkie mariny??? Lacznie z tym niewypalem w Brzynie gdzie jest pol metra wody i zadna lodka nie da rady tam zacumowac i ta super marina na wschodnim brzegu przy domu starosci ktora wybudowano tak solidnie ze pierwszy lod zniszczyl pomosty i jest zamknieta <_<? Kto z tego bedzie korzystal jak rybacy ograbia wode? Czy juz tam woduja kutry tak jak za starych czasow? To sie w pale nie miesci co sie w tym kraju wyrabia w temacie lewych dili, fuszerki inwestycyjnej i przytulania kapuchy na boku.... W tym roku przyszedł nowy wójt/Z Gdyni/do gminy Gniewino.Ma mało czasu i kaski dlatego pewnie są odłowy na skalę przemysłową.A mariny są zbudowane z unijnych pieniędzy więcjak się coś popsujeto wezmą na naprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Czyli ta cala walka o metrówki zda się psu na budę jeżeli będą tam rybacy urzędowali, bo jakoś nie wierzę, że odpuszczą dużym rybom. Druga sprawa odlowy po kilkaset kilogramów białorybu też nie pozostaną bez wpływu na drapieżniki toż to ich pokarm, który się im zabiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Panowie gdzie teraz wczesną jesienią szukac ładnych okoni na Żarnowcu? na jakąś głębszą wodę polecacie się wybrac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Jezioro Żarnowieckie - nowy właściciel nowe zasady, są ludzie co narzekają na wstawiane siatki (każdy ma do tego prawo i do swoich opinii) ale dla mnie to nadal najlepsze łowisko na Pomorzu. myślę ze na wiosnę, każdemu udało się coś połowic na Żarnowcu, przyszły mrozy woda ma już 11 C wiec czas rozpocząć jesienny sezon ciekawy jestem jak ma się tej jesieni okoń?(osobiście nie przywiązuje do tej ryby uwagi, jakieś 2 tygodnie temu jako przyłów trafił mi się 42cm ) co ze szczupakiem? bylem w sobotę i wczoraj to udało mi się złowić dwa ładne walczące grubaski 86 i 82cm(o tych poniżej 80cm myślę, że nie warto pisać bo w końcu piszemy o Żarnowcu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 jeśli admin pozwoli mogę tu wrzucać wybrane bieżące informacje, które trafiają na http://szczupaki.com - stronę poświęconą przede wszystkim Żarnowcowi jutro będę miał świeżą porcję wiadomości, ostatnio brało dużo małych i okonie, także pod 40 cm na pewno padnie w tym roku jeszcze nie jedna metrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 @skiner Wątek pt. 'Jez. Żarnowieckie' jest już na forum 'Wieści znad wody', więc nie ma potrzeby zakładania nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 @mariodzięki za cenna uwagę - gwarantujemy Ci, że wszyscy tu obecni czytać potrafią - szkoda ze nic nie napisałeś w temacie - no ale podejrzewam ze wędki masz już spakowane do wiosny my niestety zaczynamy sezon Jesienny na Żarnowcu i o tym tu będziemy pisać a nie się mądrować PSwatek do którego odsyłasz dotyczy zupełnie innych spraw i jest mało żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Zgodnie z sugestią łączę dotychczasowe wątki. Mam nadzieję że ułatwi to wyszukiwanie informacji o Żarnowcu. @MGOR - niedługo normalnie strach będzie otworzyć lodówkę, bo a nuż człowiek natknie się na przewodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 I tym sposobem watek malo zywy sie ozywil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi