godski Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) X-BUSTERA Screenshot_2020-08-29-14-19-56-223_pl.allegro.jpg Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaMa grzechotkę?Jak kupię to żywicę położę. Nowe Bustery np. C606 też cierpią na tą przypadłość. Starsze serie były lepsze - musieli technologię produkcji zmienić. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Ma grzechotkę?Jak kupię to żywicę położę. Nowe Bustery np. C606 też cierpią na tą przypadłość. Starsze serie były lepsze - musieli technologię produkcji zmienić.Ma grzechotkę Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Ma grzechotkę Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaDzięki.Dziwne, już zniknęły z ofert Allegro espinning Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) To dojdą do arsenału, dzięki.Wczoraj dwa kupiłem z alledrogo ten kolor Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez Paździoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Dzięki.Dziwne, już zniknęły z ofert Allegro espinning Miał najtaniej 55 sztuka [emoji23] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Ostatnio u siebie kupowałem po 7e Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Witam.Wczoraj szczupak 82 i jakiś 60+.Ale wydarzyła mi się przykra sprawa miałem branie na X-bustera zaciołem i ryba obcięła przynętę z przyponem regenerator 1mm. Wierzyłem w te przypony a teraz się załamałem. Możecie napisać co używacie jako przypony bo nie chce już mieć takich przygód.Szkoda mi bardzo ryby .Przynętę już zamówiłem. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Kolego takie rzeczy się zdarzają mozna tylko minimalizować zdarzenia ( po to używamy m.in. przyponów) ale 100 % pewności nie da Ci żaden przypon..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Kolego takie rzeczy się zdarzają mozna tylko minimalizować zdarzenia ( po to używamy m.in. przyponów) ale 100 % pewności nie da Ci żaden przypon.....No masz rację może za bardzo sobie wziołem tą akcję do serca .[emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Witam.Wczoraj szczupak 82 i jakiś 60+.Ale wydarzyła mi się przykra sprawa miałem branie na X-bustera zaciołem i ryba obcięła przynętę z przyponem regenerator 1mm. Wierzyłem w te przypony a teraz się załamałem. Możecie napisać co używacie jako przypony bo nie chce już mieć takich przygód.Szkoda mi bardzo ryby .Przynętę już zamówiłem. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaDlatego już nie używam fluo,mono i innych wynalazków/zdarzyło się/.Bo jak uderzy 130+ to będzie ból dupy.A takie branie może być raz na lat.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Dlatego już nie używam fluo,mono i innych wynalazków/zdarzyło się/.Bo jak uderzy 130+ to będzie ból dupy.A takie branie może być raz na lat....Możesz napisać co Ty stosujesz ?Czy to też tajemnica .[emoji1787] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Plecionka tytanowa, plecionka stalowa 7x7 w igelicie do gum. Drut tytanowy choć uważam, że pewniejszy jest stalowy do jerków.Chyba zacznę wycofywać się z FC na szczupaka choć mocno za tym obstawałem. Jeszcze nie miałem takiej przykrej dla mnie i dla ryby przygody, ale kiedy słyszę takie relacje do warto się zastanowić ... wszak podobno tylko krowy nie zmieniają zdania. I zapewne nie bez powodu nasz "kapitan" na Rugii wręcz zabronił nam stosowania FC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Plecionka tytanowa, plecionka stalowa 7x7 w igelicie do gum. Drut tytanowy choć uważam, że pewniejszy jest stalowy do jerków.Chyba zacznę wycofywać się z FC na szczupaka choć mocno za tym obstawałem. Jeszcze nie miałem takiej przykrej dla mnie i dla ryby przygody, ale kiedy słyszę takie relacje do warto się zastanowić ... wszak podobno tylko krowy nie zmieniają zdania. I zapewne nie bez powodu nasz "kapitan" na Rugii wręcz zabronił nam stosowania FC Ja stosowałam od dwóch lat regenerator 1mm 50 cm.I nigdy mnie nie zawiódł.Systematycznie zmieniałem jak ryba go nawet lekko uszkodziła.A wczoraj strzał i zdziwienie.Rezygnuje na pewno z Tych przyponów. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Ja stosowałam od dwóch lat regenerator 1mm 50 cm.I nigdy mnie nie zawiódł.Systematycznie zmieniałem jak ryba go nawet lekko uszkodziła.A wczoraj strzał i zdziwienie.Rezygnuje na pewno z Tych przyponów. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaCiekawe jak ma się Regenerator do przyponowego FC np. Daiwy. Na pierwszy rzut oka to inny materiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Miałem już parę razy takie zdarzenie z tego typu przyponami : FC - kilku firm, REGENERATOR , KEWLAR , itd ....Niezależnie od firmy czy użytego materiału zdarzyła się obcinka .... teraz stosuję tylko TYTAN lub wersja budżetowa WOLFRAM .... choć i tu, też dwa lub trzy razy na WOLFRAMIE trafiło się obcięcie w czasie kilkudziesięcio-letniej kariery , ale tylko przy tych cieńszych 5 i 10 kg ... Edytowane 5 Września 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Ciekawe jak ma się Regenerator do przyponowego FC np. Daiwy. Na pierwszy rzut oka to inny materiał.Regenerator jest bardziej miękki, plastyczny. Nie ma problemu z zawiązaniem równego węzła na lince 1,05mm. Z Daiwa już nie jest już tak lekko. Przy zaciąganiu węzła czuje się, że Regenerator jest lekko rozciągliwy co w sumie jest pewną zaletą tego materiału. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Możesz napisać co Ty stosujesz ?Czy to też tajemnica .[emoji1787] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaPolecam Tobie SG Carbon49 w grubościach 0,6 i 0,7 mm. Jeden z lepszym materiałów w relacji cena/jakość jakich dane mi było używać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Polecam Tobie SG Carbon49 w grubościach 0,6 i 0,7 mm. Jeden z lepszym materiałów w relacji cena/jakość jakich dane mi było używać.Widzę że są gotowe przypony z tego Carbon49 dobra dzięki zamówię i przetestuje. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Miałem już parę razy takie zdarzenie z tego typu przyponami : FC - kilku firm, REGENERATOR , KEWLAR , itd ....Niezależnie od firmy czy użytego materiału zdarzyła się obcinka .... teraz stosuję tylko TYTAN lub wersja budżetowa WOLFRAM .... choć i tu, też dwa lub trzy razy na WOLFRAMIE trafiło się obcięcie w czasie kilkudziesięcio-letniej kariery , ale tylko przy tych cieńszych 5 i 10 kg ... Ot i wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Ot i wszystko w temacie Szkoda że pan Gaweł taki tajemniczy.[emoji1787][emoji23]Wszystko ukrywa bo myśli że ludzie z forum wyłowią mu mamuśki 130+ haha Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 O ile znam "Pana" Gawła, to niektórym raczej podpowie gdzie i na co dorwać 130 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 O ile znam "Pana" Gawła, to niektórym raczej podpowie gdzie i na co dorwać 130 Potwierdzam , nie ma nic do ukrycia[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Z czystym sumieniem polecam fluo daiwa tournament typ F i shimano ocea oczywiście 1mm. O innych wynalazkach lepiej zapomnieć jak nastawiamy się na największe ryby. Jeden i drugi przetestowany i w Polsce na rybach 100 + i na egzotycznych wyprawach z rybami, które mogą przegryźć szczupaka na pół ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Z czystym sumieniem polecam fluo daiwa tournament typ F i shimano ocea oczywiście 1mm. O innych wynalazkach lepiej zapomnieć jak nastawiamy się na największe ryby. Jeden i drugi przetestowany i w Polsce na rybach 100 + i na egzotycznych wyprawach z rybami, które mogą przegryźć szczupaka na pół Też go używam od lat i kilka ryb 110+ wyjętych. Daiwa F. A te egzotyczne to pewnie lepiej uzębione i silniejsze niż nasze pajki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Ja używałem w Indiach shock leadera Varivasa tyle ze 200lb, ale chyba sa mniejszej wytrzymałości.Sprawdziłem, ten co uzywałem jest od 80-250lb, ale jest inny Varivas od 10-130lb. Tyle ze u nas pewnie niedostepny i trzeba zamawiac z Francji, ale wysyłka bezproblemowa.Daiwy w porównaniu do Varivasa to troche taka żyłka do wieszania bielizny, wiem bo wziąłem tez Daiwe jako zapas. Edytowane 6 Września 2020 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi