slawitogdy Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 koledzy wybieram się w weekend na Żarnowiec pobawić się trochę z okoniami. może ktoś podeśle jakaś małą podpowiedź gdzie obecnie najlepiej ich szukać/moze być na priv/? czy zeszły na głebszą wodę? gdzie warto się zwodować żeby na elektryku dopłynąć (Od strony Nadola, Lubkowa, Brzyna czy obok elektrowni). za podpowiedzi z góry dziekuję. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Chciałbym się pochwalić Od kilku miesięcy pracujemy z gminą Gniewino, dzier?źawcą Jeziora Żarnowieckiego, nad stworzeniem na tej wodzie raju dla wędkarzy Pierwszy krok ju?ź zrobiliśmy -w regulaminie znalazł sie zapis chroniący szczupaki poni?źej 50 i powy?źej 100 cm. Kolejne zrobimy niebawem. Coś widać, ?źe gmina raczej ma inne priorytety.Kontroli nie ma za to są CIĄGŁE odłowy sieciami jak nie stacjonarne siatki to miejsce wypływu wody z turbin jest trałowane sieciami w celu odłow?łw okonia ... takie doszły mnie słuchy .. Wie ktoś coś więcej o tej sprawie ? Za tydzień wybieramy się tam na spotkanie wędkarskie nie chciał bym się srodze zawieść a właśnie okonie miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 coś tam jeszcze pływa, ze szczupak?łw W sprawie uzgodnienia warunk?łw reklamy proszę o kontakt z @Friko lub @remek sieci w weekend nie widziałem, moze dlatego, ?źe byl weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Mały Wczoraj nasz kolega złowił na gumę, z ręki, 120cm.Siaty były, a jak?źe (2ch rybak?łw stawiało/ ciągnęło siaty, a 3ci rzucał spinningiem...), więc w kwestii obecności rybak?łw bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tak, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Siaty były, a jak?źe (2ch rybak?łw stawiało/ ciągnęło siaty, a 3ci rzucał spinningiem...), więc w kwestii obecności rybak?łw bez zmian. Z tego co pamiętam gmina przejmując akwen miała z rybakami się rozstać i miało powstać wręcz eldorado dla wędkarzy. Teraz wypieprzają okonie a pewnie za niedługo wezmą się i za szczupaki.... jak dla mnie to wskazuje na czym gminie zale?źało kiedy przejmowała wodę na łatwy i darmowy kąsek w postaci ryb do sprzeda?źy a mięso z okonia jest poszukiwane nie tylko w naszym kraju ... czy?źbyśmy mieli kolejny pokaz obłudy dzier?źawcy wody ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 To nie jest obłuda. Po prostu głupi są i pazerni. Jak większość niestety Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Siaty były, a jak?źe (2ch rybak?łw stawiało/ ciągnęło siaty, a 3ci rzucał spinningiem...), więc w kwestii obecności rybak?łw bez zmian. Z tego co pamiętam gmina przejmując akwen miała z rybakami się rozstać i miało powstać wręcz eldorado dla wędkarzy. Teraz wypieprzają okonie a pewnie za niedługo wezmą się i za szczupaki.... jak dla mnie to wskazuje na czym gminie zale?źało kiedy przejmowała wodę na łatwy i darmowy kąsek w postaci ryb do sprzeda?źy a mięso z okonia jest poszukiwane nie tylko w naszym kraju ... czy?źbyśmy mieli kolejny pokaz obłudy dzier?źawcy wody ... ? Mo?źe, bo zarybiają, ale za cudze pieniądze Znaczy rachunki za zakupiony materiał płacą z du?źym oporem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zarybiają bo łaski nie robią skoro sami w operacie się zobowiązali. Zdaje się, ?źe to wielkość zarybienia jaką podali umo?źliwiła przejęcie wody skądinąd podobno astronomiczna ... ale takie rzeczy ju?ź widywaliśmy jak chocia?źby u godulit?łw kiedy przejmowali łom?źyńskie i olsztyńskie wody obiecując cuda wianki a teraz latają po wodach z sieciami .... Biznes jest biznes i ryba nie jest wa?źna jedynie dutki się liczą i tak będzie p?łki mo?źna na dzier?źawie w?łd trzepać kasę odławiając co się da bez nadzoru. Zezwolenia drogie do tego rybacy ciągną siatami, wędkarze pomimo zakazu walą w łeb metr?łwki oj Żarnowieckie chyba jest w opałach zresztą kiedy nie było ? wyszli jedni przyszli drudzy sieciarze .. ?źal dupę ściska na tę polską rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 z okoniem w tym roku to jakaś totalna masakra. w tym roku tylko same trykacze w przedziale do dwudziestu paru cm. nie ma por?łwnania do zeszłego roku. od razu widać robotę rybaka. w przyszłym roku ju?ź nie kupuję zezwolenia, nie ma sensu. zostawię troche ryb dla rybak?łw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Byłem na ?źarnowcu od 24.08 do 2.09. Siatek nie było tylko w soboty i niedziele. Jarek dodać nale?źy ?źe w tygodniu opr?łcz stawnych r?łwnie?ź ciągają siatami .. Tak właśnie gmina Gniewino zachęca wędkarzy do odwiedzania Żarnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 a na kolejny rok dodatkowo zachęcą podniesieniem cen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Dla czego PZW istnieje i ma się dobrze? Ot?ł?ź dla tego ?źe konkurencyjne propozycje są beznadziejne i oscylują wok?łł jakichś lokalnych ambicji i interes?łw. ZERO wizji i IDEI. Jaki NARÓD taki RZĄD, związki, stowarzyszenia i cały ten zafajdany interes. Nikt nie dostanie więcej ni?ź na to zasłu?źył. Bo niby z jakiej racji !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Przera?źające jest to co się dzieje w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jedyne co to puścić atom i wyjechac do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jedyne co to puścić atom i wyjechac do Szwecji ...wyberetować Szwecję puścić atom i ...Norwegia następna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Piecze nad tym co się dzieje jeśli chodzi o wędkarstwo trzyma:Gminny Ośrodek Turystyki i Sportu Sp. z o.ojeśli rozszyfruje się ostatnie 5 liter tej organizacji wszystko powinno być jasne, taka instytucja zawsze nastawiona będzie na zyski (dlatego te odłowy i taka a nie inna polityka).Ostatnio starałem sie rozstrzygną pewna sprawę związana z nowa interpretacja sprzeda?źy zezwolenia na trolling i nie było tam z kim rozmawiać, nie ma tam osoby, kt?łra zna się na wędkarstwie. Kobiety w punktach sprzeda?źny sprzedające zezwolenia wygadują takie rzeczy ze trudno powstrzymać sie od śmiechu. Panowie jedna dobra wiadomość, jeśli dojdzie do skutku mo?źe sie cos poprawi. Podpisana została umowa i siedem osob rozpoczęło szkolenie z zakresu przeprowadzania kontroli na Żarnowcu. Moze beda to kontrole pod kontem: kapok?łw, k?łł ratunkowych, trzeźwości tego nie wiem. Liczę na to ze kontrole dotyczyć będą sprawdzania ilość i przestrzegania dziennego limitu. Jeśli chodzi o atom o ile dojdzie do stuku budowa (a podobno dojdzie) to lokalizacja Żarnowca nie jest najdogodniejsza. Bardziej prawdopodobne sa Gąski. To jednak jest odległa przyszłość, ?źe cała polemika w tej kwestii to tylko gdybanie. Wcześniej czytałem: ktoś cos wspominał o okoniu. Mi w tym roku udało sie go trochę połowic chocia?ź specjalnie sie na niego nie nastawiam. Połowiłem sporo w przedziale 25-30 i miałem kilkanaście okoni powy?źej 30cm/36cm największy (w p?łłtorej godziny łowienia dało się złowić ponad 40szt). Są oczywiście takie dni ze wszyscy narzekają i czepiają się tylko te małe grzdyle 16-20cm no ale tak jest z rybami. Szczupak - był przypadek ze jednego dnia osoba złowiła komplet szczupak?łw w metr?łwkach, złowiono kilka szt w przedziale 120cm i większe, m?łwi się ze największy tegoroczny szczupak miał 133cm (niestety został zabity). mo?źna narzekać ale trzeba pamiętać, ze za poprzedniego dzier?źawce było zdecydowane gorzej (odłowy prądem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 a na kolejny rok dodatkowo zachęcą podniesieniem cen!Tak własnie w przyszłym roku to na Żarnowcu mo?źna sie będzie spotkać Towarzysko-mo?źe coś jeszcze w wodzie zostanie/jak zima bedzie sroga to tak szybko siatek nie postawią/a przewodnicy wędkarscy to chyba zmienią połowy na uklejki/tego ci jest dostatek/.Czy marzenie Eldorado zniknie?Chyba ju?ź tylko słowo zostało,niestety Oby coś się zmieniło na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam, skuszony opowieściami kolegi, który niedawno powrócił pełen wrażeń z jeziora Zarnowieckiego, ruszam niebawem w nieznane,aby również doznać rozkosznych drgań szczytówki... Może ktoś z kolegów podszepnąłby cokolwiek na temat tego tajemniczego jeziora. Będę zobowiązany...pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam, skuszony opowieściami kolegi, który niedawno powrócił pełen wrażeń z jeziora Zarnowieckiego, ruszam niebawem w nieznane,aby również doznać rozkosznych drgań szczytówki... Może ktoś z kolegów podszepnąłby cokolwiek na temat tego tajemniczego jeziora. Będę zobowiązany...pozdrawiam ! myślę ze Żarnowiec znam jak mało kto, mieszkam niedaleko i bardzo często tam łowie daj znać tylko kiedy chcesz się wybrać a na pewno Ci pomogę wyprawę zaplanuj w oparciu o prognozę pogody (dziś nie dało się pływać) jeśli Chcesz spinningować sugeruje Ci wybrać druga połowę października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Czy któryś z kolegów ma namiary na osobe wypożyczającą łodzie na jeziorze oprócz przystani w Nadolu??w piątek przyjedzie do mnie 5 chłopa a na moją krypę oprócz mnie komfortowo może co najwyżej zmieścić się jeszcze dwóch.kolega ma patent motorowodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi