gaweł Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Kiedyś Krzysiek Peresada zrobił mi parę przyponów/mono coś tam/Jedna rybcia /równe 114/połknęła Slidera 10 głęboko,na lince były dwie rysy/odłożyłem ją i leży w muzeum /Teraz tylko Tytan bo jest dla mnie pewniejszy niż fluoro.Wracając do tematu,wczoraj kolega złowił z łapy 115 i 109.Dzisiaj byłem z Kolega Maćkiem/złowił na zlocie 106 a przed 10 dniami 123 z łapy/ ale tylko maluchi brali Rano się coś zadziało a potem pogoda w kratkę.Ja na UL casta wreszcie połowiłem/nowy kijek od Endriu rozdziewiczony ,pasiaki/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Z czystym sumieniem polecam fluo daiwa tournament typ F i shimano ocea oczywiście 1mm. O innych wynalazkach lepiej zapomnieć jak nastawiamy się na największe ryby. Jeden i drugi przetestowany i w Polsce na rybach 100 + i na egzotycznych wyprawach z rybami, które mogą przegryźć szczupaka na pół Taki 1mm FC wiążecie czy stosujecie zaciski? Jeśli zaciski to jakie, z czego?Słyszałem, że aluminiowe lepiej się sprawdzają, bo nie kaleczą linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Taki 1mm FC wiążecie czy stosujecie zaciski? Jeśli zaciski to jakie, z czego?Słyszałem, że aluminiowe lepiej się sprawdzają, bo nie kaleczą linki.Tylko węzeł. U mnie Centauri knot, dość trudny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Panowie, widziałem linke 7x7 big game po kontakcie z rybą 128cm. Gdyby nie mocny sprzet i szybkie wyjecie ryby na jednostkę to i stalowa linka by nie wytrzymała. Kiedy przynęta będzie siedziała głęboko to każdy rodzaj przyponu będzie narażony na tarcia ostrymi szpilami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Panowie, widziałem linke 7x7 big game po kontakcie z rybą 128cm. Gdyby nie mocny sprzet i szybkie wyjecie ryby na jednostkę to i stalowa linka by nie wytrzymała. Kiedy przynęta będzie siedziała głęboko to każdy rodzaj przyponu będzie narażony na tarcia ostrymi szpilami. Bo 7x7 to tylko plecionka. Jak dobrze zagryzie to przetnie na kilka razy. Pewny jest tylko drut tytanowy mimo swoich innych sporych wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Kolega miał w sobotę 117 cm. I przypon miał odemnie regenerator 1mm i też dał radę .Podbierak nie dał rady bo ryba go połamała . Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Kolega miał w sobotę 117 cm. I przypon miał odemnie regenerator 1mm i też dał radę .Podbierak nie dał rady bo ryba go połamała . Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Tym razem dał. Miałem ten wynalazek tylko raz na kiju, pierwszy i ostatni. Szczęście, że szczupak nie był wielki. Po każdym kontakcie ryby z przyponem widać na nim ślady. Podbieraka na takiej rybie nie szkoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Regenerator - dobra nazwa tego produktu: zregeneruje ci miejsce w pudełku z drogimi przynętami ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczek Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Cześć wszystkim, jak sytuacja na jeziorze? Łowicie jakieś klamoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Cześć wszystkim, jak sytuacja na jeziorze? Łowicie jakieś klamoty? Szkoda gadać nic się nie dzieje .Maskara jakaś.He Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Byłem w Lubkowie w piątek i wszyscy co spływali narzekali , że mały okonek widać że nic się nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczek Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Liczyłem na więcej entuzjazmu Piątek planuje przeznaczyć na pływanie także sprawdzimy obecny stan. Tylko jak zwykle odwieczny dylemat, isc w troll czy jednak porzucać, ale ta decyzja zapewne padnie w trakcie odpalania silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Wzeszłym tygodniu sieci stały codziennie w strefie spinningowej, rybacy zmieniali tylko miejsce postawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczek Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Apropos sieci, czy jesli juz jakims przypadkiem znajde sie lodka nad jedna z takich atrakcji to przeplyne nad nia spokojnie czy wkreci sie w srube? Ktos wie ile od tafli wody znajduja sie sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Apropos sieci, czy jesli juz jakims przypadkiem znajde sie lodka nad jedna z takich atrakcji to przeplyne nad nia spokojnie czy wkreci sie w srube? Ktos wie ile od tafli wody znajduja sie sieci?Może wkręcić nóż i tniesz. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Apropos sieci, czy jeśli już jakimś przypadkiem znajdę się łódkaą nad jedna z takich atrakcji to przepłynę nad nią spokojnie czy wkręci się w śrubę? Ktoś wie ile od tafli wody znajdują się sieci? Nie wiem jak wysokie są sieci bo blisko nie podpływałem. Sieci są rozpięte między 2 wiechami/chorągiewkami, korków na powierzchni nie widziałem, więc teoretycznie powinny być bezpieczne dla śruby silnika Problem w tym że jednego dnia stały na głębokościach 3,5-4 m a następnego na 2 m a to już płytko. Dlatego proponuję omijać linię między 2 chorągiewkami jeśli postawione są na 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Panowie to jaki pewny materiał na przypony polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Panowie to jaki pewny materiał na przypony polecacie?do jerków czy gum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 do jerków czy gum ?A to różnica? Może być do gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczek Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Panowie ode mnie pytanie co do warunków pogodowych, patrząc na to co prognozują w ICM na jutro dla Lubkowa, da sie wypłynać i spokojnie powędkować czy marne szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) A to różnica? Może być do gum.No właśnie dla niektórych jest ..... Ja osobiście używam do jerków i gum fc o grubości 0,9 - 1,2 i nigdy nie zaliczyłem obcinki . Ale słyszałem ,że ktoś kiedyś miał , Jest część użytkowników ,która,do jerków stosuje drut stalowy bądź tytanowy . Weź sobie poczytaj od : http://jerkbait.pl/topic/29031-fluorocarbon-na-przypon-szczupakowy/page-16 do końca wątku na pewno coś Ci to rozjaśni Edytowane 24 Września 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 hello, jakie są Wasze doświadczenia ze szczupakami z Żarnowca w listopadzie/grudniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Panowie ode mnie pytanie co do warunków pogodowych, patrząc na to co prognozują w ICM na jutro dla Lubkowa, da sie wypłynać i spokojnie powędkować czy marne szanse? Nie napisałeś czym chcesz wypłynąć i z jakim napędem, więc trudno Ci doradzić. Łodzią z silnikiem spalinowym da się wypłynąć i łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius_2008 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 A sobotę trafiła się rybka 95 cm. z ręki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 A sobotę trafiła się rybka 95 cm. z ręki.Na co jeśli można wiedzieć? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi