Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Przed tegorocznym zlotem na Żarnowcu, poczyniłem pewne tajne inwestycje przynętowe, które z założenia mają mi przynieść totalny i absolutny sukces ... choć z osobistego doświadczenia wiem, że wygrywa się te prawdziwie towarzyskie i koleżeńskie zmagania na przynęty otrzymane od sponsora (tak, tak. Raz mi się to przydarzyło ... ojjjjj była zabawa!!! :D  :D  :D )

Ale aby zwymiarować wspomniany powyżej, totalny sukces, zakupiłem i odebrałem dzisiaj miarkę. Myślę , że 140cm wystarczy?! :rolleyes:  ;)  :D

post-52107-0-27649400-1626277715_thumb.jpg

post-52107-0-57999000-1626277721_thumb.jpg

• Like 3

Przed tegorocznym zlotem na Żarnowcu, poczyniłem pewne tajne inwestycje przynętowe, które z założenia mają mi przynieść totalny i absolutny sukces ... choć z osobistego doświadczenia wiem, że wygrywa się te prawdziwie towarzyskie i koleżeńskie zmagania na przynęty otrzymane od sponsora (tak, tak. Raz mi się to przydarzyło ... ojjjjj była zabawa!!! :D  :D  :D )

Ale aby zwymiarować wspomniany powyżej, totalny sukces, zakupiłem i odebrałem dzisiaj miarkę. Myślę , że 140cm wystarczy?! :rolleyes:  ;)  :D

attachicon.gif IMG_20210714_135922_edit_51674690440030a.jpg

attachicon.gif IMG_20210714_135953a.jpg

Robert proponowałbym 150 bo jak pamiętasz 145 już była pokazywana :P

Dzisiaj Kolega dostał grubą mamę 121 :)

A co będzie w sierpniu?

Woda się ochłodzi,pasiaki zaczną w grupach atakować a za nimi .....Uboty :P  :P  :P

Czuję mocno że rekord będzie pobity i w wielkości i ilości :)

• Like 1

Tak, tak, trzeba powoli nakręcać spiralkę :D, rezerwacje już porobione, rozpoznanie zaczynam od 15stego...

Nie kłuj za dużo mamusiek/przyjadę na kontrolę :D / :P

Sporo Kolegów będzie wcześniej :)

A takie mamuchy jak ta którą wstawił Łukasz/w wątku Szczupaki/  :clappinghands:  :)  to nie będzie zaskoczenia.

Jest ich więcej :)

Będzie Grubo :good:

Na pytania Kolegów to jeszcze parę wolnych miejsc jest/9/ ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

Miałem być w tamtym roku nie udało się .

W tym roku już oczami wyobraźni widziałem się na wodzie ,już się z @Gaweł dogadywałem .

Mam ślub bratanicy/chrześnicy w ten weekend o czym uświadomiła mnie żona :wacko: :wacko: :wacko:

Mam nadzieję ,że do trzech razy sztuka ;)

Bawcie się dobrze chłopaki ;)

• Like 1

W tym roku już oczami wyobraźni widziałem się na wodzie ,już się z @Gaweł dogadywałem .

Mam ślub bratanicy/chrześnicy w ten weekend o czym uświadomiła mnie żona :wacko: :wacko: :wacko:

Doskonała pamięć ????

• Like 1

Mam nadzieję ,że do trzech razy sztuka ;)

Bawcie się dobrze chłopaki ;)

No cóż wzniesiemy w górę Twoje zdrowie :highfive:  :)

Szkoda bo zapowiada się Mega ;)  ;)  ;)

A ryby Potworki są w dużej ilości o czym świadczą wpisy na FB.

A jak się woda ochłodzi to.......

Będzie Rekord metrówek na Zlocie, w tym roku :good: .

Te Naj,Naj/130+/ jeszcze w toni pływają ale w sierpniu to....... ;)  :P

Łódki wszystkie zarezerwowane/6/,tak jeszcze nie było :)

Bum bumy już idą do mnie a przy okazji odbędzie się 30-Lecie SALMO/każdy uczestnik dostanie ...ale to niespodzianka ;):P  :P

A muza z kaloryfera i dwóch/może 3/gitar ze śpiewem poniesie Żarnowiecką wodą :)  :)

Za niecały miesiąc  ogień z multiplikatorów pójdzie :)

Się będzie działo przed nadejściem 4 fali,tfu,tfu oby nie przyszła,skubana.

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

No cóż wzniesiemy w górę Twoje zdrowie :highfive:  :)

Szkoda bo zapowiada się Mega ;)  ;)  ;)

A ryby Potworki są w dużej ilości o czym świadczą wpisy na FB.

A jak się woda ochłodzi to.......

Będzie Rekord metrówek na Zlocie, w tym roku :good: .

Te Naj,Naj/130+/ jeszcze w toni pływają ale w sierpniu to....... ;)  :P

Łódki wszystkie zarezerwowane/6/,tak jeszcze nie było :)

Bum bumy już idą do mnie a przy okazji odbędzie się 30-Lecie SALMO/każdy uczestnik dostanie ...ale to niespodzianka ;):P  :P

A muza z kaloryfera i dwóch/może 3/gitar ze śpiewem poniesie Żarnowiecką wodą :)  :)

Za niecały miesiąc  ogień z multiplikatorów pójdzie :)

Się będzie działo przed nadejściem 4 fali,tfu,tfu oby nie przyszła,skubana.

Nie rób mi smaka

Bo dam z domu drapaka :D :D :D :D

• Like 2

wczoraj do kumpla powiedziałem :

Wiesz co wczoraj ,zona po raz pierwszy przyszła do mnie na kolanach ....

Kumpel :

I co powiedziała ?

Ja :

Wyłaź z pod łózka ty tchórzu :D :D :D

To tak z przymrużeniem oka... :P

A tak na poważnie :

Po  ćwierć wieku małżeństwa wiem ,że dobrze trafiłem . Żona rozumie moje hobby i nie mam problemu nawet z tygodniowymi wędkarskimi wypadami czego reszcie wędkarskiej braci życzę

Po prostu ten jeden przypadek jest szczególny i tyle :rolleyes:

• Like 6

Po  ćwierć wieku małżeństwa wiem ,że dobrze trafiłem . Żona rozumie moje hobby i nie mam problemu nawet z tygodniowymi wędkarskimi wypadami czego reszcie wędkarskiej braci życzę

Po prostu ten jeden przypadek jest szczególny i tyle :rolleyes:

Zazdroszczę  :clappinghands: 

Ja jak pojechałem na ryby do Holandii na dwa lata, to moja "była" nie zrozumiała mojego hobby  :o  :angry:  :D  :D  :D

• Like 10

Panowie , być może głupie pytanie. Czy jest w ogóle sens jechać do zarnowca i pływać pontonem na wiosłach? :) na silnik nie mam kaski obecnie a ze szczupakami na jesień bym się pobawił :)

O ile ogóle jest sens jechać samemu pierwszy raz :)

Odpowiem brutalnie ,że raczej nie . I nie chodzi tu o miejscówki szczupakowe ale o względy bezpieczeństwa . Pogoda potrafi się tam zmienić w kilkadziesiąt minut  o 180 stopni i wiatr może być taki ,że na elektryku nie uciągniesz ;)

• Like 1

Panowie , być może głupie pytanie. Czy jest w ogóle sens jechać do zarnowca i pływać pontonem na wiosłach?:) na silnik nie mam kaski obecnie a ze szczupakami na jesień bym się pobawił :)

Zależy od pogody ale jak nie bediesz się za daleko wypuszczał to dasz radę.Żadko ale są czasami jednostki na wioskach [emoji28]

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Panowie , być może głupie pytanie. Czy jest w ogóle sens jechać do zarnowca i pływać pontonem na wiosłach? :) na silnik nie mam kaski obecnie a ze szczupakami na jesień bym się pobawił :)

Byłem w tym roku pierwszy raz. Wypożyczałem łódkę (4,5 m) z silnikiem spalinowym 15 kM. Z 14 dni było kilka takich że nie odważyłem się wypłynąć. W sumie 5 dni " na wodzie" . Ryby są - głównie na echosondzie. Choć 80+ i 70 + zaliczyłem. Pontonem wypłynąłbym może w 2-3 popołudnia, nie dalej jak 100-150 m od brzegu (miejsca wodowania). Czy tam byłyby jakieś szczupaki? Nie wiem, szczęście trzeba mieć :) Ale może ja strachliwy jestem ;)

• Like 1

Byłem w tym roku pierwszy raz. Wypożyczałem łódkę (4,5 m) z silnikiem spalinowym 15 kM. Z 14 dni było kilka takich że nie odważyłem się wypłynąć. W sumie 5 dni " na wodzie" . Ryby są - głównie na echosondzie. Choć 80+ i 70 + zaliczyłem. Pontonem wypłynąłbym może w 2-3 popołudnia, nie dalej jak 100-150 m od brzegu (miejsca wodowania). Czy tam byłyby jakieś szczupaki? Nie wiem, szczęście trzeba mieć :) Ale może ja strachliwy jestem ;)

No nic to sobie Żarnowiec odpuszcze i poszukam czegoś innego na Kaszubach lub w Zachodniopomorskim.

• Like 2

Możesz wypożyczyć łódź z silnikiem nad Żarnowcem.