Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Na "korbe" i tak się nie liczy, a za trolling są ujemne punkty. Moje pytanie nie miało być złośliwe. Zwykła ciekawość czy katalogujecie złowione duże ryby bo to by dało możliwość oceny zasobów metrówek w Żarnowcu. Bo przeglądając niektóre materiały z YT jestem przekonany że wiele ryb jest łowionych kilkukrotnie w sezonie. W związku z tym jest rodzi się sporo pytań... Ale to już nie temat na forum wędkarskie.

Pozdr.,

T.

Zapewne wieczorem przy ognisku i muzie te sprawy i wiele innych związanych z łowieniem szczupaków/i nie tylko/będą poruszane :)  :P

• Like 1

To już za tydzień :P

A dzisiaj niespodzianka,stare Repy z Multiplikator.pl dały znać :P

Będzie się działo,będzie zabawa,będą zębate tańczyć w rytmie casta.

Mocna Impreza z ponad 80 uczestnikami.

20.08 godz.10.00 otwarcie Zlotu a potem jak zwykle konkursy,ognicha ze śpiewem i muzą z Wojtusiowego kaloryfera + gitara Andrzejowa/Mastalerz Mistrz/

Nagród Moc,sam nie wiem jak to się wszystko poukładało :D

Ale to się dzieje :P

Sobota szaleństwo Quiz Salmo z nagrodami petarda :) /warto się przygotować z historii Salmo ;) /

Ognicha z Bum bumami,łososie,trocie,śledzie już w zalewach :P

Catering pełny na Full :P  :P

Metrówy tak jak z Andrzejem W ustaliłem mają odpoczynek-od Piątku 20.08 Żrą :P

7 dni i jazda :P  :)

• Like 6

Dzisiaj byłem,nic nie złowiłem.Koledzy byli na treningu też na zero.Natomiast na brzegu znaleźli rozkładające sie "zwłoki" mamuchy po przystawieniu miary miała 133cm.Szkoda takiej pięknej ryby.Ale są i większe tylko cwane skubane :P Już za sześć dni będzie sprawdzenie co i jak.Zastanawiam się nad wprowadzeniem po raz pierwszy trolingu.Bo 40 łodzi to troszkę dużo.Jutro w nocy narada/jak u kaczuszki :D /Dam znać w niedzielę :)

• Like 2

Dzisiaj byłem,nic nie złowiłem.Koledzy byli na treningu też na zero.Natomiast na brzegu znaleźli rozkładające sie "zwłoki" mamuchy po przystawieniu miary miała 133cm.Szkoda takiej pięknej ryby.Ale są i większe tylko cwane skubane :P Już za sześć dni będzie sprawdzenie co i jak.Zastanawiam się nad wprowadzeniem po raz pierwszy trolingu.Bo 40 łodzi to troszkę dużo.Jutro w nocy narada/jak u kaczuszki :D /Dam znać w niedzielę :)

Połowa i tak nie wypłynie ????????

• Like 1

Raczej odwrotnie. Taka "brona" powinna dać wyniki.

Albo ryby nie żerowały, albo ich tam nie ma.

A nie sądzisz, że jak to nazwałeś "bronowanie" ich codziennie od początku powiedzmy czerwca przez kilka, kilkanaście łódek dziennie miało bezpośredni wpływ na brania a właściwie na ich brak?
  • Like 2

A nie sądzisz, że jak to nazwałeś "bronowanie" ich codziennie od początku powiedzmy czerwca przez kilka, kilkanaście łódek dziennie miało bezpośredni wpływ na brania a właściwie na ich brak?

Mam swoje zdanie na temat j. Żarnowieckiego. Populacja szczupaka mocno spadła przez ostatnie lata działalności rybackiej, podobnie z okoniem.

Gdyby ryb było dużo to w miejsce pokutych od czerwca weszły by kolejne, a tak niestety nie jest.

Weekendowy zlot tylko to potwierdził.

• Like 2

Mam swoje zdanie na temat j. Żarnowieckiego. Populacja szczupaka mocno spadła przez ostatnie lata działalności rybackiej, podobnie z okoniem.

Gdyby ryb było dużo to w miejsce pokutych od czerwca weszły by kolejne, a tak niestety nie jest.

Weekendowy zlot tylko to potwierdził.

Lowie na zarno regularnie od 5 czy 6 lat

A tegoroczne wyniki, i nie tylko moje, były co najmniej przyzwoite i lepsze od poprzednich lat

• Like 4

Faktycznie na tym zlocie żarnowieckim z braniami było słabo. To chyba najsłabszy wynik w historii tej imprezy. Dlatego, każda fotografia z rybą (złowioną na Salmo) jest cenna ;)

post-52107-0-95697700-1629815677_thumb.jpg

Ale Szanowni, czy tylko ryby się liczą? Przecież można sie cieszyć również ...żarnowieckim śniadaniem na trawie :D

post-52107-0-93849000-1629815818_thumb.jpg

Edytowane przez BOB
  • Like 20