Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Warto próbować na łące czy już tylko troll ? 

Na ten moment generalnie nie ma szału z braniami - byłem od środy do piątku i z ręki jedno skubnięcie, w trollu nic. W Orfie było dwóch wędkarzy, którzy skupiali się na trollu i średnią mieli 1 ryba 70 cm na dzień. Mówili, że na livescope było widać, że szczupaki nawet interesują się przynętami, ale bez brań. Wydaje się, że to wina temperatury - woda na większości jeziora miała poniżej 10 stopni.

• Like 1

Prawie zawsze pływałem na łódkach z Orfy (2 osoby w łodzi). Przy silniejszym wietrze dają radę. Jak wieje bardzo z kierunków północ lub południe to nie da rady. Nie wypłyniesz i wiele trochę większych jednostek pozostanie w porcie.

Nad Morzem od czwartku 10m/sek i większe porywy więc pewnie się nie uda.

Dziękuję za informację!

Cześć

Mam ogromną prośbę do kolegów którzy łowią na Żarnowcu a co najważniejsze znają łodzie z Willa Orfa. Mamy ze znajomymi rezerwację od czwartku do niedzieli. Jak patrzę na prognozy to raczej zapowiada się wietrznie. Jak wg was wygląda szansa na połowienie w tych warunkach? Zaznaczę od razu że absolutnie nie jestem nowicjuszem motorowodnym. Po prostu nigdy na Żarnowcu nie byłem i nie znam łódek i ich możliwości.

Będę wdzięczny za każdą informację.

Pływałem jedną ze skorupek z Orfy przy 15m/s (kierunek zachodni) ale to nie miało nic wspólnego z bezpiecznym pływaniem nie wspominając o jakimkolwiek  komforcie

Cześć,

pływaliśmy na 2 łódki od piątku.

70, 82, 92, 96 i równo 100cm i spadła bardzo duża ryba 120+

wiem jeszcze o dwóch 114cm z łapy na łąkach i 125cm z trolla..

Dużo zapisów. Odpalają się różnie.. swoje trzeba wycierpieć na Żarnowcu  B)

• Like 1

A z tym nie ma problemu. Numery telefonu i imiona/nicki na priv i jedziemy.

To zrobimy w takim razie później :)

Martwią mnie niestety wbite pale z siatami/3 miejsca/ na płytkim.

I znowu na Hali w Gdyni był olbrzym 120+ od s......w rybaków z Żarnowca. :angry:

Ręce opadają :(  :angry:

• Like 2

(...)

Martwią mnie niestety wbite pale z siatami/3 miejsca/ na płytkim.

I znowu na Hali w Gdyni był olbrzym 120+ od s......w rybaków z Żarnowca. :angry:

Ręce opadają :( :angry:

Temat wałkowany już kilka lat... Stowarzyszenia, debaty, układanie się z Gminą, obietnice zmian... A tymczasem operat rzecz święta! Może czas się pogodzić z rzeczywistością?

Savage Gear Pike Baitcasting Tour Żarnowiec 2022 13.08-15.08-taka będzie w tym roku nazwa XIII Zlotu Castingowców.

Wszystkie nowości castingowe,kije,multiki,przynęty/Savage Gear/ to wszystko będzie nie tylko na pokaz czy testy indywidualne ale i do wygrania oraz pakiet startowy Savage Gear dla każdego uczestnika.

Konkursy,ognicha z biesiadą,muzyka z Kaloryfera/Duży/i gitara /Andrzej Mastalerz/ :P

Do tego metrowe zębate Mamuśki będą z Nami tańcowały/średnia na Zlot to teraz 4 metrówki,rekord 125cm-Miłosz Kuryło/

Się będzie w Willi Orfa działo :)  :D

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Mówisz i masz, ja moge granat ćwiczebny załatwić na taki konkurs u siebie w robocie do tego maska MP-5 i OP-1

Bum bumy będą :P

Dzisiaj pogoda na Żarnowcu totalna kicha.Zimno,mocny wiatr.

Zero brań./ a dostałem od Kolegi fajne sweet focie,po cichu ;) z mamuchami/

Testowałem nowego kijka do twitcha-Megabass Evolution Etna-jest git :P

Od połowy lipca będę często na Żarnowcu/po 11.07/.

Jak ktoś będzie w tym czasie to zapraszam :)

Wprowadzę nowy/stary/ konkurs na największego okonia bo to będzie dobry czas :)

Czapki Savage Gear będą i do tego "autobus" kijów,multików i przynęt"

Się będzie działo już niedługo-"Bo miała grube nogi,wąskie slipy..... i do tego Andrzej Mastalerz już przygotował Nowy Hit Zlotu :P

Panowie, który slip jest "najlepszy do wodowania", mam w miarę ciężką łódkę 500kg riverfox ale jest nisko osadzona na przyczepce, tylko auto na przednią oś i nie jest to wysoki suv niestety.
Opłaty za slipowanie pewnie są ? W jakim miejscu ile to kosztuje. Patrzę sobie po zdjęciach w google i Lubkowo chyba najlepiej wygląda ? Z góry dziękuje za pomoc, będę jechać pierwszy raz z własną łodzią i chciałbym uniknąć jakichś wpadek :P

Panowie, który slip jest "najlepszy do wodowania", mam w miarę ciężką łódkę 500kg riverfox ale jest nisko osadzona na przyczepce, tylko auto na przednią oś i nie jest to wysoki suv niestety.

Opłaty za slipowanie pewnie są ? W jakim miejscu ile to kosztuje. Patrzę sobie po zdjęciach w google i Lubkowo chyba najlepiej wygląda ? Z góry dziękuje za pomoc, będę jechać pierwszy raz z własną łodzią i chciałbym uniknąć jakichś wpadek :P

Przystań w Nadolu.Jeśli masz opłacone zezwolenie to slip jest bezpłatny.

Coś się dzieje na Zarnowcu na łąkach? Jakieś wyniki z ręki? Planuje wyjazd i nie wiem czy już odpaliły na płytkim czy jeszcze poczekać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na razie kicha.

Jedynie w trolu coś się dzieje.

Będą brały od połowy sierpnia ;)  :P

Potwierdzam, 2 dni łowienia na łąkach i zero brań. Dzisiaj jedno uderzenie przy trzcinach, niestety nie zacięte skutecznie, ale ślady po szczękach na jerku nie wskazują na potwora. We wtorek mają ostatnią szansę na ładną fotkę ze mną w tle. :D

• Like 1