macieknikos Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Dzisiaj trool od 5 rano do 13 na 4 zestawy bez dotkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Niechżeż ktoś napisze w końcu, że się coś na łąkach ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Byle się miało co ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Nic się nie dzieje...ani na łąkach ani w płd. części....Prawie nikt nie pływa...Relacja live z Nadola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Nic się nie dzieje...ani na łąkach ani w płd. części....Prawie nikt nie pływa...Relacja live z Nadola.Lipa, powinny już gryźć w najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Gdyby nie zostały wytrzebione przez rybaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Gdyby nie zostały wytrzebione przez rybakaOj tam, oj tamCo roku powtarza się ta sama śpiewka a jednak cały czas łowi się tam potężne ryby.Może nie tak jak kiedyś, ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Oj tam, oj tamCo roku powtarza się ta sama śpiewka a jednak cały czas łowi się tam potężne ryby.Może nie tak jak kiedyś, ale jednak Jeszcze w trollingu coś łowią ale na spina jest coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 (edytowane) Lipa, powinny już gryźć w najlepsze...Jako Naród lubimy się oszukiwać i łudzić. Prawda jest taka, że ryb w j. Żarnowieckim jest dużo mniej niż 10 lat temu. Ostatnie 2-3 tygodnie (mimo upałów) to czas pięknych połowów w Szwecji na wysokości Sztokholmu (i wyżej). Nie mamy na co czekać, Żarnowiec nie ruszy bo nie ma tam co ruszyć. Ryby jakieś pojedyncze są, ale prawdopodobieństwo ich złowienia jest niskie stąd marne wyniki i nieliczne coroczne niespodzianki tylko potwierdzające tę tezę.Wyleczyłem się z Żarnowca, zamiast jechać tam 7 razy w sezonie wolę jechać do Skandynawii i się wyłowić. Edytowane 1 Lipca 2022 przez tomaszGD 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Nie twierdzę, że Żarnowiec to jest jakieś eldorado wędkarskie, bo nie jest, i nie chcę porównywać łowienia tam z obfitymi łowiskami szwedzkimi.Jednak nawet gdy cofniemy się do samego początku tego wątku, na pierwszą stronę, do roku 2010, to już wtedy od pierwszych wpisów wieszczono upadek tej wody.Trwa już to więc przynajmniej 12 lat, a jednak w tym okresie złowiono tam dziesiątki jeśli nie setki ponadmetrowych ryb.Mój kolega, w zeszłym roku, jednego dnia, złowił tam dwie ryby powyżej metra. Słabo?Ale "wyłowić się" to się na Żarnowcu raczej nie można. Trzeba pojechać do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Dla kolegów z Trójmiasta to nie jest aż taki problem że ryb jest mniej, pojadą 10 razy i w końcu złowią metrówkę, ale dla osób które muszą jechać kilka godzin żeby pomachać kotletem i wracać na pusto to pewnie już tak. W takiej sytuacji już chyba lepiej wybrać Szwecję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Nie twierdzę, że Żarnowiec to jest jakieś eldorado wędkarskie, bo nie jest, i nie chcę porównywać łowienia tam z obfitymi łowiskami szwedzkimi.Jednak nawet gdy cofniemy się do samego początku tego wątku, na pierwszą stronę, do roku 2010, to już wtedy od pierwszych wpisów wieszczono upadek tej wody.Trwa już to więc przynajmniej 12 lat, a jednak w tym okresie złowiono tam dziesiątki jeśli nie setki ponadmetrowych ryb.Mój kolega, w zeszłym roku, jednego dnia, złowił tam dwie ryby powyżej metra. Słabo?Ale "wyłowić się" to się na Żarnowcu raczej nie można. Trzeba pojechać do Szwecji Metrówek tam jeszcze troszkę bo są widełki i zakaz zabierania. Największy jest tam problem ze średnią rybą 50-70 cm. Skoro można kilka dni pływać i nie złowić na spina wymiarka to jest dramat. I nie ważne jaką przynętą wędkarz rzuca. Kiedyś wystarczyła Alga 2 i od rana do południa można było przerzucić kilka wymiarowych ryb i kilka skrótów - teraz nawet skróta często się nie złowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Nie twierdzę, że Żarnowiec to jest jakieś eldorado wędkarskie, bo nie jest, i nie chcę porównywać łowienia tam z obfitymi łowiskami szwedzkimi.Jednak nawet gdy cofniemy się do samego początku tego wątku, na pierwszą stronę, do roku 2010, to już wtedy od pierwszych wpisów wieszczono upadek tej wody.Trwa już to więc przynajmniej 12 lat, a jednak w tym okresie złowiono tam dziesiątki jeśli nie setki ponadmetrowych ryb.Mój kolega, w zeszłym roku, jednego dnia, złowił tam dwie ryby powyżej metra. Słabo?Ale "wyłowić się" to się na Żarnowcu raczej nie można. Trzeba pojechać do Szwecji Wszystko kwestia statystyki, jeśli mógłbym to byłbym na wodzie codziennie albo co drugi dzień. Gratulacje dla kolegi za metrówki, czasami ma się szczęście, czasami wystarczy odpowiednia liczba wyjazdów. Dla większości więcej niż te 5-7 wyjazdów w roku na Żarnowiec jest nieosiągalne. "Fajna" statystyka połowów jest na corocznych zawodach trollingowych albo corocznym zlocie forumowiczów. Dla mnie wyniki są miażdżące, a wyglądają mniej więcej tak: liczba sensownych ryb/(liczba wędkarzy * liczba godzin na wodzie) =0,0***** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 W tym roku 5 razy na Żarniaku 3 razy trool 2 razy łapa i jedna 50tka ot taki rok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) Wspaniałe mamy łowiska, to jest żałosne że nie stać nas nawet na to żeby jedno jezioro w którym pływały wielkie ryby zrobić tylko dla wędkarzy i limitować ich ilość. Nasz potencjał szczupakowy świetnie obrazuje wątek o szczupakach, są zdjęcia ryb głównie z Szwecji. Edytowane 2 Lipca 2022 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 1,5 miesiąca. Wtedy się zacznie Gorący Zlot Ps"nie jest tak źle z rybami ale cisza działa dobrze " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider 84 Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 1,5 miesiąca. Wtedy się zacznie Gorący Zlot received_1089420811657543.jpegPs"nie jest tak źle z rybami ale cisza działa dobrze "Prawdopodobnie przyjedziemy. Kwaterę weźmiemy gdzieś w okolicy jak nie bedzie miejsc w Orfie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 1,5 miesiąca. Wtedy się zacznie Gorący Zlot received_1089420811657543.jpegPs"nie jest tak źle z rybami ale cisza działa dobrze "Jak działa to dobrze, ale Andrzej Wizner kiedyś coś wstawiał a teraz cisza, a jemu reklama jest raczej potrzebna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Prawdopodobnie przyjedziemy. Kwaterę weźmiemy gdzieś w okolicy jak nie bedzie miejsc w Orfie. PozdrawiamW Orfie nie ma już miejsc.Natomiast mogę zapisać kolegów na listę rezerwową.Impreza jest dla uczestników ale na wodzie zawsze można się spotkać. Jak działa to dobrze, ale Andrzej Wizner kiedyś coś wstawiał a teraz cisza, a jemu reklama jest raczej potrzebna.W tym temacie nie chciałbym się wypowiadać z różnych przyczyn.Natomiast są jeszcze inni przewodnicy na Żarnowcu.Jeden z nich będzie na odprawie mówił co,jak i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Wspaniałe mamy łowiska, to jest żałosne że nie stać nas nawet na to żeby jedno jezioro w którym pływały wielkie ryby zrobić tylko dla wędkarzy i limitować ich ilość. Nasz potencjał szczupakowy świetnie obrazuje wątek o szczupakach, są zdjęcia ryb głównie z Szwecji.U nas jest problem głównie z wędkarzami którzy biorą wszystko jak leci bez limitów , tych trzeźwo myślących jest może 5%. Myślę że Polacy by sobie "poradzili" z większością szwedzkich jezior aby je wyrybić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 U nas jest problem głównie z wędkarzami którzy biorą wszystko jak leci bez limitów , tych trzeźwo myślących jest może 5%. Myślę że Polacy by sobie "poradzili" z większością szwedzkich jezior aby je wyrybić.Skoro twierdzisz kolego, że problem głównie z wędkarzami to wybierz się w Gdyni do Hali rybnej, znajdź stoisko gdzie będzie najwięcej szczupaków i największe sztuki. Jak już znajdziesz (podpowiem że od wejścia szukaj po prawej stronie) to spytaj Skąd Pani ma takie piękne szczupaki? Odpowiedź będzie "Z Żarnowca miły Panie".... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Skoro twierdzisz kolego, że problem głównie z wędkarzami to wybierz się w Gdyni do Hali rybnej, znajdź stoisko gdzie będzie najwięcej szczupaków i największe sztuki. Jak już znajdziesz (podpowiem że od wejścia szukaj po prawej stronie) to spytaj Skąd Pani ma takie piękne szczupaki? Odpowiedź będzie "Z Żarnowca miły Panie"....Ok , moja wypowiedź dotyczy ogółu wód w Polsce a nie konkretnie jeziora Żarnowieckiego, są jeziora gdzie jedyny odłów to ten prowadzony przez wędkarzy. I uwierz mi że wędkarze są w stanie całkowicie wyeliminiwac szczupaka z wody tak że nie ma nawet 30cm ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryjanl Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Jestem na Żarnowcu od trzech dni bez kontaktu z rybami.Jest naprawdę słabo w porównaniu z ubiegłym rokiem. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dziś pierwsze próby na wodzie. Z kontaktami, ale bez ryb na pokładzie. Generalnie wędkarze narzekają, niektórzy pływają już kilka dni bez kontaktu. Dziś widziałem na sąsiedniej łódce rybę około 70cm i to chyba było na tyle że zdobyczy na kilkanaście ekip... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dzisiaj na łąkach jedno odprowadzenie metrówy, trochę mniejsza jak wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi