Bootleg Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Na zlocie 126 cm wpadło.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Na zlocie 126 cm wpadło..Na Tyle łodzi to i tak żenada.Byłem dzisiaj i bez kontaktu. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 To nie była jedyna przyzwoita ryba więc nie przesadzaj. Tobie akurat się nie trafiło ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Kolega ma hurtownię rybną i szczupaki odbiera z Żarnowca. W tym roku rybak ma rekordowe odłowy z jeziora. Jedyny plus że ryby 120+ wracają z powrotem do wody a jest ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 To bardzo pocieszające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Kolega ma hurtownię rybną i szczupaki odbiera z Żarnowca. W tym roku rybak ma rekordowe odłowy z jeziora. Jedyny plus że ryby 120+ wracają z powrotem do wody a jest ich sporo. Chyba nie wszystkie duże szczupaki wracają bo w Gdyni na hali rybnej można kupić - sprzedawczyni mówi że ma szczupaki z Żarnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Chyba nie wszystkie duże szczupaki wracają bo w Gdyni na hali rybnej można kupić - sprzedawczyni mówi że ma szczupaki z Żarnowca. Nie ma co sie martwić, ważne że sztuki 120+ wracają do wody 115 czy 116 z patelni to miód w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Kolega ma hurtownię rybną i szczupaki odbiera z Żarnowca. W tym roku rybak ma rekordowe odłowy z jeziora. Jedyny plus że ryby 120+ wracają z powrotem do wody a jest ich sporo.Nie ma się co dziwić, że ma rekordowe odłowy, skoro stoi znacznie więcej siat niż w latach poprzednich, więc odłowy muszą być rekordowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Nie zrozumcie mnie zle, ale trzeba byc obiektywnym. Stoja 2 zestawy siatek i kilka zakow. Permanentnie, w tych samych miejscach. Jakby nie kombinowac, to nie wiadomo jakich ton ryb nie nalowia. Nie chce sie bawic we wrozbite, ale moim zdaniem wiele, zwlaszcza duzych szczupakow wykoncza nieswiadomi wedkarze- lowiac je w upaly i klepiac przydlugie sesje zdjeciowe/video. W wielu krajach w takich warunkach bylby wprowadzony zakaz polowu, albo przynajmniej wyrazna sugestia aby od polowu odstapic. W tej chwili woda w Zarnowcu ma conajmiej 22-24 stopnie na plytkim, bo jest patelnia nie do zniesienia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Nie zrozumcie mnie zle, ale trzeba byc obiektywnym. Stoja 2 zestawy siatek i kilka zakow. Permanentnie, w tych samych miejscach. Jakby nie kombinowac, to nie wiadomo jakich ton ryb nie nalowia. Nie chce sie bawic we wrozbite, ale moim zdaniem wiele, zwlaszcza duzych szczupakow wykoncza nieswiadomi wedkarze- lowiac je w upaly i klepiac przydlugie sesje zdjeciowe/video. W wielu krajach w takich warunkach bylby wprowadzony zakaz polowu, albo przynajmniej wyrazna sugestia aby od polowu odstapic. W tej chwili woda w Zarnowcu ma conajmiej 22-24 stopnie na plytkim, bo jest patelnia nie do zniesienia. Tylko że kiedyś te siatki stały rzadziej, nie łowiono sieciami okoni na zimowisku itp Na wodzie było 30-40 łódek dziennie i ryby łowiono. Teraz łódek mniej, na "łąkach" ciężko złowić szczupaka w przedziale 50-75 cm, ciekawe dlaczego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Nie wiem jak staly siatki kiedys, napisalem o sytuacji obecnej, nazwijmy ja “letniej”. Naklad polowowy jest symboliczny. Nie wiem tez jaki byl naklad w kierunku okonia, ale wiem ze obecnie w toni najezdza sie duze lawice ryb i jesli mialbym okreslic ich gatunek, to postawie na okonie. Ryb malych faktycznie wydaje sie byc malo na plytkiej partii jeziora, a moze za malo czasu lowilem i w nieodpowiedni sposob aby je zlowic- choc koledzy maja podobne obserwacje. Identyczna sytuacje spotykalem w miejscach gdzie byla duza populacja duzych szczupakow. Mniejsze w lowisku nie wystepowaly. Dlaczego? Pewnie mozna sie domyslic. Rybacy twierdza ze duzych i bardzo duzych ryb jest obecnie duzo, natomiast malo jest mniejszych. W jakies glebsze analizy nie chcialbym sie wdawac bo do tego potrzebne sa dane a nie tylko obserwacje. Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Dzisiaj po chwili na wodzie ok 18stej po kilku rzutach odprowadzenie ładnej ryby, a po chwili burza. Prognoza jest super na jutro i środę- postaramy się o coś, a was mam(y) nadzieję uraczyć jakimiś fotami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Dzisiaj znów jedno wyjście dużej ryby i od 16:30 armagedon pogodowy- nie brały jednak przed burzą, a przeciągneliśmy z Grześkiem pobyt na wodzie do maximum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 A Ty nie byłeś?a nie byłem,ale kilka razy byłem pare lat wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałWro Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Dzisiaj po chwili na wodzie ok 18stej po kilku rzutach odprowadzenie ładnej ryby, a po chwili burza. Prognoza jest super na jutro i środę- postaramy się o coś, a was mam(y) nadzieję uraczyć jakimiś fotami. Wróciłeś do waypointa? Czy w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Do czasu podjęcia decyzji na temat powyższych wpisów przez większe grono redakcyjne wątek zamykam. Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez bartsiedlce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Dyskusja pomiędzy @bigosem i @gawłem została wydzielona do innego wątku, który na razie pozostaje zamknięty. Ten wątek otwieram ale bardzo proszę o powstrzymanie się od jakichkolwiek komentarzy dotczących wątku wydzielonego - będą one traktowane jako offtop , usuwane a autorzy muszą liczyć się z konsekwencjami administracyjnymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Dzisiaj cztery wyjścia, żadnego brania, ryby niemałe, wszystko na moje gumy - będzie nowy kotleciarz w gronie, taki jeden żorż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 No i git. Żorż Gregor wstępuje do kotleciarni. Widzę w tej postaci progress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Jest progres -jedna wczoraj wzięła do buzi i jedno wyjście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 To Ci współczuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Jedno wyjście, jedno branie dziś i 110 wpadło 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Za nieustępliwość Michał to Ci się należało. Złowiłeś 116 i 110 przed i po zlocie. Pobiłeś swoje PB. Suma długości Twoich 2 ryb jest imponująca. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 20220820_180342.jpgGratulki Kotleciarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi