Skocz do zawartości

Jez. Żarnowieckie (Żarnowiec)

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Na razie słabo jest/ z rybami/ ale...zniknęły siaty które były na płytkim/leszcze teraz mają gody/

Żarnowiec Monster Pike 2023 cały czas przygotowywany.

Savage Gear i ABU Garcia sponsorami strategicznymi imprezy.

Moc nowości z najwyższej i nie tylko półki castingowego sprzętu.

Oczywiście stara "Gwardia" wędkarstwa będzie/Robert Taszarek,Marek Szymański, Krzysiek Kuryłło, Sebastian Rzytki i inni/

A do tego 3 dni łowienia czego jeszcze od 14 lat trwania Zlotów nie było. Będą nagrody w postaci zestawów castingowych i elektronika.

Do tego najlepsze biuro wypraw wędkarskich- Zew Przygody /Leszek Ściborski/ufundowało jak zwykle mega pakiet wyprawy do Skandynawii.

Będzie jazda a nowy rekord Zlotu/126cm/ będzie zagrożony.

Endriu/Andrzej Przybytek/jak wiem będzie chciał powalczyć o 130 cm co jest bardzo możliwe/jedna taka była w zeszłym roku złowiona/

3 miesiące i będzie się działo :)  :P

• Like 9

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć.

Będzie ktoś z Was pływał między 25.06 - 01.07?

W tym okresie będę przebywał w Nadolu i chętnie chociaż jeden dzień popływał bym na spalinie po jeziorze.

Sam dysponuję tylko  elektrykiem co zawęża obszar łowienia do południowej części jeziora.

Pozdrawiam.

Cześć.

W tym okresie będę przebywał w Nadolu i chętnie chociaż jeden dzień popływał bym na spalinie po jeziorze.

Sam dysponuję tylko  elektrykiem co zawęża obszar łowienia do południowej części jeziora.

Pozdrawiam.

Jak będziesz potrzebował łodzi ze spaliną to w rozsądnej cenie masz w Willi Orfa.

• Like 1

Cześć.

Pozdrawiam.

Czesc,

Ja na 90% bede w tym czasie brał łódkę z Orfy - przynajmniej na jeden dzień. Dam znać z wyprzedzeniem, w razie czego zapraszam :)

• 2 tygodnie później...

Castingowy Monster Pike Żarnowiec 25.08-27.08.2023 już za niecałe dwa miesiące :)

3 dni łowienia wielkimi przynętami. 

W zeszłym tygodniu mój Kolega wyłowił martwego szczupaka o długości 135cm :o

Ponieważ ryba była w mocnym rozkładzie po oględzinach stwierdzono że być może zdechła ze starości.

Jeszcze troszkę :P   

• Like 1

Cześć. Siedzę od soboty nad jeziorem i zastanawia

mnie brak jakichkolwiek pływajcych łódek. W weekend od strony przystani do płd. części zbiornika naliczyłem w sumie 4 jednostki. W tygodniu cisza, nikogo, co w porównaniu z ubiegłymi latami jest wręcz szokujące...

Jest aż tak źle?

Sam na 3 wypłynięcia miałem tylko jedno branie w trollingu.

Cześć. Siedzę od soboty nad jeziorem i zastanawia

mnie brak jakichkolwiek pływajcych łódek. W weekend od strony przystani do płd. części zbiornika naliczyłem w sumie 4 jednostki. W tygodniu cisza, nikogo, co w porównaniu z ubiegłymi latami jest wręcz szokujące...

Jest aż tak źle?

Sam na 3 wypłynięcia miałem tylko jedno branie w trollingu.

Byłem w niedzielę.

Zero kontaktu.

Jeszcze niecałe dwa miesiące i będzie grubo :P

• Like 1

Wiadomo zjadą się zawodowcy i pokażą jak się łowi...

Oj nie tylko zawodowcy.

Tu jeszcze szczęście potrzebne jest/Miłosz Kuryło-wędkarz który miał 15 lat złowił 125cm przy pomocy fachury z pierwszej półki- Andrzeja Przybytka.

Normalnie 4 mamuski 100+ są łowione na Zlocie.

W zeszłym roku dwie 120+ co jest ewenementem na Polskich łowiskach.

A w tym roku zielska jest tyle że nie pamiętam od 30 lat żeby tyle było.

A będzie grubo, oj bardzo grubo.......

I ta piosenka co będzie szła nad Żarnowiecką woda od wielu lat-"bo miała grube nogi, wąskie slipy, przylegały jej do......

Się będzie działo po Przyjacielsku , w doborowej Kompaniji :)  :P i ognicho wszystko zmienia, miną troski i zmartwienia......

Nagrody na ponad 30 tysi, się porobiło....... ;)

• Like 1