Trociarz Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Tak, na Żarnowcu wyników nie ma i nie będzie.Rybak zrobił swoje.Dodatkowo skutery pływające po strefie spinningowej,a jak zadzwonisz i zgłosisz do PSR to przyjadą i sprawdzą czy masz gaśnicę z aktualnym atestem,bosak i kamizelkę ratunkową.Szkoda prądu na to jezioro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Oj nie tylko zawodowcy.Tu jeszcze szczęście potrzebne jest/Miłosz Kuryło-wędkarz który miał 15 lat złowił 125cm przy pomocy fachury z pierwszej półki- Andrzeja Przybytka.Normalnie 4 mamuski 100+ są łowione na Zlocie.W zeszłym roku dwie 120+ co jest ewenementem na Polskich łowiskach.A w tym roku zielska jest tyle że nie pamiętam od 30 lat żeby tyle było.A będzie grubo, oj bardzo grubo.......I ta piosenka co będzie szła nad Żarnowiecką woda od wielu lat-"bo miała grube nogi, wąskie slipy, przylegały jej do......Się będzie działo po Przyjacielsku , w doborowej Kompaniji i ognicho wszystko zmienia, miną troski i zmartwienia......Nagrody na ponad 30 tysi, się porobiło....... Kilka dużych jeszcze pływa, łowione po kilka razy w roku i wstawiane na FB przez Andrzeja czy Wojtka zakłamują rzeczywistość. Tylko gdzie jest "standardowa ryba spinningowa" w przedziale 50-70 cm , której kiedyś było sporo ?Podpowiem - Gdynia, Hala Targowa Z okoniami też coraz biedniej i coraz mniejsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Na Żarniaku Od dwóch sezonów jest straszna bryndza ,rybak swoje zrobił siaty stoją cały rok wszędzie i na blacie i na głębszej części jeziora .Dramat do jeziorka mam blisko jakieś 30km w tym roku byłem 3 razy 2 na pusto i ten jeden raz dwie rybki 95 i 80. Były to tylko te dwa brania ogólnie szczupak 50-70Jest na wyginięciu Na tym zbiorniku .A okonie to już Chistoria sztuki 25cm należą do gigantów ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Na Żarniaku Od dwóch sezonów jest straszna bryndza ,rybak swoje zrobił siaty stoją cały rok wszędzie i na blacie i na głębszej części jeziora .Dramat do jeziorka mam blisko jakieś 30km w tym roku byłem 3 razy 2 na pusto i ten jeden raz dwie rybki 95 i 80. Były to tylko te dwa brania ogólnie szczupak 50-70Jest na wyginięciu Na tym zbiorniku .A okonie to już Chistoria sztuki 25cm należą do gigantów .......Na większości wód taki wynik to jest super.. mało, ale duże. Jednak brak maluchów u średniaków niepokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Ja wiem, że na tym jeziorze jest sporo mniej szczupaków, ale i tak w porównaniu to wielu zbiorników w Polsce Żarnowiec wypada bardzo dobrze, pływając w trollu bez problemu można zobaczyć 5-10 100+ ryb, a że nie biorą, to całe szczęście, to byłoby za proste 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 A ja od siebie dodam, że w ubiegłym roku, w najlepszy (kontaktowo) dzień mieliśmy z Żorżem 6 wyjść- wszystko ryby 100-120, nawet jak czytam internety to nie przypominam sobie relacji kogoś kto jednego dnia widział 6 metrówek (gdziekolwiek!). Na blatach z łapy, gdzie od kilku dni nikt ryby nie widział. W tym roku, przed i po zlocie u Gawła mam nadzieję zweryfikować swoje przemyślenia na temat tej bardzo trudnej wody, a w wolnych chwilach łowię na pojezierzu łęczyńsko-włodawskim i porównajcie sobie presję i hektary wody jakie ma pomorzeu względem lubelszczyzny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trociarz Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Kokego mickeN załącz proszę zdjęcie z echa z tym metrówkami? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 A ja od siebie dodam, że w ubiegłym roku, w najlepszy (kontaktowo) dzień mieliśmy z Żorżem 6 wyjść- wszystko ryby 100-120, nawet jak czytam internety to nie przypominam sobie relacji kogoś kto jednego dnia widział 6 metrówek (gdziekolwiek!). Na blatach z łapy, gdzie od kilku dni nikt ryby nie widział. W tym roku, przed i po zlocie u Gawła mam nadzieję zweryfikować swoje przemyślenia na temat tej bardzo trudnej wody, a w wolnych chwilach łowię na pojezierzu łęczyńsko-włodawskim i porównajcie sobie presję i hektary wody jakie ma pomorzeu względem lubelszczyzny.Michał cic....ho Na Żarnowcu nie ma ryb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Jedno jest pewne co do Żarnowca - tutaj masz największą szansę na pobicie swojej życiówki.Podsumowując swój tygodniowy pobyt padła jedna mini mama 90 cm z ręki. W trollingu 3 brania.Zastanawia kompletny brak brań okonia w stosunku do lat poprzednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Zastanawia kompletny brak brań okonia w stosunku do lat poprzednich. Dawniej rybacy nie stawiali sieci na zimowisku okoni, teraz to standard. Zabieranie przez "wędkarzy" 2 wiader okoni codziennie też pomogło w eksterminacji tego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Dawniej rybacy nie stawiali sieci na zimowisku okoni, teraz to standard. Zabieranie przez "wędkarzy" 2 wiader okoni codziennie też pomogło w eksterminacji tego gatunku.Kormorany i to te latające IMO mają duży wpływ. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Kokego mickeN załącz proszę zdjęcie z echa z tym metrówkami? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie mam zdjęć, pływałem wtedy z Andrzejem w trollingu. Ryby odpoczywały sobie nad i na dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Część. W tym roku musiałem odpuścić słynny zlot w sierpniu ale nie ma tego złego bo już od soboty z rodziną wypoczywam w Lubkowie. Planuje wypłynąć samemu w przyszłym tygodniu ale jakby ktoś pływał to razem raźniej. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Część. W tym roku musiałem odpuścić słynny zlot w sierpniu ale nie ma tego złego bo już od soboty z rodziną wypoczywam w Lubkowie. Planuje wypłynąć samemu w przyszłym tygodniu ale jakby ktoś pływał to razem raźniej. PozdrawiamJestem od niedzieli w Orfie z żoną.Podaj nr na priva to się spotkamy /łajbę biorę swoją/Ps'tylko duże przynęty zabierz bo jest ....grubo " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 także będę od niedzieli wypoczywał nad Żarnowcem, do zobaczenia na "wodzie" ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 No i fajne, dzięki za odzew, pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Jakie wieści z nad wody? Jutro startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Czy ktoś wie czy łódki, które obecnie są do wynajęcia w Orfie nadają się do pływania na Żarnowcu?Kiedyś, łaaadnych parę lat temu, wypożyczałem u nich, ale tamta łupinka raczej się nie nadawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Alfa 390, czyli jak najbardziej. Mankamentem są małe silniki - 5 i 6 km. Ale spokojnie da się łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Ostatnio tubylcy pływali czymś, co jest dobre na moje okolice czyli rzekę Nogat i jakoś dawali radę, ale był zachodni wiatr to nie miało gdzie się rozpędzić, w innym przypadku pewnie musiałbym ich wyławiać z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Miało być grubo... no i było????Pb podbity????Dzięki Gaweł za przygode i podebranie????Pozdrowienia dla wszystkich żarnowieckich kapiarzy???? 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Miało być grubo... no i byłoPb podbityDzięki Gaweł za przygode i podebraniePozdrowienia dla wszystkich żarnowieckich kapiarzyZ trolla czy z łapy, rano czy wieczorem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Rano z łapy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Gratulacja, jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Gratulacja, jaka długość?Gratulacja, jaka długość?110, dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi