Skocz do zawartości

Sardynia

hobby

Rekomendowane odpowiedzi

W Cagliari jest wedkarski kolo portu i jest nawet automat z robakami, ktory nie wydaje reszty :ph34r: zapytaj w sklepie i patrz jak lowia miejscowi bo wedkarzy bylo sporo. Na jakies robaki lowilem dorady, to na pewno, powodzenia ;)

Edytowane przez shavt

Kilka lat temu zabrałem ze sobą kijaszki i próbowałem z gruntu (pn-zach wybrzeże) więc raczej będe mało wiarygodnym źródłem informacji. Ale przyznam że raz, łowiąc ze skałek i holując jakieś maleństwo, coś się zainteresowało owym konsumentem białych robaczków i przez kilka sekund miałem na kiju całkiem przyjemny ciężar...rybka oczywiście się wypięła, a ja tylko zdążyłem zobaczyć fajny wir na wodzie. Maleństwo na haku zostało z kilkoma nacięciami na ciele :)

Włosi to kraj wędkarzy,a info jakieś skromne w necie,będę po święcie tuńczyka,to może jakiś tuńczyk z belly boata się trafi ;) .W zeszłym roku,jak byłem na plaży, jakiś Włoch z małej kuszy wyciągnął murenę tak ok.4kg.,próbowałem na spina ale kompletnie nic,studnia.Teraz chciałbym wcześniej się chociaż troche przygotować,ale coś kiepsko mi idzie szukanie informacji(kto zna włoski?).

• 7 lat później...

Wyczytalem ze na morskie lowienie nie potrzebna jest licencja we Wloszech.

Ja wlasnie wrocilem z Cypru. Tam tez byla niepotrzebna.

Mialem jakiegos chinskiego travela 4 czesciowwego o nazwie ONE PIECE ???? D Jiang one piece 1-8g .

Pare ryb zlapalem. Zaczepow masa. Glowki 2 g - 1.5g .

W porcie pewnie jest najlepiej , u mnie zadbego nie bylo, wiec lowilem se skalek.

• 2 tygodnie później...

Jaki budżetowy travel kupić pod rock fishing na Sardynię ?

Czy wędkowanie w morzu z brzegu wiąże się z dodatkowymi opłatami ?

Licencja bezpłatna kiedyś można było wyrobić przez internet  od tego roku należy się udać do kapitanatu portu za brak licencji 1000 euro kary.

Edytowane przez bogdan333