Skocz do zawartości

Wstawianie zdjęć na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Super ! Tylko jeszcze proszę zdradzić odrobinę wiedzy tajemnej , bom ciemny jak tabaka w rogu  :D .

1. Kliknij na swoje zdjecie

2. kliknij na opcje 'save' w polskiej pewnie 'zapisz'. Powinno otworzyc sie foto w nowym oknie

3. kliknij prawym na zdjecie i wybierz kopiuj adres obrazka

4. na jerku w edycji posta wybierz 'obrazek', kliknij i wklej ten link co skopiowales wczesniej.

Przetestuj ;)

• Like 2

• 1 rok później...

Witam.

Mógłby mi ktoś pomóc ogarnąć jak udostępniać zdjęcia w rozmowach prywatnych?
W normalnych postach wszystko działa normalnie , więcej opcji / pełny edytor , wybierz plik itd wszystko gra i buczy.

W wiadomościach prywatnych po rozwinięciu "więcej opcji" nie mam tych opcji "Dodaj pliki" itd.
Muszę się bujać na różnych hostingach a i tak rzadko kiedy się to udaje i wrzucam linki bezpośrednie :/
Ktoś coś?

Dziękuję,
Radek

Edytowane przez Jammaey

Zdjęcia najłatwiej załadować i przesłać można przez TapaTalka. Nie trzeba zmieniać wielkości zdjęć. Jedynie nie da się założyć wątku sprzedażowego na naszym forum, jednak ja robię zawsze tak: zakładam wątek przez komputer a potem edycja przez TapaTalk i dodaję fotki. W wiadomościach prywatnych działa bez problemu wysyłanie zdjęć.

• 6 miesięcy temu...

Z telefonu ciężko

Z kompa można użyć chrome-> prawy prZycisk myszy-> zbadaj następnie odszukać w kodzie kompletny link do zdjęcia i

[img=link]
Edytowane przez Sławek.Sobolewski

Jeśli zwykle robisz zdjęcia telefonem zainstaluj Tapatalk i wtedy jest łatwo wstawić, bez ograniczeń co do wielkości fotki a jeśli zdjęcia robisz aparatem to lepszym hostingiem jest flickr.com bynajmniej jak go używałem ostatnio.

• Like 1

Jeśli zwykle robisz zdjęcia telefonem zainstaluj Tapatalk i wtedy jest łatwo wstawić, bez ograniczeń co do wielkości fotki a jeśli zdjęcia robisz aparatem to lepszym hostingiem jest flickr.com bynajmniej jak go używałem ostatnio.

Skorzystalem z flickr. Przynajmniej w zakresie zdjec do publikacji na blogu.

Dostepny tam limit 1000 fotek na kilkadziesiat wpisow mi wystarczyc powinien.

DZIEKI !

• Like 1

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Jeśli moge doradzić.

Ja robie tak

Wrzucam na fb ,oni to kompresują, ściągam i włala :)

No troche mnie zainspirowales

Sprobowalem z WhatsApp

Zdjecia wyslalem na telefon zony, u siebie te zdjecia wrzucilem do kosza (zeby pozniej sie nie pomylic ktore sa ktore) Zona mi te zdjecia odeslala na WhatsApp , a ja je skopiowalem z Whatsapp do galeri I juz takie moglem wstawic na forum (probowalem, dzialalo)

Mysle ze mozna latwiej, ale tego nie probowalem

Zrobic zdjecia innym telefonem  i przeslac na swoj Whatsapp , skopiowac z WhatsApp do galeri,i powinny byc skompresowane Mysle ze to moze dzialac tez