jedin Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam , po przeczytaniu prawie wszystkich wątków z rodbuildingowego jerka , i ja postanowiłem zrobić swój pierwszy kijek. Padło na okoniową klasykę w wersji light czyli Mhx S871-2, ubrany również tradycyjnie w Fuji Alkonite i na górze sic, spacing fuji kr dla ultralighta minimalnie rozsunięte przelotki stożka aby startową przybliżyć do kołowrotka ( ale to w granicach 2cm), uchwyt fuji skss16 kijek skręcony w zasadzie domowym sposobem czyli, przyrządy wykonane we własnym zakresie, oczywiście nie ustrzegłem się kilku błędów, ale to tylko na plus przy ewentualnie nastepnym projekcie, no i kilka fotek jak to wyszło, dzięki za wszystkie informacje tutaj dostępne, i do następnego kijka... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak na pierwszy projekt to ambitnie podszedłeś do tematu, gratuluję. I życzę wiele satysfakcji z łowienia własnoręcznie wykonaną wędką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak na pierwszy raz to konkretny patyczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witamy wsrod zainfekowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 i jeszcze kilka fotek jak to sie zaczęło, nawet podczas testowego rzucania zdarzył się przyłów na pusta główkę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witaj,jest pierwsza wlasna, bedzie i druga i kolejne... Wstawiaj foty i pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak na pierwsze ''koty za płoty'' to kijek nieźle wyszedł. I taki offtop...to już tak zielono...u mnie fuck nawet ani jeden pąk nie wyskoczył . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A ten kołowrotek to nie czasem Quantum Smoke Inshore Spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witamy zarażonych fajny kijek, przyjemności w łowieniu z własno ręcznie zrobionego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 No to nastepnego dopadlo Kijek calkiem fajny a nastepny bedzie pewnie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 kijek wyważony pod ten kołowrotek, tak to Quantum Smoke 221g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 tak myślałem że to Quantum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Kijek ok,ale trzeba zainwestować w następnych projektach w pierścionki dekoracyjne - zniknie efekt wylanego na korek lakieru Jak na pierwszy ukręcony kij wyszedł moim zdaniem ok Szykuj już kolejną kasę bo na jednym się nie skończy ...To w tej chorobie, bardziej niż oczywiste Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Chciałem dokupić te pierścienie i zdawałem sobie sprawe , że bez wyjdzie tak jakby czegoś brakowało ale cena ich troche przesada , no właśnie nastepny projekt w zamysłach to coś na niezbyt ciężko pod szczupaka, macie jakies typy jesli chodzi o blank, no i tutaj gromadzenie komponentów już nie tak szybko jak przy pierwszym kiju, kosztowne hobby ale satysfakcja bezcenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jak na początki ładnie schludnie i przyjemnie, powodzenia w kręceniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 w niedziele kijek nad wodą będzie , to napisze jak się sprawował, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Chciałem dokupić te pierścienie i zdawałem sobie sprawe , że bez wyjdzie tak jakby czegoś brakowało ale cena ich troche przesada , no właśnie nastepny projekt w zamysłach to coś na niezbyt ciężko pod szczupaka, macie jakies typy jesli chodzi o blank, no i tutaj gromadzenie komponentów już nie tak szybko jak przy pierwszym kiju, kosztowne hobby ale satysfakcja bezcenna...Łee tam jak chcesz po taniości kup Wcs o odpowiedniej średnicy - koszt 4 zł a dużo ladniej Ci wyjdzie Ścinasz ranciki i zostaje ładny plastikowy pierścionek - ba! Ma jeszcze napis fuji :) Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 tak myslałem o tych zaślepkach fuji bo 4zł to cena ok no i można dopasowac ładnie do średnicy blanku, może pokombinuje przy nastepnym kijku, bo te aluminiowe też fajne ale przy 4szt wychodzi prawie w cenie uchwytu do wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jak chcesz super tanio to polecam oringi silikonowe i gitara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 a gdzie takie cos mozna nabyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 nie zupełnie chodzi o to żeby było za grosze ale w porównaniu do cen innych komponentów to trochę zawyża cene całej wędki, fakt ładnie wygląda ale i brak ,w łowieniu nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 W lowieniu nie ,ale nie wygląda schuldnie taki wylany lakier na korku 4 zeta nie "piniądz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 przy nastepnym kijku nad tym popracuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Tak czy inaczej zajebiste hobby wybrales...powodzenia w nowych projektach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 zaczynałem łowić jeszcze odkąd pamiętam z dziadkiem , a zrobienie teraz własnej wędki to tzw wisienka na torcie, a jutro ją zjem nad wodą , oby nie padało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi