biker1 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Oj oj chyba się skuszę żebyś coś dla mnie ukręcił Super robota musimy się ustawić z castami na jakieś wędkowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Witam, trzeba było odkurzyć wrapera i zrobić wędke dla szwagra, padło na klasyczną okoniówkę, więc wybrałem blank Mhx-a a konkretnie S842-2 jak na początek z wędkami hand made myślę , że dobry wybór dla Macieja , miała być okoniówka która ogarnie szerszy zakres przynęt oraz da sobie radę z przyłowem szczupaka. Kijek dostał set przelotek Fuji Sic Slim od 16h , uchwyt Fuji Tvs w rozmiarze 16, ciemny korek, trochę niebieskich dodatków, omotka w tonacji czarnej z niebieskimi i miedzianymi wstawkami. Kijek wyważony pod Stradica FK 1000. W takim ubraniu waży około 100g. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Bardzo fajnie kijaszek wyszedł, te przelotki slim dużo lżejsze od analogicznych nie slim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Bardzo fajnie kijaszek wyszedł, te przelotki slim dużo lżejsze od analogicznych nie slim ?Sie ma , pewnie o różnice w wadze materiału pierścieni, mozna zadać pytanie w dziale o przelotkach , zapewne juz ktoś porównywał wage.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Witam, tym razem przebudowanie wędki dla kolegi Marcina-również tutaj z forum- z wędki na monoblanku Batson RX8 XSB 7-14 lb zostały zdjete kompo i blank został oczyszczony z lakieru, rekojeści , poza tym w niezamierzony sposób blank skrócony od góry o 6-7cm.W blank została wtarta żywica, dwie warstwy bardzo cienkie, przelotki Seaguide S6 na górze fuji Sic, wedka z myślą o sandaczu na lekko , także również klasyczny sandaczowy design, uchwyt Fuji Tvs 17 -troche przycięty z aluminiowym insertem, rękojeść pełna z pianki, dodatki w kolorze gunsmoke, równiez tipety z nitki Prowrap Gunsmoke..Całość wyważona pod młynek 250-270g 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 W rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej,wykonanie pierwsza klasa.Dziekuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Tym razem trafiła do mnie wedka na blanku Shikari III 3-10g 4-8lb 2,13m dwuskład do przerobienia dolnika, wędka wczesniej została ubrana w przelotki tytanowe fuji w Fishingrodzie natomiast dolnik został ze starą rękojeścią, i właściciel kijka zwrócił sie z zapytaniem o przerobienie całej rekojeści w wersje dzieloną, po kilku konsultacjach wybór padł na rękojeść z komponentów Matagi, wszystko co potrzeba zostało sprowadzone z Japonii, Uchwyt Fuji sk16 w malowaniu Black Glitter, złote dodatki, omotka natomiast została zrobiona taka sama jak w górnej częsci - nitka Fuji Ultra Poly 007.w oskrobany i oczyszczony blank w miejscu gdzie była zdjeta rekojesc została wtarta żywica, a miejsce łaczenia wtarcia z lakierem na blanku zostało spolerowane aby nie było widać przejscia, przelotka starowa oczywiscie zdjęta i jeszcze raz założona po załozeniu rekojeści... Dwie fotki przed no i dalej juz jak to wyszło.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Pięknie????Tak będzie wyglądać moja przyszła okoniówka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Witam, następny blank po zdjęciu przelotek i uchwytu Batsona trafił do przebudowy, dla kolegi Marcina, blank tym razem pod szczupaka , jednoskład w opisie 2,13m 7-28g, w poprzednim wydaniu zrobiony w LP Rods, tym razem dostał rekojęść z brązowego korka, wstawki z drewna, uchwyt fuji dps 17, troche srebra, omotka czarna z miedzianymi tipetami ,przelotki Fuji Sic slim od startowej 20...wyważona pod młynek 270-300g , i tak to wyszło.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Wędka dla syna..... Witam, tym razem miałem nie lada dylemat, ponieważ mój 7-letni syn Norbert, który nie raz widział jak robie wędki, spytał czy kiedyś też mu zrobię wędke taką z kołowrotkiem, długo myśłałem co to miałby być za kij, ponieważ zazwyczaj łapał uklejki na bata, natomiast na spinning był ze mna raz czy dwa razy, i chciałem aby to był kijek gdzie zacznie sobie sam radzic głównie przy zarzucaniu,oczywiście pod okonie a więc coś lekkiego nie długiego bo raczej będe go zabierał na jakieś niezarośnięte brzegi lub z pontonu czy łódki ale też budżetowo nie najwyższa półka bez zbędnych fajerwerków ot taka wędka dla początkującego ale zrobiona pod jego delikatną dłoń, z akcją wybaczającą błędy w zacinaniu i holu.Wybrałem blank MHX S721-1 , do 5g linka 2-6lb monoblank dł. 183cm akcja mod-fast, została schludnie ubrana w miarę lekko, uchwyt fuji sk2, troche pianki, set przelotek Fuji Sic Slim 8szt od 16 do 4.0 tunel, omotka dobrana pod kolor pianki , długość od końca dolnika do środka stopki 25cm, będzie w komplecie z shimano ultegra 12 C2000S (190g), którą udało mi sie kupić od forumowego kolegi ... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Witam, od czasu do czasu trzeba coś tam złożyć a okres zimowy to chyba najlepsza pora , żeby urwać trochę czasu , wędka w mrocznym klimacie czarny i carbon bez żadnych świecidełek za jedyne szaleństwo można uznać kilka pojedyńczych nitek w odcieniu gunsmoke, blank matagi Tr 74 Super Mebaru M, już drugi kijek na tym blanku tym razem dla brata, przelotki Torzite -ramki gunsmoke, uchwyt Apex w malowaniu carbon do tego matowe wstawki z carbonu, waga na gotowo w granicach 60g.... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ten projekt bardzo ładny .Super, tak trzymaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Nie tylko kijki ładne ale i fotki fajnie zrobione, te na panelach w szczególności! Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Matagi mmmm......Ładna wędka na ładnym blanku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 rzeczywiście jak ktoś lubi finezje blank jest mega jeśli chodzi o okonia.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Brawo Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Brawo Mariusz. Ano dzięki, a jak tam sandaczówka daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ano dzięki, a jak tam sandaczówka daleko....U Panie daleko, przełom marzec-kwiecień. No chyba, że ktoś zrezygnuje, to się kolejka przesunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 na Matagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Tak, spróbujemy Japońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Tym razem , taka historia , w tamtym sezonie naszło mnie z kolegami , że pojedziemy połowić sandacza na chyba jednym nielicznych miejsc gdzie w pobliżu nas można go złowićz pełną premedytacją a nie jako przypadkowy przyłów, czasu nie było żeby zrobić dla siebie jakiś typowy sandaczowy patyk, więc szybki zakup i padło na Gad Gancho 213cm 7-25cm , niestety jakoś dziwnie sie nim łowiło ponieważ dzielona rękojeść z pianki zbytnio nie wyważała zestawu i kij leciał ostro na pysk, po 2-3 godzinach było już czuć w ręku, więc po sezonie pomyśłałem że przerobie dolnik i idealnie dopasuje do Daiwy BG 3000. ze zdjętego uchwytu tylko pierścionki udało sie odzyskać , troche plastrów burla zostało z kilku projektów, troche dokupiłem i tak to wyszło chociaż kijek dopiero czeka na sezon i wtedy bedzie można powiedzieć jak się nim łowi. Acha i jeszcze ten papierowy arbor mogli chociaż dać taśmę.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Chyba znam to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Chyba znam to miejsce.no to będzię co testować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Tylko odpowiednie gumy przygotuj, no i wiesz woda no kill od tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Tylko odpowiednie gumy przygotuj, no i wiesz woda no kill od tego rokuW zasadzie to już później tylko jeden model mi się sprawdzał...brań nie miałem za dużo ale większość na ta jedną, no kill to wiem , oby nikomu nie trzeba było przypominać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi